Deli z drugimi

Poročna oblačila za otroke: Kako obleči otroka?

poroka porocna oblacila otroci smeh

Poroke so zabavne; še posebno tisti del, ko se odločaš kako se boš uredila, kaj boš oblekla, kakšen nakit boš nosila, kakšna bosta frizura in make-up … To isto velja za otroke; obleči otroke je prav tako lahko zabavno! Vendar pa imej v mislih kaj imajo radi, česa ne marajo in kakšni so po značaju. Ko se odločaš, kakšna poročna oblačila za otroke boš izbrala, si pripravi seznam s ključnimi idejami.

via GIPHY

Izbira barv

Otroci izgledajo super v svetlih barvah, zato jih ne obleci v pretežno rjavkaste, sive ali kremne odtenke. Poskrbi za to, da je vsaj nekaj svetlih, živih barv – rdeča, roza, oranžna, rumena, zelena in modra otrokom zelo pristajajo. Poigraj se z barvami.

Izbira materiala

Tudi, če je določen material letos še posebej moderen, to ne pomeni nujno, da je idealen za otroka. Pri izbiri poročnih otroških oblačil je pomembno, da je material udoben, mehak, nežen in ne grob. Če že imaš v mislih oblačila, ki niso iz takšnega materiala, poskrbi za to, da bo imel otrok vsaj pod njimi oblečen udoben, prijeten material. Tako ne bo direktno v stiku s kožo in bo zanj bolj udoben.

Udobje je na prvem mestu

Udobje naj bo na prvem mestu, ko se odločaš kaj bo oblekel tvoj otrok, najsi bo to za poroko ali za vsakdan. Na porokah je to še posebej pomembno, saj bo otrok kar nekaj časa preživel v teh oblačilih, se v njih igral in podobno. Svetujemo ti, da se ne odločiš za tesno oprijeta oblačila. Prav tako ne priporočamo več slojev oblačil. Obuti naj bodo v preprostih čevljih kot so balerinke za dekleta in usnjeni lakasti čevlji za dečke.

poroka porocna oblacila otrok racke

Poročna oblačila in sezonski stil

Odrasli in najstniki se lahko oblečejo v oblačila, ki morda niso primerna za tisti letni čas, pri otrocih pa ne gre tako. Zagotoviti moraš, da otrok v poletnem času ni oblečen v pretopla oblačila, v zimskem pa da ni oblečen premalo. V zimskem letnem času svetujemo več slojev ali kosov oblačil, saj se tako lahko sleče, če mu postane prevroče – bolje biti oblečen preveč, kot premalo. V poletnih časih so bombažna oblačila idealna.

Otroci naj bodo otroci!

Nobene potrebe ni, da otrok izgleda odraslo. Ne pretiravaj z ličili in kozmetičnimi pripomočki za odrasle, obleka pa naj se sklada z njegovo otroško osebnostjo.

Otroci na poroki? Preberi si sledeči članek!