Deli z drugimi

Poceni poroka: Interni nasveti poročnega načrtovalca

Če iščeš načine za zmanjšanje stroškov poroke, si se ustavila na pravšnjem članku! Eno najpogostejših vprašanj, ki jih dobimo, se nanaša na skrivnosti poznavalcev porok – kako narediti poroko ugodnejšo, ne da bi gostje to opazili. Na takšno vprašanje vedno odgovorimo, da poročni načrtovalec ni čarovnik. Žal ti ne moremo za poroko s stotimi gosti računati stroške za pol manj ljudi. Poceni poroka pomeni, da se moraš nekaterim stvarem ali storitvam žal odreči.

Nekatere stvari imajo svojo ceno in pari se morajo pri tem odločiti, če je izdelek ali storitev resnično pomemben za vizijo sanjske poroke in če je res nekaj, kar je nepogrešljivo kljub visoki ceni. Če boš primerjala cene pri podobnih ponudnikih in ugotovila, da so ponudbe primerljive, potem možnosti za znižanje stroškov ni veliko.

Vendar vseeno obstajajo načini, ki jih neveste in ženini lahko upoštevajo pri načrtovanju poroke, kar jim privarčuje denar tu in tam. Na videz varčevanja pri posamezni storitvi ne bodo opazna, vendar veliko majhnih stvari skupaj nanese veliko številko.

Če iščeš načine, kako znižati stroške, upoštevaj naslednje nasvete:

poceni poroka porocne tiskovine pribor
Fotografija: Thomas William

Poceni poroka pomeni, da za tiskovine poskrbiš sama

To vključuje urejanje in kreiranje poročnih vabil in ustreznih prilog ter tudi karte z imeni in številke miz, morda poročni program in podobno. Tehnologija omogoča, da vse te dejavnosti narediš z lahkoto doma. Nevesta in ženin izbereta ustrezne tiskovine (večina spletnih podjetij pošlje vzorce zastonj) in jih natisneta na domačem tiskalniku, nato jih skupaj zapakirata in pošljeta

Tudi, če se odločiš za tiskanje v papirnici, to naroči sama. V primeru, ko ti poročna načrtovalka asistira ali zate celo dela, te bo stalo več, bodisi zaradi njenega pribitka ali, ker bo dobila provizijo kot zahvalo s strani prodajalca. Ne ustraši se pokazati tiskovine načrtovalki, da jih lektorira. Sama pa poskrbi za kreiranje, urejanje in končno izbiro.

Naslovi lastna vabila

Plačilo za lepopisje ni poceni. Če moraš na svojih vabilih imeti lepo napisane naslove gostov, razmisli o nakupu lepopisnega pisala in vadi izbrano pisavo, dokler ne postaneš vešča. V resnici ni tako težko. Poleg tega bi le strokovnjak opazil, da pisava ni delo profesionalca. Za začetek ti je na voljo veliko učnih vaj na spletu.

poceni poroka porocne obleke
Fotografija: Charisse Kenion

Odpravi se do lepotnega salona namesto, da stilist ali umetnik z ličili pride k tebi

Kadarkoli pride stilist do prizorišča poroke ali tja, kjer se oblačiš, plačaš zajetne stroške prevoza, obenem pa so cene pogosto višje. Za to boš želela poskrbeti v zgodnjem delu dneva, vendar pri tem ni razloga, da si ti in tvoja družica ne bi uredili frizure in ličil v salonu ter se nato odpravili tja, kjer se boš oblekla.

Zavrni nadgradnje na poročnem prizorišču

Sprejmi, kar pride v paketu ali najbolj ugodno možnost, ki si jo še lahko privoščiš. Videli smo že neveste in ženine, ki so svojemu proračunu dodali dobesedno tisoče in tisoče evrov, ker jim na primer ni bil všeč dizajn belih prtov na beli podlagi. Ali pa niso prenesli stolov, priskrbljenih za praznovanje. V resnici nihče ne bo gledal podrobno v poročno opremo, saj bodo mize usmerjale pogled na čudovito namizno okrasje ter porcelan, srebrnino in steklovino.

Privarčuj denar z najemom manj prizorišč

Razmisli o najemu takšne poročne lokacije, ki nudi več kot eno storitev za tvoj velik dan. Vedno boš dobila boljšo ceno, če izkoristiš eno prizorišče, poleg tega ne boš plačevala za številčne poročne postavitve ali dodatne stroške dostave, ki bi nastali pri najemu ločenih prizorišč za vsako posamezno dejavnost. Veliko lokacij ima svojo ekipo za organizacijo porok, kjer ti lahko priskrbijo poročnega fotografa, ansambel, frizerja ali vizažistko.

Veš da imajo majhne poroke še več prednosti, poleg tega da so cenejše? Poglej si teh 5 prednosti male poroke!

poceni poroka diy dekoracije porocno cvetje
Fotografija: Unsplash