Deli z drugimi

Poročna pričeska in ličenje na poročni dan

porocna priceska in licenje nevesta vizazistka

Katera je glavna skrivnost za čim manj stresen poročni dan? Dobro načrtovanje urnika za opravila kot sta poročna pričeska in ličenje zate in za tvoje družice. Če boš v svoj poročni dan vključila dovolj časa za pripravo, boš prispela na poročno lokacijo sproščena, morda pa ti bo nekaj časa ostalo celo prostega, kar bi ti na vajin dan prišlo še kako prav. Po drugi strani pa se bodo, če boš zamujala z urejanjem pričeske in ličenjem, časovno zamaknili tudi drugi pomembni opravki. Da ti torej vsaj malce pomagamo priti pred oltar pravočasno, sledi našim nasvetom za načrtovanje urnika poročnega dne in si poglej primer, ki smo ti ga pripravili.

porocna priceska in licenje nevesta paleta licenje
Paleta za ličenje

Poročna pričeska in ličenje – koliko časa si vzeti za pripravo?

Nekatere neveste poskušajo prihraniti nekaj malega in najamejo le enega frizerja in umetnika ličenja, da poskrbita zanjo in za njene družice. Popolnoma podpiramo, da nista razsipna, a v tem primeru potrebujeta res dober urnik, da bodo vsi opravki storjeni pravočasno. Če bo ta prenatrpan, tvegaš, da se bo ob le eni zamudi ali nepredvideni malenkosti vse zamaknilo. Če se to zgodi, je najboljša rešitev, da stvari spravi v red poročni načrtovalec. Če tega nimaš oziroma si se načrtovanja poroke lotila sama, ti lahko, če stvari rahlo uidejo izpod nadzora, pomaga kdo, ki ni družica. Ko sestavljaš urnik za svoj poročni dan, imej v mislih, da je pametno tako za ličenje kot tudi za urejanje pričeske vsake družice ter tvoje mame odmeriti 30 do 45 minut, za vsakega od teh opravkov pa si sama vzemi 60 do 90 minut.

porocna priceska in licenje nevesta porocna frizura
Urejanje pričeske

Nasveti, ki ti pri načrtovanju dne utegnejo priti prav

– Medtem, ko frizer začne najprej urejati pričeske družic, se lahko umetnik ličenja posveti tebi.

– S fotografom se dogovorite, da prispe eno uro preden boš urejena in pripravljena. Tako bodo lahko nastale ljubke fotografije urejanja, ko boš svoje urejanje zaključila s šminko ali pripenjanjem cvetja v lase. Fotograf bo imel tako tudi dovolj časa, da fotografira podrobnosti, kot je obešena halja, čevlji, torbica, nakit in podobno.

– Če imaš štiri družice, imej v mislih, da vam bosta poročna pričeska in ličenje vzela vsaj štiri ure tega pomembnega dne. Morda se sliši veliko, a je ravno prav.

– Če imaš veliko družic, prosti stilista, naj pripelje s seboj asistenta, saj boste tako znatno prihranili na času. Enako naredi z umetnikom ličenja. Prepričaj se, da so kakršne koli dodatne spremembe dogovorjene vnaprej.

– Če bo tvoje urejanje potekalo v salonu, si za pot vzemi dvakrat toliko časa, kot ga sprva predvidiš.

porocna priceska in licenje nevesta licenje spricanje
Utrjevanje frizure

Primer urnika urejanja na poročni dan

Morda ti bo pri pisanju svojega v pomoč naš primer zaporedja dogodkov pri urejanju na veliki dan. V našem primeru se poročni obred začne ob 16. uri, nevesta pa ima štiri družice.

10:00 Ličenje tebe in urejanje pričeske družice št. 1.

10:30 Urejanje pričeske družice št. 2.

11:00 Urejanje pričeske družice št. 3 in ličenje družice št. 1.

11:30 Urejanje pričeske družice št. 4.

11:45 Ličenje družice št. 2.

12:30 Urejanje tvoje pričeske in ličenje družice št. 3. Prispe tudi fotograf, da naredi nekaj večnih spominov na tvoje poročno urejanje.

13:15 Ličenje družice št. 4.

14:00 Ti in tvoje družice ste naličene, vaše frizure urejene, narejene pa so tudi prve fotografije prelepega dne.