Deli z drugimi

Poletna poroka: Pet razbitih mitov in dodatni razlogi za njeno organizacijo

zenin nevesta drzanje roke poroka porocna obleka

Odločili smo se, da ovržemo pet izmed najbolj razširjenih predpostavk o poletnih porokah. Pripravi se na planiranje izven ustaljenih mnenj. Poletna poroka in prvo pravilo pri njeni organizaciji? Ne boj se prekršiti pravil. Pozabi na vse,kar si do sedaj slišala in uberi lastno pot. Da ti dokažemo, da je to mogoče, smo ovrgli 5 poročnih mitov o poletnih porokah:

Mit 1: Poletna poroka mora biti na prostem

Če živiš v hladnejšem delu države, kjer so zeleni bohotni meseci nadvse dragocen del leta, je zunanja poroka skoraj samoumevna. Vendar če to nikoli niso bile tvoje sanje in si si vedno želela notranje poroke, je lahko ta prav tako poletna (ter med drugim precej bolj zanesljiva). Poroka v notranjih prostorih je veliko bolj mamljiva v vročih podnebjih, ker notranja klimatizacija vzpostavi veliko bolj prijetno vzdušje, v katerem se je tudi precej lažje zabavati. Poleg vsega skupaj lahko uporabiš vso svojo kreativnost in smisel za dizajn ter notranjost uskladiš z naravo, ki te obkroža. Po prostorih obesi lampijonče ali do oltarja ustvari cvetlično pot. Predlagamo ti, da si izbereš lokacijo z velikim številom oken, ki v prostore spustijo snop sončnih žarkov in nočne mesečine.

poroka plaza nevesta poletna poroka obred

Mit 2: Tvoja barvna shema mora biti v svetlih, sončnih barvah

Čeprav se mnogo poletnih parov ozira na žive barve, ki odsevajo barve sezone, to nikakor ne pomeni, da so obvezne. Če drzne, žive barve niso v tvojem stilu, to nikakor ne pomeni, da jih moraš siliti v barvno shemo vajine poroke. Odločitev za umirjene barve je nekako nepričakovana, a hkrati ljubka. Ledeno modra in siva barva poroki dodata miren in svež videz, medtem ko sledi črne vzbujajo občutek sofisticiranosti. Barvna shema, ki gre dobro s skoraj vsakim stilom poroke, je nedvomno kombinacija bele in slonokoščene z zelenimi odtenki. Jabolčno zelena barva bo poroki nadela mladosten videz, medtem ko bo temnejša zelena goste prevzela z obvladano eleganco. Predlagamo ti, da preučiš čim več umirjenih in živih barvnih kombinacij ter se na koncu na podlagi raziskave odločiš, katere bi najbolj ustrezale tvoji sanjski poroki.

Mit 3: Ne moreš imeti svečane poroke

Ja, visoke temperature verjetno sporočajo, da rajši preskoči toge, težke obleke. Vendar to še vedno ne pomeni, da moraš družice obleči v kratke oblekice, priče pa v mokasinke, če to ni v tvojem stilu. Odloči se, kakšno stopnjo formalnosti si želiš in nato skupaj s poročnim salonom preglej svoje možnosti. Za sofisticirano in hkrati formalno poletno poroko, je elegantna svila odlična rešitev. V vsakem primeru se da najti obleko, ki odseva formalnost poročnega slavja, hkrati pa tvoji koži pusti dihati.

nevesta zenin pomol porocni cevlji

Mit 4: Mestna poroka ne pride v poštev

Poletje je sezona, ko se večina mestnih prebivalcev odpravi v hribe ali na plažo. Toda, če se je tvoja sanjska poroka v tvoji glavi vedno odvijala v mestu, naj te poletni meseci pri uresničitvi sanj ne ustavijo. Obred na odprti terasi oziroma strehi z lahkoto vzbudi občutek prostosti, brez da bi žrtvovala bistvo mestne poroke. Tudi mansardni prostori so lahko super izkoriščeni. S primerno razporeditvijo oken se zlahka izogneš poletni vročini in uživaš v pisanem sončnem zahodu ter prečudovitih pogledih na obzorje.

Mit 5: Vročina bo vse uničila

Seveda, poletja so vroča. Toda ne dopusti, da ti črnogledneži z negativnimi pripombami spodkopljejo tla pod nogami. Če veš, da obstaja možnost, da bo na tvoj dan posebno vroče, se že vnaprej čimbolje pripravi na to. V tvojih šopkih se izogibaj hitro venečim rožam, tako da prosiš cvetličarja, če ti lahko pokaže bolj obstojne rože, kot so orhideje in lilije. Kar se tiče poročne torte, si namesto maslene kreme izberi fondant, saj je temperaturno veliko bolj odporen. Premisli vsako situacijo in kaj neprijetnega bi se lahko zgodilo, ter se temu poizkusi čimbolj izogniti.

Nekaj dodatnih nasvetov in inovativnih rešitev glede dekoracije, s katerimi bo tvoja poletna poroka res nekaj nepozabnega, pa najdeš tukaj.