Deli z drugimi

Pantone barva 2019: koralna z zlatim podtonom – Living Coral

pantone barva 2019 koralna

Pantone Color Institut je podjetje, ki je eno vodilnih na svetu za napovedovanje trendov barv. Pantone sodeluje s številnimi blagovnimi znamkami ter jim svetuje pri izbiri barv za njihovo vizualno podobo. Razglašena pantone barva leta ima izjemno velik vpliv pri grafičnem in notranjem oblikovanju, pri arhitekturi, modnih trendih in pripravi oglaševalskih kampanj. Pantone barva leta se izbere na podlagi podrobne analize trendov na socialnih omrežjih, umetnosit, modni industriji in življenjskega sloga. Pantone barva 2019 je postal barvni odtenek Living Coral ali “koralno živa”. Koralna bo nadomestila vijoličasti odtenek, ki je bil razglašen za pantone barvo leta 2018, leta 2017 pa je bila to svetlo zelena (greenery).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PANTONE (@pantone) on

Pantone barva 2019: koralno živa

Koralno barvo opisujejo kot animirani koralni odtenek z zlatim podtonom, ki poživlja in oživi. Na spletni strani so barvo opisali kot odtenek, ki oddaja pozitivno energijo, ki jo najdemo v naravi. V svoji veličastni, a nekoliko umaknjeni obliki, ta živahna barva očara tako oko kot um. Navdih za barvo so našli v morskem ekosistemu in njegovih pisanih koralnih grebenih.

pantone barva 2019 koralno ziva
Pantone barva 2019: koralni grebeni

Koralna barva izjemno popularna v poletnih mesecih ter se pogosto uporablja za dekoracijo doma ter vzorce na tkaninah. Živahna pantone barva 2019 bo vsekakor popestrila marsikateri dom ter bo doživela svoj sloves tudi v poročni industriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by one room makeover (@oneroommakeover) on

Koralna barva bo lepo poživila belo, prav tako se poda k zemeljskim in sivim odtenkom, pa tudi k naravnemu odtenku lesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Márcia Locações (@marcialocacoes) on