Deli z drugimi

Poročna obleka: 5 oseb, ki naj ti ne pomagajo pri izbiranju

porocna obleka prijateljici obleke salon

Poročna obleka je za nevesto navadno izredno velikega pomena. Poročna obleka je namreč edinstveni dodatek na poroki! Kljub temu, da je izbor poročne obleke lahko izredno prijeten in magičen trenutek, je – roko na srce – malce tudi stresen. Vsako dekle, ki je kadarkoli gledalo katerokoli od oddaj v katerih izbirajo poročno obleko, ve, da se lahko nakupovanje še kako hitro obrne. Še posebno če imaš pri tem napačno družbo. Že ena oseba lahko uniči izkušnjo tako zate kot tudi za vse ostale. Medtem, ko si nekatere neveste želijo surovo iskrenost, si druge želijo, da se z njimi dela v rokavicah. Ti se kot nevesta najprej odloči, kaj od tega si želiš, šele nato pa izberi družbo za nakupovanje poročne obleke. Na splošno pa se verjetno želiš izogniti družbi naslednjih oseb:

porocna obleka tasca porocni cevlji

1.   Bodoča tašča

Nekatere neveste so si z bodočimi taščami zelo blizu in bi imele čuden občutek, če je ob tej priložnosti ne bo bilo zraven. Drugim pa v njeni bližini ni preveč udobno in tudi to je v redu. Če te pogled na taščo dela anksiozno in bi najraje vzela pomirjevala, morda ni najboljša ideja, da jo vabiš na ta pomemben opravek. Poročna obleka je izjemno pomembna izbira za tebe, zato ne rabiš dodatnih mnenj še od tašče, s katero se ne razumeta.

2.   Ljudje, ki dramatizirajo

Tako imenovane »dramatične kraljice« ti lahko pokvarijo dan, ko bi morala uživati pri nakupu poročne obleke. Dogajanje znajo zelo spremeniti v kaos. Rade namreč povzročajo nemir in povečujejo napetost. Zato, če želiš mirno izkušnjo nakupovanja prelepe poročne obleke, namesto dramatičnih raje povabi umirjene prijateljice, ki se ti znajo posvetiti. Navsezadnje poročne priprave zahtevajo veliko energije že brez nepotrebnih dram, kajne?

porocna obleka pomocnice salon

3.   Sorodniki, ki ne odobravajo vajine poroke

Poročna obleka in sorodniki velikokrat ne gredo skupaj. Ne glede na to ali je kateri od tvojih ali njegovih sorodnikov – kdorkoli ne odobrava vajine poroke iz katerega koli razloga, je popolnoma nepotreben pri tvojem izbiranju obleke. Zato naj ostane kar lepo doma. Še posebej imamo pri tem v mislih sorodnike, ki menijo, da bi lahko izbrala koga boljšega in tvojega partnerja nenehno primerjajo s prejšnjimi. Ali obratno, seveda.

4.   Poročna obleka in zavistne prijateljice

Morda imaš med svojimi prijateljicami tako, ki prisega, da je vesela zate. A včasih ji vseeno uide zahrbten komentar o tvojem bodočem možu ali načrtih za vajino poroko, ki mu sledi »Oh, saj sem se samo hecala!«. Pa se je res? Zavist ni lepa lastnost. Če imaš pravo vrsto smisla za humor, te taki ljudje ne bodo motili. Če pa si občutljiva in pod stresom, je bolje, da se vsaj pri izbiri družbe za nakupovanje poročne obleke izogibaš prijateljicam, ki te zaradi zavisti želijo sabotirati! Pa naj bo to hote ali nehote.

porocna obleka salon pomocnica

5.   Vsevedi

S tem mislimo ljudi, ki so prepričani, da vedo vse o poročnih oblekah in izbiranju prave. Najpogosteje so to ljudje, ki so gledali nekaj oddaj s poročno tematiko (kot je na primer »Say yes to the dress«) in se sedaj počutijo vsevede. To vsekakor ne drži in posledično te lahko pri izbiri poročne obleke le zmedejo. Tovrstne oddaje namreč prikazujejo gledalcem le tisto, kar želijo. Posledično ne posredujejo vedno pravilnih informacij. Poleg tega si ob sebi verjetno želiš nekoga, ki ti bo v pomoč, ne pa solil pamet o tej pomembni izbiri. Navsezadnje boš le ti preživela celotni poročni dan v poročni obleki.

Se sprašuješ ali bi poročno obleko raje najela ali kupila? Preberi si sledeči članek.

via GIPHY