Deli z drugimi

Kako neboleče organizirati tvoj rezervni spisek povabljenih?

rezervni spisek povabljenih nevesta racunalnik vrt

Vsaka punca navdušeno sanja o praznovanju poroke z najbližjimi. Manj navdušujoča pa je sestava seznama povabljenih. Tudi če se trudiš da ta ostane kratek, se vedno najde nekaj znancev, za katere si želiš da bi jih lahko povabila. A bi to lahko pomenilo da boš presegla število prostih mest. Torej kaj storiti? Naredi rezervni spisek povabljenih! Sestava takega seznama je lahko zapletena, vendar z malo priprave se boš izognila morebitnim napakam. Ti strokovni nasveti ti bodo delo res olajšali!

Odloči se kdo spada na rezervni spisek

Če misliš, da moraš ločiti seznam povabljencev na glavni in rezervni del, potem sprejmi to odločitev čim hitreje. To ti bo dalo čas da se odločiš kdo spada na kateri seznam, poleg tega pa boš pridobila čas da organiziraš povabila in roke za potrditev udeležbe.

rezervni spisek gostje poroka
Fotografija: James Bold

Organiziraj odločno

Poleg tega, da moraš razmisliti kdo vse bo na rezervnem seznamu, moraš tudi povabljene razvrsiti po pomembnosti. Tako daj tiste ki so ti bližje, na vrh, daljne znance pa bolj na konec seznama. Na primer, če 10 oseb iz glavnega seznama odgovori na povabilo z “ne”, boš takoj vedela katerim 10 osebam na tvojem rezervnem seznamu boš poslala povabilo.

Imej bližnje prijatelje In družino na istem seznamu

Resnično si ne želiš da tvoji bližnji ugotavljajo kdo je bil povabljen prvi in kdo je bil “rezervist”. Odloči se kdo spada na glavni in kdo na rezervni seznam, in drži se teh načel za vse skupine znancev.

Pošlji povabila dovolj zgodaj …

Bonton pravi, da mora biti rok za odgovor postavljen približno tri tedne pred poročnim dnem, kar pomeni da moraš poslati povabila šest do osem tednov vnaprej (s tem boš dala gostom dovolj časa da preverijo urnike in odgovorijo na tvoje povabilo). Če imaš rezerven seznam to pomeni, da bodo povabljenci iz te skupine najbrž prejeli povabila šele po roku za potrditev udeležbe. Pošlji prva povabila 12 tednov vnaprej, kar bo povabljencem dalo dovolj časa da se odzovejo in tebi možnost, da pravočasno povabiš še goste z rezervne liste.

rezervni spisek dekoracije

… pripravi dva kompleta povabil

Seveda boš želela da se rok za odgovor čim bolj sklada z načrtovanim urnikom povabil. Da se izogneš nevšečnostim imej ločena dva kompleta povabil. Prvi komplet, ki naj bo poslan gostom z glavnega seznama, naj ima rok za odgovor okoli osem tednov pred poroko (s čimer boš dala gostom dovolj časa da prejmejo povabilo in se tudi odzovejo). Drugi komplet, ki naj bo poslan gostom z rezervnega seznama, pa naj ima rok za odgovor okoli tri tedne pred poroko (s tem se boš držala pravil bontona in pravočasno obvestila gostince o številu potrjenih gostov).

Pošlji vsa povabila gostom z rezervnega seznama naenkrat

Izberi končni datum do katerega boš še prirejala tvoj seznam povabljenih, in pošlji vsa rezervna povabila naenkrat. Tako boš lažje sledila temu koga si dodala in zagotovila, da povabila prispejo pravočasno. Tudi če dva tedna po tem datumu ugotoviš da imaš na poroki še pet prostih mest, ne pošiljaj več povabil, saj bodo prav ta pozno poslana povabila razkrila gostom da si imela dva različna seznama!

Ko boš rezervni spisek in spisek gostov že imela za sabo pa se moraš lotiti novega izziva. Ugotoviti, kaj bodo tvoji gostje želeli početi na poroki. Preberi si Kaj poročni gostje obožujejo na porokah? za malce navdiha.

rezervni spisek kosara daril gostom
Fotografija: Photos by Lanty