Deli z drugimi

Poročna obleka in barve cvetja: Kako jih kombinirati?

porocna obleka in barve zenin nevesta sopek

Ali si težko vizualiziraš kakšna bo tvoja poročna obleka in barve dodatkov in cvetja. Če bo tvoja poročna obleka barvasta, bo treba barvi šopka posvetiti nekaj več misli. Vsekakor ne moreš zgrešiti z belim cvetjem v poročnem šopku, saj se bo to zagotovo ujemalo s tvojo obleko. Lahko se odločiš za enobarvno kombinacijo in imaš šopek s cvetjem v enaki barvi, kot je obleka. Če je ta na primer modra, naj bo v šopku združeno cvetje različnih modrih odtenkov – od temne do nežne, blede modre. Tretja opcija pa je, da sta barvi šopka in obleke komplementarni, torej nasprotni. Če bo tvoja obleka rdeča, je lahko šopek zelen. Drugi dobri komplementarni kombinaciji sta rumena in vijoličasta ter modra in oranžna. Uporaba komplementarnih barv zagotavlja naravno barvno harmonijo. Preveri kako kombinirati barve na poroki.

Je tvoja poročna obleka bela?

Če bo tvoja poročna obleka bela ali rahlo kremastega odtenka, ne boš imela nikakršnih problemov s kombiniranjem poročnega šopka. Lahko pa se slednji ujema tudi z oblekami tvojih družic. Nekatere neveste niso prepričane, če ne bo kombinacija belega šopka in bele obleke preveč monotona, a monotonosti se da spretno izogniti tako, da je v šopku tudi nekaj temnega zelenja, zaradi katerega bodo beli cvetovi še bolj prišli do izraza.

porocna obleka in barve crna nevesta

Bodo tvoja poročna obleka in barve cvetja v sezonskih odtenkih?

Nekatere poročne teme so osnovane na barvah sezone, v kateri je poroka. Jeseni so to na primer bogati oranžni toni. Katera pa bo vajina poročna barva? Tvoja poročna obleka in barve v poročnem šopku in šopkih družic so lahko enake ali kontrastne. Pripravili smo ti nekaj barvnih kombinacij, ki so preverjeno čudovite. Preberi si 7 stvari, ki bodo popolnoma preobrazile tvoj poročni šopek.

Zelen poročni šopek

V tvoj poročni šopek so lahko vključene tudi zelene orhideje, tropske cvetlice, zelene hortenzije, kaktusi, sukulente ali celo kakšni sadeži. Dramatičen kontrast lahko ustvariš s kombiniranjem črnih oblek družic z zelenimi šopki. Ali pa z rožnato in zelenim cvetjem ustvari viktorijanski videz.

porocna obleka in barve rdec porocni sopek vrtnice

Rdeče poročno cvetje

Bela poročna obleka in klasičen rdeč šopek povesta vse prave stvari – romantično, strastno in čutno.

Belo poročno cvetje

To je klasična izbira za vajin poročni dan. Bela simbolizira čistost in nedolžnost. Belo cvetje pa se lepo ujema s prav vsemi barvami obleke. Če je tvoja poročna obleka bela in se bojiš, da bo z belim cvetjem bele enostavno preveč, lahko tvoj šopek popestri nekaj vejic temno zelene lobodike.

porocna obleka in barve roza porocni sopek

Rožnato poročno cvetje

Rožnata je ženstvena in ljubka. Poskusi s kombiniranjem treh različnih rožnatih odtenkov v šopku, izpadlo bo prelepo.

Vijoličast poročni aranžma

Temno vijoličaste rože utegnejo izgledati preveč mračne za poročni šopek, lahko pa pa z njimi popestriš šopek, ki ga sicer sestavljajo svetlejše barve. Kombinacija temno vijoličaste, limetasto zelene in bele je na primer osupljiva. Prav tako se vijolična zelo lepo ujema z rumeno, saj sta si komplementarni.

porocna obleka in barve vijola porocni sopek

Oranžno poročno cvetje

Živahne barve so za tiste neveste, ki želijo nekaj drugačnega. Oranžna je odlična barva za poletne in jesenske poroke.

Rumeno poročno cvetje

Cvetlice drznega, živega rumenega odtenka so svetle in sončne, prav vsem bodo narisale nasmešek na obraz. Limonasta in bolj bledi odtenki rumene pa so mehkejši in bolj romantični.

O simbolnem pomenu poročnega cvetje si preberi tukaj.

via GIPHY