Deli z drugimi

Poročna pričeska, nasveti do njene popolnosti

nevesta zenin ples porocni ansambel

Poročna pričeska je zelo pomembna, saj si na svoj poročni dan zagotovo ne moreš privoščiti “a bad hair day”. Zato moraš poiskati pomoč strokovnjaka. Mogoče imaš srečo in imaš frizerko, ki ji popolnoma zaupaš, saj tvoje lase pozna bolj kot kdor koli. Njej boš zagotovo prepustila tudi oblikovanje svoje sanjske poročne frizure. Če pa te sreče nimaš, te čaka zbiranje informacij o najboljših ponudnikih.

Za nasvet vprašaj neveste, katerih poročna pričeska ti je bila všeč, obišči pa tudi nekaj poročnih salonov. Po tem, ko boš imela seznam najljubših, se pri izbranih frizerskih salonih naroči na svetovanje. Tako boš lažje izbrala pravo in si zagotovila popolno poročno pričesko.

Pripravi se na prvo srečanje z izbranim frizerjem

Ob prvem obisku izbranega frizerskega salona,  jim moraš jasno opisati in pokazati stil poročne pričeske, ki jo želiš imeti na svoj poročni dan. Na spletu ali v revijah najdi nekaj slik, ki so ti všeč, lahko pa prineseš tudi kakšno svojo fotografijo, ki bo izbranemu frizerju pomagala razumeti, kakšen poročni stil imaš v mislih.

Poročna pričeska s cvetno dekoracijo

Dobro je, da se za obisk salona oblečeš v belo (tudi, če je to samo navadna bela majica). Tako boš lahko videla, kako bo tvoja poročna pričeska izgledala ob beli barvi. Če želiš iti še korak dlje, izberi majico, ki ima podoben izrez kot tvoja poročna obleka. Različnim izrezom bolj pristajajo določene pričeske, zato si boš lažje znala predstavljati, kako bo vse skupaj videti na poročni dan.

Pomembno je tudi, da s seboj prineseš vse lasne okraske, ki jih nameravaš nositi (pa naj bo to lasnica, glavniček ali tančica), saj bo z njimi tvoja pričeska izgledala povsem drugače. Če jih še nimaš, s seboj vzemi vsaj fotografijo, da bo frizer vedel, kaj pričakovati.

Popolna poročna pričeska: vsako različico dokumentiraj

Za lažjo izbiro, prosi frizerja, da posname nekaj fotografij vsake dokončane poročne pričeske iz različnih kotov: od spredaj, od zadaj in z obeh strani. Tako boš vedela, kako frizura izgleda iz vseh pogledov in kako je videti na fotografijah. Če ti je bila všeč prav določena poročna pričeska vprašaj, če lahko natančno napiše, katere izdelke in tehnike je pri njej uporabil.

Pomembno je, da si oba zapomnita, kakšna poročna pričeska ti najbolj pristaja. Ker pa poizkusno friziranje lahko poteka tudi več mesecev pred poroko, si je stvari najboljše kar zapisati.

Poročna pričeska okraski lasnice dokumentiranje

Kako najeti pravega frizerja?

Preden najameš frizerja, moraš sprejeti nekaj odločitev: Bi rada, da izbrani frizer pride k tebi, ali nameravaš iti v salon? Bo naredil poročno pričesko samo tebi ali tudi tvojim družicam in ožjim družinskih članom? Ti bo za popravke pred fotografiranjem in zabavo na voljo še cel dan?

S frizerjem se pogovori o svojih željah. Dolžina časovnega obdobja, za katerega ga boš najela je seveda odvisen od tvojega denarnega proračuna in od razpoložljivosti izbranega lasnega strokovnjaka.

Izmeri količino porabljenega časa

Da bi tvoja pričeska na poročni dan izgledala popolno, je zelo pomembno, da z urejanjem začneš ob ravno pravem trenutku. Če bo poročna frizura gotova prezgodaj, se lahko zgodi, da bo med samim obredom videti že nekoliko upadlo.

Vseeno pa ne smeš čakati do zadnjega trenutka, saj moraš dati frizerju čas, da ti v miru naredi pričesko. Tako boš obema prihranila nekaj živcev. Med poskusnim friziranjem meri, koliko časa potrebuje za oblikovanje in tej številki dodaj še 30 minut rezerve.

Na poročni dan naj ti frizuro naredi karseda pozno. Na primer, če veš, da boste dan s fotografiranjem začeli ob 16:00, frizer pa za izdelavo pričeske potrebuje eno uro, bodi v frizerskem salonu naročena ob 14:30.

Poročna pričeska proba frizer načrtovanje

Oblikovanje poročne pričeske

Na poročni dan pred friziranjem čez spodnje perilo obleci srajco z gumbi, ki jo boš pozneje lahko preprosto slekla, ne da bi pri tem uničila svojo pričesko. Če bo frizer prišel k tebi, mu moraš zagotoviti ustrezen delovni prostor. Pripravi nizko mizo in stol, ki nima visokega naslonjala. Tako bo imel frizer prost dostop do tvojih las.

Poskrbi, da bo v bližini dovolj vtikačev za sušilnik las, kodralnik in podobne pripomočke za oblikovanje poročne pričeske. Pri roki imej tudi električni podaljšek. Če med samim friziranjem opaziš, da ti nekaj ni všeč, frizerju mirno in spoštljivo predlagaj drugo rešitev.

Za oblikovanje popolne poročne pričeske potrebuješ strokovno pomoč – zato si tudi najela strokovnjaka – vendar mora ta upoštevati tvoje želje. Dati ti mora tudi nekaj nasvetov, da bi tvoji lasje kar najbolje obdržali svojo obliko vse do konca zabave. Če boš nosila tančico in jo nameravaš po poročnem obredu sneti, frizerja vprašaj, kako to najbolj preprosto narediš.

Pri izbiri poročne pričeske ne smeš pozabiti niti na nakit! S pomočjo teh uporabnih nasvetov boš lažje izbrala popolne modne dodatke, ki bodo dopolnili tvoj poročni videz.