Deli z drugimi

Poročna obleka, nakup ali najem?

Poročni salon obleke izložba nakup najem

Vsaka nevesta ve, da je poročna obleka ena najpomembnejših komponent poročnega dne. Večini nevest je dan, ko najdejo tisto pravo poročno obleko skoraj enako pomemben kakor dejanski poročni dan. Tvoj veliki dan se prehitro približuje, a še vedno imaš toliko stvari za postoriti, če želiš, da bo poročni dan tak, kot si si ga vedno želela.

Že samo pri izbiri prave poročne obleke, se ti poraja veliko vprašanj. Eno izmed pomembnejših vprašanj je sigurno to, ali bi obleko kupila ali samo najela? V vsakem primeru je kar nekaj pozitivnih in negativnih stvari.  Naša ekipa je tukaj, da ti predstavimo različne možnosti izbire sanjske obleke.

Poročna obleka – nakup

Že brez razmišljanja ti je lahko jasno, da ima nakup lastne poročne obleke veliko pozitivnih strani. Tvoj poročni dan bo najbolj nepozaben dan tvojega življenja.

Res je, da bodo tam vedno fotografije, ki bodo obujale spomine, toda tudi poročna obleka je lahko še posebej omembe vredna, ko se spominjaš vseh še tako majhnih podrobnosti. Da ne govorimo o zadovoljstvu, ki ga bo prinašalo dejstvo, da tvoje obleke ni nosila še nobena poprej. To je tvoja poročna obleka – samo tvoja – in ti si bila edina nevesta, ki si je v njej ustvarjala spomine.

Nevesta v porocni obleki na seniku

Dodaten plus je lahko to, da se poročne obleke velikokrat prenašajo iz generacije v generacijo in velika verjetnost je, da bo mogoče nekega dne tvoja pravnukinja na njen srečni dan nosila prav isto poročno obleko.

Pri nakupu poročne obleke je potrebno pomisliti tudi na pomanjkljivosti. Cene poročnih oblek se velikokrat dvigajo v nebo, in ker poroka že sama po sebi ni najcenejši dogodek, se ti lahko cena poročne obleke velikokrat zdi še višja. Nekatere neveste bodo največ proračuna namenile prav obleki, vendar le to pomeni, da se lahko odpovedo čokoladni fontani.

Če pa imaš v sebi malce podjetniške žilice in je tvoja poročna obleka lahko zelo draga, jo lahko po poroki oddajaš drugim nevestam ter jo z oddajo postopoma odplačaš, ali pa jo celo prodaš za primerljiv znesek.

Poročna obleka – najem

Če iščeš način, kako privarčevati nekaj denarja, bi lahko bil najem poročne obleke prava rešitev zate. In čeprav se mogoče zdi nezanimivo nositi že rabljeno obleko, se mogoče vseeno pusti prepričati.

Porocne obleke barvni odtenki

Veliko je zmot na temo najemanja poročnih oblek, kar lahko odvrne mnogo obetavnih kupcev. Recimo, veliko jih verjame, da se najetih oblek ne da prilagajati, kar preprosto ni res.

Velikokrat so popravki všteti v ceno najema in sploh ne bodo povzročili dodatnih stroškov. Trgovine in butiki, ki oddajajo poročne obleke, gredo z vsako skozi zelo natančen proces čiščenja. Njihov cilj je, da je prav vsaka poročna obleka v popolnem stanju, ko jo naslednja nevesta dobi v najem. Vendar vedno imej v mislih, da so obleke znošene, zato lahko kakšen zelo pozoren gost opazi, da obleka ni popolnoma nova.

V primeru, da si želiš dizajnersko obleko, a preprosto nimaš dovoljšnjega proračuna za nakup, potem bo najem poročne obleke prava odločitev zate. Namesto, da zapraviš ogromno denarja za dizajnersko obleko, ki jo boš oblekla samo enkrat, jo lahko najameš za vsaj pol ceneje. V vsakem primeru je to možnost, ki jo je vredno premisliti.

Čeprav je večina prednosti pri najemu obleke očitnih, je pomembno tudi da med odločanjem ne pozabiš na slabosti. Tvoja poročna obleka ne bo nova in tako edinstvena kakor, da bi jo imela samo ti. Isto obleko so nosile že druge neveste pred tabo, kar obleki vzame nekaj posebnosti, ki si jo iskala za poročni dan.

Vedno se odloči tako, da bo na koncu najbolje zate

Obstajajo torej številne prednosti in slabosti pri nakupu ali izposoji poročne obleke. Napačne možnosti pri izbiri le tega ni, saj je vse odvisno od tebe: neveste. Poslušaj svoje srce, saj je to eden izmed najpomembnejših dni tvojega življenja, zato naredi stvari tako, kot sta s svojim zaročencem vedno sanjala.

Tukaj najdeš nekaj nasvetov na kaj moraš biti pozorna pri izbiri poročne obleke!