Deli z drugimi

Oče neveste na dan poroke: 10 zabavnih nalog

oce neveste objema nevesto ljubezen veselje

Mogoče oče neveste ne bo dobil toliko žarometov kot nevestina mama, vendar je njegova vloga prav tako pomembna na tvoji poroki! Večina očetov ni vključenih v procesu predporočnih tradicij in nimajo interesov v izbiranju cvetličnega dekorja ali poročne torte (čeprav so torto vsekakor pripravljeni poskusiti!). Vseeno obstaja veliko načinov kako vključiti očeta v celoten duh poroke.

Navajamo 10 očetu prijaznih načinov, kako lahko pusti svoj pečat na tvojem poročnem slavju.

1. Izbira melodije

Kdo bolje, da izbere pesem na katero bo plesal s svojo hčerko, kot oče! Zanj bo to nedvomno vrhunec večera, zato mu pusti sijati. To je tudi izjemno presenečenje za nevesto, ki si ga bo zapomnila večno. Če si želiš preživeti kvaliteten skupni čas z očetom še pred poroko, se udeležita skupnih plesnih učnih ur.

oce plese z nevesto veselje
Ples z očetom

2. Pusti mu izraziti svojo notranjo ustvarjalnost

Očetje hčerki vedno pomagajo pri opravilih, kot so domače naloge, selitve in vožnja avtomobila. Oče zna narediti vse. Posebno so priročni pri pretvorbi različnih materialov v nekaj čudovitega. Zato ga prosi, da postane ustvarjalen in naredi nekaj DIY (do it yourself = naredi sam) projektov. Naj kreira znake v pozdrav gostom, rekvizite za fotografski kotiček ali poročno dekoracijo.

3. Ustvarjanje sedežnega reda

So tvojemu očetu všeč uganke? Potlej bo navdušen nad sestavljanjem največje poročne uganke – sedežnim redom. Oče ima vpogled v nevestino stran družine, zato bo njegova pomoč dobrodošla. Prav tako bo bolje razumel postavitev in lahko pomaga pri primernem sedišču gostov pri mizah na dan tvoje poroke.

4. Prevzem prevoza

Poročni prevoz in transport je pomembna podrobnost, ki se lahko izgubi med naklado opravil pokušanja tort, pomerjanjem obleke in izborom dekoracije. Urejanje prevoza je pogosto naloga, ki jo opravi ženin sam. Toda pregledovanje avtomobilov je odlična priložnost, da se oče neveste vključi v poroko, zraven pa lahko poskrbita še za moško druženje.

oce na telefonu ureja rezervacije
Oče ureja rezervacije

5. Rezervacija hotelskih namestitev

Gostje izven mesta oz. stran od lokacije cenijo, če par za njih organizira nastanitev med poročnim slavjem. Priporočamo, da oče poskrbi za to dolgotrajno nalogo, medtem ko se drugi ukvarjajo s preostalimi detajli. Očetova glava je lahko zelo koristna pri pogajanju časa prijave in odjave iz hotelske sobe ter pri skupni končni ceni.

6. Oče neveste skrbi za bar

Bar ni več le pivo, vino in klasične mešane pijače. Postal je pravi poročni kotiček. Olajšaj druženje in povezovanje ženina ter svojega očeta tako, da prosiš očeta naj pomaga ženinu pri pripravi prepoznavnih koktejlov. Če sta razpoložena, lahko brainstormata tudi različna zabavna imena za pijače. Ampak to je le bonus!

Če je tvoj oče eden tistih moških, ki imajo radi dober škotski viski, viski ali bourbon, potem je odlična oseba za oblikovanje kotička za kajenje cigar in naročanje kubanskih cigar za goste, v katerih lahko uživajo po večerji.

7. Povezovanje gostov

Poroka ni več enodnevna zabava. Praznovanje se razteza tako, da gostje prispejo v sredo ali četrtek (še posebno na podaljšane vikende) in se udeležujejo dogodkov skozi celoten konec tedna. Ženske bodo najverjetneje prevzele malice in sproščujoče dogodke, zato prosi očeta, da organizira golf izlet ali popoldansko kosilo, kjer se lahko vsi spoznajo in družijo v zabavnem duhu.

kozarec brandija cigara porocne lucke
Kozarec brandija

8. Vloga vodnika

Ne glede na to, ali se bosta poročila v velikem mestu ali majhnem mestecu, gotovo je v okolici veliko zabavnih stvari in aktivnosti za goste, ki jih lahko raziščejo v mestu pred samo poroko.

Očeta prosi, da sestavi seznam aktivnosti za goste izven mesta. Naredi kopije očetovega turističnega vodiča skozi mesto in jih pusti gostom v hotelskih sobah, da si jih v miru preberejo.

9. Pomoč okoli hiše

Tvoj svet bo nekaj tednov pred poroko postal izjemno razburljiv. Napolnjen bo z zadnjimi sestanki in srečanji s poročnimi ponudniki. Vse to bo vzelo veliko časa in te spravilo iz tira. Oče neveste je odlična oseba za pomoč pri prevzemu nekaterih vsakdanjih nalog.

Lahko sprehaja psa, prevzame obleke v kemični čistilnici ali pokosi travo. Priporočamo tudi, da poskrbi za zalivanje rož, pazi na vajine štirinožne prijatelje in prevzeme pošto, medtem ko sta na medenih tednih.

10. Prevzem vloge gostitelja

Oče neveste lahko prevzame vlogo gostitelja. Prosi ga naj sprejme in pozdravi goste, ko prispejo, opravi vlogo povezovalca, predstavi govornike, se poslovi od gostov in se jim lepo zahvali, ko odidejo na koncu slavnostnega praznovanja.

porocni gostje plesejo oce igra klavir
Poročni gostje plešejo