Deli z drugimi

Poročna obleka in vse, kar moraš narediti, preden jo oblečeš

porocna obleka nevesta porocni sopek

Pomisli na to: tvoj poročni dan je, meseci priprav in cel kup obveznosti je za teboj. Vse, kar moraš še narediti je, da se oblečeš. Dobra novica je, da ko se pripravljaš na poroko kot nevesta, priča, ali le kot gostja, je poročna obleka kot češnja na vrhu sladice poročnih priprav. Glavno je, da se izogneš nepričakovanim nevšečnostim in se pripraviš pravočasno – poskrbiš, da je poročna obleka čista in pripravljena. Ko boš vedela, da je vse tako, kot mora biti, boš veliko bolj sproščena in uživala v pričakovanju velikega trenutka, namesto da bi te bilo strah, da si na nekaj pozabila.

obesena porocna obleka nevesta

1. Poročna obleka naj visi

Začni na začetku! Če poročne obleke nimaš oblečene, jo hrani obešeno. Tako se ne bo zmečkala in zgubala. Preden se preoblečeš, naredi vse, kar se da, da boš imela oblečena čim manj dela. Tako postavi vse kar potrebuješ na svoje mesto, poskrbi za prigrizke, pijačo in vse dodatke in pripomočke, ki jih boš morda potrebovala v sili. Izogibaj se hitenju, ko boš imela obleko že na sebi.

via GIPHY

2. Jej in pij

Pred poroko si se trudila ohranjati popolno postavo za popolni izgled na oltarju, a danes si lahko privoščiš karkoli. Vzemi si čas in si privošči nekaj dobrega in ob tem brezskrbno uživaj. Ko si že oblečena, se raje izogni hrani in pijači, ki bi lahko pustila madeže – raje si privošči vodo in oreščke ali suho sadje.

via GIPHY

3. Poskrbi za kožo

Z negovanjem kože s kremo se boš izognila morebitnemu neprijetnemu srbenju ravno med najpomembnejšim trenutkom. Kožo si namaži vsaj nekaj časa, preden se oblečeš, da s kremo ne umažeš obleke. Z ovlaženo kožo se boš počutila prijetno in sveže.

skrb za kozo maska za obraz

4. Raztezaj se, dihaj in meditiraj

Vaje za raztezanje, dihanje in meditacija dokazano zmanjšujejo stres in vplivajo na tvoje počutje, da bo tvoja izkušnja na oltarju popolna. Ker te čaka naporen dan, boš hvaležna za vsako minuto sprostitve.

via GIPHY

5. Pojdi na stranišče

Veliko lažje je iti na stranišče, ko nisi v obleki, sploh za ženske. Da si prihraniš obisk stranišča v popolni poročni opravi, glej, da hodiš na stranišče čim bolj zgodaj in redno.

6. Umij si zobe

Zobna pasta in ustna voda lahko pustijo zelo vidne madeže na poročni obleki, zato si zobe umij še preden si jo oblečeš, za na slavje pa si spravi nekaj osvežilnih bonbonov.

porocna obleka porocna priceska

7. Lasje in ličila

Pričesko in ličenje si naredi čim prej, da se vse lepo posuši, preden se oblečeš v poročno obleko. Plašči in srajce so idealni za pripravljanje na poroko, saj jih je zelo lahko sleči brez da bi se dotikali las ali obraza in pokvarili videz. Med pripravljanjem na popolni izgled pa lahko narediš tudi kakšen selfi za spomin, kako je vse skupaj nastalo.

8. Preglej oblačila za madeže

Poročno obleko po dolgem in počez preglej, če je na njej kakšen madež, ki si ga morda spregledala. E slučajno najdeš kakšnega, te bo rešil zaupanja vredni odstranjevalec madežev.

via GIPHY

9. Še enkrat pojdi na stranišče

Zahvalila se nam boš kasneje. Poročna obleka in lulanje je zahtevna naloga.

Te zanima, kdaj so neveste vedele, da so našle svojo popolno poročno obleko? Preberi si njihove izkušnje tukaj.