Deli z drugimi

Obisk poročnih sejmov: 11 korakov učinkovitega planiranja

smerokaz poroka les narava vodnjak

Začela se je nova poročna sezona in to pomeni, da se novo leto že polni s svežimi poročnimi sejmi, razstavami in svetovnimi Expoti. Številnih takih in drugačnih poročnih dogodkov bo na pretek! Bodi pripravljena na načrtovanje poroke, kot prava profesionalka, ob naslednjem obisku poročnih sejmov.

Navajamo 11 korakov kako se učinkovito lotiti in planirati svoj obisk poročnih sejmov, kaj rabiš narediti vnaprej in kaj na samem sejmu, da boš od njega odnesla vse potrebno za tvojo poroko.

1. Načrtuj obiske poročnih sejmov in sprosti čas v svojem prenatrpanem urniku

Preuči na kateri dan in kje se bodo odvijali poročni sejmi. Po pregledu ponudnikov se odloči, za katere poročne sejme si je vredno vzeti čas, kateri bodo za tvojo poroko najbolj koristni in na koncu naredi izbor tistih, ki bi jih najraje obiskala. Tako veliko jih je, da ti bo to najverjetneje vzelo nekaj časa, a nedvomno manj, kot če bi obiskala čisto vsak poročni sejem. Tako boš prihranila na času in boš v svojem urniku imela prostor za druge sestanke ter obveznosti.

koledar datumi planiranje porocni prstan porocni datum
Datum poroke

2.Čim hitreje si rezerviraj vstopnice in jih nakupi ob prvi priliki

Največja napaka, ki jo lahko narediš je ta, da zamudiš z rezervacijo ali nakupom kart. V primerih svetovnih ali evropskih poročnih sejmov ni nič čudnega, da kart zmanjka v nekaj mesecih, tednih ali še hitreje. Ne žrtvuj svojo priložnost obiska svetovnega sejma, kjer se predstavljajo le najboljši in najbolj poznani poročni ponudniki. Tudi v Sloveniji je bolje rezervirati vnaprej, saj nikoli ne veš, koliko navdušenih nevest bo želelo obiskati poročni sejem.

3.Naredi raziskavo

Oglej si seznam razstavljalcev in poročnih ponudnikov, ki bodo prisotni na poročnem sejmu. To ti lahko pomaga načrtovati tvoj obisk sejma. S tem boš učinkovito obiskovala razstavljalce glede na svoje potrebe poroke in želje. Ne prepusti stvari naključju in se aktivno loti planiranja, da boš v kratkem času obiskala vse želene poročne ponudnike.

racunalnik raziskava poroka wedding zaslon zarocenka
Raziskava pred poroko

4. Bodi pripravljena na pogajanja s poročnimi ponudniki

Ne skoči na prvo priložnost, ki se ti zdi sprejemljiva. Ponudba ti ne bo zbežala. Zato naredi krog ali dva in se pogovori s čim več poročnimi ponudniki o njihovih storitvah. To je bistvo poročnih sejmov! Preizkusi se v pogajanju za boljšo storitev, za boljšo ceno in za večjo prilagodljivost poročnega ponudnika. Vendar nikar ne pretiravaj!

Ko dobiš svojo sanjsko ponudbo, kjer se ti ponudnik prilagodi v pravšnji meri za tvojo poroko, zgrabi priložnost in zaključi dogovor. Vseeno se moraš zavedati, da je na sejmu ogromno nevest, ki so tam z namenom pridobivanja poročnih ponudnikov. Najboljša in najlepša jabolka prva izginejo, zato le pametno razmisli in dogovor zapečati.

