Deli z drugimi

Kako poskrbeti, da bo poročna obleka iz satena brezhibna

poroka porocna obleka iz satena savna nevesta

S pomočjo pare bo zmečkana poročna obleka iz satena spet brez gub.

Saten je mehka, elegantna tkanina, ki jo je lahko očistiti. Veliko poročnih oblek je narejenih iz satena in čeprav je ta prijeten in bogat material pogosta izbira nevest, se na žalost tudi hitro zmečka. Če se na tvoji poročni obleki pojavijo gube, naj to ne uniči tvojega razpoloženja. Za likanje poročne obleke ni treba poiskati pomoči strokovnjakov, saj lahko zgladiš blago s temi domačimi triki:

Položi brisače…

…na tla kopalnice, tako da je pokrita večina površine. Odpri vodo v kopalni kadi oz. prhi. Naj bo voda, ki teče čim bolj vroča in naj teče nekaj minut, da se kopalnica napolni s paro.

Poročna obleka iz satena naj visi na podloženem obešalniku.

Zapri vodo in obesi obleko na kljuko v kopalnici ali pa na vrata.

poroka porocna obleka iz satena pripomocki
Rešitev za zmečkano obleko

Okoli roke ovij čisto suho belo brisačo.

Zelo nežno podrgni z brisačo po satenu, da zgladiš gube. S tem nadaljuj, dokler niso vse gube zglajene. Pusti, da tvoja poročna obleka iz satena še nekaj časa visi v kopalnici polni pare. Če so na obleki ostale še kakšne uporne gube, počakaj in jih zgladi nekoliko pozneje.

S sušilcem za lase na nizki temperaturi …

… ali ročnim uparjalnikom zgladi še najbolj uporne gube, da bo tvoja poročna obleka iz satena res gladka. Sušilec za lase ali uparjalnik drži vsaj nekaj deset centimetrov od obleke, da je nebi poškodovala. Z brisačo podrgni preostale gube, da zgladiš še te.

Pripomočki, ki jih boš potrebovala:

Kopalnične brisače

Podložen obešalnik

Bela brisača

Sušilec za lase ali ročni uparjalnik

Opozorila:

Ne uporabljaj sušilca za lase ali ročnega uparjalnika na obleki, med tem, ko jo kdo nosi. Vročina s sušilca ali uparjalnika lahko namreč povzroči opekline.

Drži uparjalnik precej daleč od obleke, da se izogneš vodnim madežem. Za pomoč pri likanju se obrni na mamo ali taščo!