Deli z drugimi

Poročna nezgoda v jesenskem času in kako se ji izogniti

jesenska poroka colna porocna nezgoda

Ni skrivnost, zakaj so jesenske poroke tako popularne! Že samo listje je čudovito za fotografiranje in ker ni več poletne vročine, se ne boš potila skozi poročno obleko. Vendar ima jesen tudi nekaj zank, zaradi katerih se ti lahko pripeti kakšna poročna nezgoda. Opisali ti bomo štiri najbolj nevšečne in rešitve zanje.

jesenska poroka mraz tema porocna nezgoda

1. Poročna nezgoda:

Poročno pogostitev si organizirala zunaj, da bi lahko skupaj uživali v lepotah narave, a na poročni dan postane neverjetno hladno, skoraj ledeno.

Kako se s tem soočiti? Poroka na prostem je vedno izvedljiva, vendar pa moraš biti pripravljena na vse. Ko se bliža poročni dan, skrbno spremljaj vremensko napoved in gostom poročaj o stanju. Prijazno jih opozori, da bo vreme morda hladnejše, kot ga pričakujejo. Če vseeno nekdo pride v še poletni opravi ali pride do nepričakovane ohladitve, lahko za njihovo udobje poskrbiš z rjuhami, ki jih razdeliš na pogostitvi. Na prostore kjer se gostje najraje zbirajo postavi tudi grelne luči. Če je možno in dovoljeno, si lahko pripravite tudi ognjišče. Preberi si tudi kaj storiti v primeru dežja na poroki.

2. Poročna nezgoda:

Obožuješ jesensko cvetje in ogledano imaš prav posebno rožo, a ko se bliža poročni dan, z žalostjo ugotoviš, da je že odcvetela.

Kako se s tem soočiti? Z uporabo sezonskega cvetja se izogneš visokim cenam pri cvetličarju, in čeprav je tvoja najljubša vrsta že odcvetela, je veliko alternativnih okrasnih rastlin, ki se tisti čas šele prebujajo. Lahko pa se odločiš tudi za dekoracije brez rož. Jesen je namreč zelo bogata z naravo in imaš poleg rož na izbiro tudi sadeže, ki so estetski, pa tud okusni in dišeči, iz njih pa lahko narediš unikatne okrasne motive. Če pa res ne moreš preboleti najljubše rože, pa povprašaj pri cvetličarjih z lastnimi toplimi gredami, ki ti jo bodo verjetno našli.

Preberi si tudi kako skrbeti za svojo kožo pred poroko! Nega kože je še posebno pomembna v mrzlih dneh.

porocna nezgoda roze na poroki

3. Poročna nezgoda:

Polno je praznikov in vikendov… ko bi vsaj imeli vsi gostje prosti čas za prihod na poroko!

Kako se s tem soočiti? Ni pomembno kako zgodaj in skrbno pripravljaš poroko. Vedno bo nekdo, ki bo imel na vajin poročni dan neko drugo obveznost, zaradi katere ne bo mogel priti. Najbolje kar lahko storiš je, da goste povprašaš o njihovih načrtih. Prepričaj se, da bo vsaj večina povabljencev imela čas za udeležitev. Preglej koledar in se odloči za datum, ki bo najbolj ustrezal večini gostov. Če bo kateri od povabljencev razočaran nad datumom, ga spomni, da se bo vsaj izognil gneči in stroškom, saj v tistem času ne bo počitniške sezone.

4. Poročna nezgoda:

Obožuješ jesensko listje in želiš ga vključiti na poročne fotografije, vendar si nanj alergična in ne želiš, da ti rdeče otekle oči pokvarijo poročne fotografije.

Kako se s tem soočiti? Ko se bliža poročni dan, spremljaj poročila za število peloda v ozračju svoje okolice. Tako boš ugotovila kdaj obstaja tveganje, da boš trpela zaradi alergije. Tudi če alergijske reakcije niso hude in te ne skrbi, imej vseeno pri roki ustrezno zdravilo proti alergiji. Ne pozabi tudi na robčke in kapljice za oči. Preberi si članek o poročnih podrobnosti, na katere ne smeš pozabiti!