5. Veliko sprašuj

Poročni sejem je pravi čas in prostor za mnogo vprašanj, ki se ti rojijo po glavi vse odkar si začela s planiranjem svoje poroke. Izobrazi se o vseh potencialnih nakupih, poročnih ponudnikih in možnostih. Informacije so moč in te ti bodo pomagale ter ti olajšale pot organiziranja svoje poroke. Če hočeš biti v načrtovanju poroke profesionalna in uspešna, potlej sprašuj, sprašuj in še enkrat sprašuj.

rokovanje dogovor zenska moski ura sklepanje dogovora
Sklepanje dogovora

6. Poizvedi ceno storitve

Naberi cene vseh potencialnih poročnih ponudnikov. Izvedi čim več o njihovih posebnih priložnostih, popustih in najboljših časih za nakup. Le tako boš lahko izbrala popolnega poročnega ponudnika za najbolj optimalno ceno.

7. S seboj vzemi prijateljico ali družinskega člana

Obisk poročnih sejmov je lahko dolg in naporen. Poleg tega dobiš ogromno informacij, ki jih ena glava ne uspe procesirati sama v tako kratkem času. Zato s seboj pripelji pomočnika, ki ti je blizu, pozna tvoje želje, kakšne so tvoje ideje in kaj potrebuješ za svojo poroko, da bo čim bolj popolna.

Poleg tega lahko hitreje obkrožita vse poročne ponudnike, plus – s seboj pripelješ še en par rok, ki ti bo pomagal nositi številne brošure in darilca, ki jih boš nabrala na poročnem sejmu. Skupaj lahko diskutirata o možnostih in tako tudi hitreje prideta do najboljše rešitve.

prijateljici nakupovanje vrecke hala obisk porocnih sejmov
Nakupovanje v družbi prijateljice

8. Bodi udobno oblečena

Ker boš večino časa hodila, se premikala in bila vsesplošno aktivna, naj te obleke ne ovirajo. Najbolj boš učinkovita takrat, ko se boš počutila dobro in prijetno. Zato ni potrebe po petkah, ki te bodo po nekaj časa začele ovirati pri hoji. Poleg tega ti lahko bolečine v nogah zameglijo um in informacije ne boš sprejemala tako dobro, kot bi jih sicer. Zato se le udobno obleči – izberi obleke za katere veš, da te ne bodo pustile na cedilu.

Brez dvoma to ni čas, za kakšne neprijetne nezgode z belimi hlačami ali preozkimi majicami, zaradi katerih bi ti lahko bilo neprijetno. S tem sicer ne mislimo na to, da oblečeš svojo najbolj udobno trenirko in deset let star pulover! A v udobnih hlačah, na primer kavbojkah, boš zagotovo zavzela cel sejem.

9. Pripravi se na nošenje vrečk

Na poročnem sejmu boš gotovo nabrala ogromno brošur, vizitk, poleg tega bodo razdajali veliko promocijskega materiala in darilc. Zato se pripravi na trening tvojih rok in na sejem prinesi čim manj neobvezne opreme. Težka torbica te bo le ovirala.

Udoben moder pulover nasmeh veselje
Vesela bodoča nevesta

10. S seboj prinesi kose navdiha

Da poročnim ponudnikom natančneje predstaviš svojo vizijo je dobra ideja, da s seboj na sejem prineseš tudi kose inspiracije za svojo poroko. Take, ki ti bodo pomagali razložiti tvojo vizijo o poroki.

Torej če imaš v mislih določene barve, s seboj prinesi barvno shemo, če si na spletnih omrežjih zaznala stil poroke, ki ti je bil nadvse všeč, poskrbi, da pred sejmom sliko preneseš na svoj telefon, kar ti bo hitreje in lažje omogočalo, da pokažeš svojo zamisel.

11. Zabavaj se!

Poročni sejem bodoča nevesta uspešno preživi le v primeru, da se zabava. Tako si boš zapomnila več informacij in domov odnesla več idej, kot če na sejem prideš s temnimi mislimi. Verjamemo, da ne maraš množice in direndaja, vendar se za ta dan poskusi sprostiti in v tem tudi uživaj.

Ustavi se, zadihaj in se razglej. Videla boš, da nisi edina, da so organizirane številne zanimive dejavnosti na samem sejmu in si privošči kratek odmor za zabavo. Potem pa s polno paro naprej do zmage!

mlade punce zabavanje pogovarjanje odzunaj sonce
Zabavanje s prijateljicami