Deli z drugimi

Otroci na poroki: Poskrbi, da se bodo najmlajši člani počutili pomembne

nevesta hčerka priprave otroci na poroki

Če imata s partnerjem že otroke, ali pa je to tvoja druga poroka in ima partner ali ti otroke iz prejšnjega razmerja, jih verjetno brez dvoma želiš imeti ob sebi v tem lepem obdobju. Vprašaj jih, kaj bi najraje počeli in izberi tisto dejavnost, ki je najprimernejša njihovim letom. Tukaj je nekaj naših najljubših idej, da se bodo otroci na poroki počutili resnično pomembne.

Naj nekaj izdelajo sami

To je odlična priložnost, tako za črtanje stvari s tvojega poročnega seznama, kot za načrtovanje aktivnosti za tvoje otroke. Le kaj imajo otroci raje kot izdelovanje okraskov in dekoracij? Naj ti pomagajo s preprostimi nalogami, kot so ročno napisana vabila, pečatenje kuvert ali izdelovanje košaric dobrodošlice.

Darilce

Tako kot boš dala majhno darilce bodočemu ženinu, naredi isto z otroci. Hranili ga bodo za vedno, pa še zelo ga bodo veseli. S tem boš izrazila svojo ljubezen do njih, in jim pokazala, kako veliko ti pomenijo.

Pijača posebej za njih

Milkshake ali brezalkoholna pina colada sta odlični izbiri. Ta dan se lahko predozirajo s sladkorjem, mar ne?

Pelji jih na pokušino torte

Takoj boš postala najbolj kul mamica, če jim boš ponudila torto za kosilo. Tudi, če jim boš pokazala, da ti ni vseeno za njihovo mnenje, se bodo avtomatsko počutili zelo pomembne in cenjene. Seveda bodo z največjim veseljem in iskrico v očeh razlagali gostom, da so oni pomagali izbrati torto. Bonus: če se ne strinjaš z odločitvijo svojih otrok, se lahko s slaščičarjem dogovoriš za izbiro, ki bo ustrezala tako tebi, kot njim.

nevesta hčerka pokušina torte otroci na poroki

 

Naj bodo tvoje družice ali ženinove priče

Kdo je rekel, da lahko to vlogo prevzemajo le odrasli? Naj bodo to tvoji otroci. Ta ideja je še posebej dobra, če so starejši od 10 let. Če so mlajši, so lahko manjša različica družice in ženinove priče. Kakorkoli, sodelovali bodo v predporočnih zadevah.

Vključi jih v enotni obred

Če bo tvoja poroka netradicionalna, je to odlična priložnost, da vključiš svoje otroke. S poroko dejansko ustvarjaš veliko družino ali pa utrjuješ že obstoječo, zato je popolnoma smiselno, da imajo otroci na poroki posebno vlogo. Naj prižgejo svečko, ali se sami odločijo kaj bodo počeli (npr. ustvarjanje odtisov cele družine).

Naj te prvi vidijo v obleki

Navdušenje in neučakanost jim bosta dala občutek čakanja na božično jutro. Ustvarite lahko prelepe fotografije za v album in še povežete se lahko kot družina ter se pogovorite o težko pričakovanem trenutku.

otroci-na-poroki-prvi-pogled

Vključi jih v svoje zaobljube

Na ta način se bodo počutili zelo cenjene in posebne. Še posebej pomembno je, da jih spomneš, da se z zaobljubami ne zavezuješ le ženinu, ampak tudi celotni družini. Izdelaš lahko darilo z vgraviranimi zaobljubami ali obesiš kaligrafsko različico na domačo steno.

Naj te pospremijo do oltarja

Ni potrebno, da je to oče ali mama. Naj to naredi kdo od tvojih otrok. Ta ideja je še posebej primerna za tiste, ki so že malo starejši.

Naj nastopajo na zabavi

Če so še posebej strastni glede kakšne dejavnosti, npr. petja, poezije ali plesa, jih lahko prosiš, da svoje talente pokažejo tudi na poporočni zabavi. Trenutek v središču pozornosti jim bo pomenil ogromno. Če niso za to idejo, jih povabi na ples. Lahko jih vključiš tudi v izbiro pesmi, ki je namenjena tebi.

Naj otroci na poroki mečejo rože ali nosijo prstana

Če bo tvoja poroka bolj tradicionalne narave, ne potrebuješ veliko, da ugotoviš, kakšno vlogo lahko imajo v njej tvoji otroci. Klasična, otrokom prijazna vloga je že to, da lahko mečejo rože ali prinesejo prstana do oltarja. In tudi gostom se bo zdelo preprosto srčkano.

Kako v poroko vključiti svoje stare starše? Preveri.