Deli z drugimi

Popolna poletna poročna torta za vroče dni

poletna porocna torta

Za mnoge goste je okusen kos poročne torte eden najlepših delov poročnega sprejema. A tudi največji ljubitelji tort ne bodo navdušeni nad težko in nasitno sladico na vroč in soparen poletni dan. Kakšna naj bo torej tvoja poletna poročna torta, če se poroka odvija med junijem in septembrom? Tu smo zbrali nekaj nasvetov za izbiro najboljše poletne poročne torte.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

Naj bo poletna poročna torta lahka, sadna in sveža

Večina parov se poleti odloči za lahke in sadne okuse, pozimi pa za čokolado in močnejše začimbe. Če si v dvomih, premisli o teh preizkušenih možnostih, ki vedno navdušijo: jagodna, malinova ali limonina torta. Ti niso všeč popolnoma sadne sladice? Ljudje se nikoli ne naveličajo klasičnih belih poročnih tort s katerim koli sadnim polnilom!

Z jagodičjem ne moreš zgrešiti

Sveže jagodno polnilo je popoln poletni okus. Dodatek jagod takoj da torti značilen občutek poletne svežine. Kombiniraj torto z okusom po jagodičju s kremo iz jagod in mascarponeja. V vsakem ugrizu bo čutiti svež jagoden okus. Sočna jagodna poletna poročna torta s svežimi jagodami skupaj z bogatim kremnim okusom maslene kreme je čudovita kombinacija za tople dni.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

Pomisli na sveže citrusne okuse

Imaš rada okus limone? Namesto da bi ponudila torto z limoninim nadevom, naj bo limoninega okusa kar sam biskvit. Izberi si biskvit z okusom limone ter s polnilom iz malin, sladki in kiselkasti okusi namreč ustvarjajo čudovito kombinacijo, ki je kot nalašč za poletne dni.

Odloči se za tropske okuse

Tropska poletna poročna torta je tako zelo primerna za ta letni čas, zato bi več parov moralo pomisliti na izbiro torte z okusom kokosa. Dovolj je lahka, da je popularna pri vseh, hkrati pa dovolj nenavadna, da ostane v spominu. Si želiš še bolj tropske poročne torte? Kombiniraj kokosovo torto s kremo iz ananasa. Ta kombinacija je kot prava piña colada v obliki torte. Če v vsak kos zapičiš še koktejl dežniček, bo zagotovo razveselila tvoje goste.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on

Poudari barve sezonskega cvetja

Si želiš postreči z nečim malce drugačnim? Poizkusi sivkino torto z medeno masleno kremo. Gostje si bodo zapomnili to posebno kombinacijo še leta! Vendar si zapomni, naj bo sladka aroma sivke zelo nežna, saj je lahko hitro premočna.

Nadgrajena klasika

Na žalost čokoholikov so temne čokoladne sladice običajno pretežke in nasitne za poletne zabave. Če pa si vseeno zelo želiš čokolade, izberi lažjo možnost: čokoladni biskvit z nadevom iz jagodičja in smetane. Če imaš rada vanilijo, poizkusi raje vanilijev biskvit na malce drugačen način – kombiniraj ga s sezonskim sadjem in cimetom za nekaj resnično nepričakovanega.

Za še več idej za dekoracijo poletne poročne torte si preberi članek Hortenzija: Prelepa dekoracija na poletni poročni torti.

A post shared by Bride.si (@bride.si) on