Deli z drugimi

Poročna torta in 5 slastnih spomladanskih idej

porocna torta pomladna pet idej

Konec zime in prihod pomladi odpira nove možnosti na področju porok. Ne samo, da se lahko ponovno začnejo odvijati na prostem, v naravi, tudi stil porok je bolj lahkoten. Tako kot morajo svati pozimi nositi več slojev oblačil, podobno je tudi poročna torta pozimi preobložena in težka. Pomlad tukaj smernice popolnoma spremeni. Morda se že pripravljaš na poroko in paziš na kilograme? Super na voljo imaš sedaj več sezonskega in lokalnega svežega sadja. Zakaj ne bi torej posegla po lahkih in sočnih tortah polnih svežega sadja? Tukaj je nekaj predlogov za moderne in lahke poročne torte v spomladanskem stilu.

Poročna torta: okusi

Izberi poročno torto, ki privablja vonj in okus pomladi s sezonskim sadjem. Morda bi tradicionalno polnilo za poročno torto iz pinjenca lahko nadomestil pire iz svežih jagod. Če bi rada še bolj osvežilno aromo in rahlo kiselkast okus, ti predlagamo limonino torto z robidovim polnilom. Če pa  v vseh letnih časih navijaš za čokoladno torto ti toplo priporočamo čokoladno torto iz čokoladne kreme ganache s češnjami.

Spomladansko cvetje

Pri spomladanski poroki greš lahko s cvetlicami res daleč … kar vse tja do torte. Poročna torta je lahko usklajena s tvojim šopkom. Peka prosi, naj za dekoracijo torte izdela sladkorne kopije cvetlic iz šopka. Če bo dekoracija na poroki bolj moderna, potem naj pek vizijo spomladanske poroke izrazi z velikimi cvetovi potonike iz sladkorja na vsakem nadstropju vaše torte.

A post shared by Tortarnica (@tortarnica) on


Če pa si želiš bolj klasične poroke, ti predlagamo, da se pozanimaš, ali lahko pek natisne majhne marjetice iz užitne barve, ki bi krasile torto. Ni pa potrebno, da je cvetlična dekoracija na poročni torti umetna. Ali si vedela, da so neškropljene vrtnice, mačehe, vijolice in sivka primerne za uživanje in zelo popularne kot priloga k sladicam?

Sezonske barve

Barve so pri oblikovanju spomladanske poročne torte nedvomno zelo pomembne. S paletami snežno bele, rožnate in rumenkasto zelene ali pastelnimi odtenki kot je sivkasto vijolična ne moreš zgrešiti. Če nočeš, da je barvna paleta zelo očitna, lahko na pomlad namigneš s torto prekrito s čokoladno ganache kremo in majhnimi belimi pikicami ali pa s slonokoščeno torto iz pinjenca in komaj zaznavnim odtenkom nežne rožnate barve.

A post shared by Tortarnica (@tortarnica) on


Kar očiten namig na cvetoč pomladni čas pa bi bila torta slonokoščene barve okrašena z metulji in pticami iz sladkorja.

Oblike in dodatki

Zelo očitni spomladanski dodatki iz čokolade, sladkorja ali gumi paste na poročni torti so cvetlice in metulji. Vendar pa je bolje, da ne pretiravaš preveč, saj je pomladni stil predvsem lahkoten, ki nikakor ni naklonjen kričeči in preobloženi torti.

Kaj meniš o beli torti z nežnimi belimi cvetovi hortenzije s subtilnimi odtenki modre ali zelene? Zaradi mešanice podobnih odtenkov bo izgledalo bolj elegantno in še vedno namigovalo na pomladno vzdušje.

A post shared by Tortarnica (@tortarnica) on

Spomladanske priloge

Če sta se že odločila, kako bo torta izgledala ali ti morda sezonska okrasitev torte ne ustreza, ti predlagamo, da ob kosu torte ponudiš spomladansko prilogo. Ob kosu torte lahko postrežete sladoled z okusom sivke ali pa na vsak krožnik dodate pest češenj oblitih s čokolado. Še bolje: natakar naj vsakemu gostu posebej prinese majhno posodico s spomladanskim jagodičevjem in kepico smetane na vrhu.

Če še nisi odločena bodi pozorna na dogodke v tvoji bližini! Prejšnji teden smo si prste oblizovali in sladki pokušini tort v Ljubljani, kjer smo poleg izgleda lahko torte še poskusili.