Deli z drugimi

Poročna manikura – kako jo narediti in česa se izogibati

porocna manikura nevesta nohti prstan

Za katerokoli poročno manikuro se odločiš – nevpadljivo, nežno, živo ali svetlečo, ti bodo pomagali naši nasveti, kako manikuro narediti popolno za poročni dan. Poročna manikura bo tvoj izgled povezala v celoto!

Zato je izbira pravega laka za nohte le del izziva, s katerim dosežeš, da je tvoja poročna manikura popolna. Tvoje roke bodo del pozornosti vseh gostov, saj si bodo vsi ogledovali tvoj poročni prstan. Da bodo tvoje roke zares popolne in predvsem, da ne bo šlo karkoli narobe, upoštevaj naslednja navodila.

poročna manikura večbarvni nohti

Poročna manikura in testiranje barv

Če boš preizkusila več poročnih oblek za svoj poročni dan, zakaj ne bi več lakov za nohte? Ujemanje barvnega odtenka laka za nohte je odvisna od barve kože – če je tvoja koža svetlejše polti, bo jo na rokah bolje izgledali temnejši toni, kot je na primer makovo rdeča, kot pa rožnata.

Kupi več kot eno stekleničko

Ko najdeš popolni lak zase, si kupi več stekleničk za zalogo. Eno za salon, drugo za rezervo, če gre na poročni dan kaj narobe, eno pa zapakiraj v potovalko za medene tedne. Ko boš morala popraviti obrušen noht, boš srečna, da imaš rezervo.

porocna manikura več lakov negovane roke

Ne geliraj si nohtov več kot nekaj dni pred poroko

Gel za nohte je en najboljših pripomočkov za neveste poleg navadnega laka. Posuši se hitro in je obstojen še tedne po nanosu, kar je sanjska želja vsake ženske. Ampak po nekaj dneh gel izgubi lesk, ki ga dela posebnega, zato si ga nanesi le dan ali dva pred poroko, da ostane svež in nepoškodovan.

Poskrbi za zdravje nohtov

Manikerke odlično opravljajo svoje delo, a ne delajo čudežev. Če so nohti obgriženi in poškodovani zaradi dela ali česa drugega, tudi z najlepšo manikuro ne bodo izgledali popolni. Če si na tistih, ki strastno grize nohte, se potrudi, da se tej navadi izogneš vsak nekaj mesecev pred poroko. Izogibaj se tudi lupljenju kože ob nohtih, saj tako lahko pride tudi do okužbe.

porocna manikura rdeci nohti

V kozmetični salon prinesi svojo stekleničko

Tudi če si nohte urediš v istem salonu, kjer si stekleničko kupila, jo prinesi s sabo. Vedno je najbolje, da si pripravljena na vse! Možno je, da jim je istega laka ravno zmanjkalo ali pa je edina steklenička, ki jo imajo, že zasušena.

Ne preizkušaj motivov na nohtih, če tega še nisi počela. Vsaka ženska se rada pozabava z slikanjem zanimivih podob na nohtih, a če tega nisi dobro navajena, naj tvoji nohti ne bodo poskusni zajček tik pred najpomembnejšim dnem.

Ne pozabi na kremo za roke

Krema lahko neverjetno vpliva na videz tvojih rok, tudi na fotografijah. Pred fotografiranjem si roke namaži s kremo in jih kratek čas masiraj, da se vpije v kožo. Tako bodo na fotografiji, kjer se dobro vidi tvoj prstan ali šopek, zasijale mladostne roke. Tvoja poročna manikura pa bo tako popolna! In ne ustraši se, če se ti je slučajno odkrušil lak. To se vedno kdaj zgodi in ni konec sveta, če se. S koncem čopiča na odkrušeni del nanesi manjkajoči lak in počakaj 30 sekund, da se posuši. Nato nanesi še eno plast čez cel noht, na koncu pa še eno tanko plast. In tvoja poročna manikura je kot nova!

Preberi si še več o predporočni negi in katere specialiste moraš obiskati pred poroko!

via GIPHY