Deli z drugimi

Obiskali smo: 6. Poročni sejem Koper

porocni sejem porocni prstan

Ekipa Bride.si se je na oblačno soboto nagnetla v avto in se odpeljala proti Kopru. Kljub oblakom, je bilo vzdušje na vrhuncu. Razlog za to je bil prihajajoči 6. Poročni sejem Koper, ki je potekal 17. in 18. februarja v beneški palači Belgramoni Tacco, v kateri se nahaja Pokrajinski muzej Koper.

Poročni sejem z izjemnimi poročnimi ponudniki

Ob prihodu na obalo nas je pričakal svež morski zrak in navdušeno smo se odpravili proti beneški palači, kjer nas je pričakalo že prvo presenečenje. Našo pozornost je pritegnil staromoden Ford, okrašen z zelenjem in belim cvetjem, ponudnika Prevoz porok. Staromodnik, postavljen pred vhodom v muzej, je imel za piko na i še unikatno avtomobilsko tablico z napisom »Pravkar poročena«.  Po parih posnetih fotografijah smo prestopili prag beneške palače in začeli našo pot na poročni sejem.

porocni sejem prevoz porok
Poročni avto: Prevoz porok

Na levi nas je pričakala miza, ki se je šibila pod težo slaščic, na desni organizatorji poročnega sejma in pred nami pogled na številne poročne ponudnike s predstavitvijo svojih izdelkov. Poseben čar je celotnemu dogodku dodala arhitektura palače Belgramoni Tacco – veličastni dvorani, visok strop, kompozicije in prekrasno stopnišče so nas navdihnili.

Svoje raziskovanje smo pričeli iz leve strani. Nemudoma smo se ustavili pri umetnici iz podjetja Torte in sladki zalogajčki, ki je pripravila nešteto slaščic za poročni sejem. Mafini in sadne kremne skodelice so hitro puhtele. Na srečo pa so na sladkosnede čakali še cake popsi, srčki na palčki, roza in beli nebeški poljubčki ter snežni vetrci na palčki. Nekaj od teh mojstrovin smo poskusili tudi sami in okusi so bili božanski.

porocni sejem porocne sladice
Poročna sladica: Torte in sladki zalogajčki

Omamil nas je vonj kave in ustavili smo se pri Barcaffe, kjer smo lahko prelistali tudi priročnik Poroka. Ob sosednji mizi nas je k sebi že klical lesk številnih poročnih prstanov Zlatarne Sterle. Prijazna ekipa iz zlatarne je z nami diskutirala o modnih smernicah poročnih prstanov, navad nevest, oblikah in materialih. Očaral nas je par prstanov z motivom dopolnjujočega srca.

Izjemno lepe prstane smo videli tudi pri Zlatarstvu Lavtižar. Srečevali smo mnogo zaročenih parov, ki so si prišli ogledovati poročne prstane. Široka izbira prelepih prstanov na poročnem sejmu, jih nedvomno ni pustila na cedilu. V zgornjem nadstropju se je namreč predstavljalo še Zlatarstvo Toni, ki s svojo ponudbo prstanov pride tudi parom na dom.

porocni sejem zlatarna sterle
Poročni prstan: Zlatarna Sterle

Predstavitev poročnih oblek in glasbe

Pri poročnem salonu Ena in edina je v tem času nastala že prava gneča. Kljub temu smo si ogledali prelepe poročne obleke in materiale. Barve smetane, čipke in vsi preostali majhni detajli so skupaj ustvarili popoln videz poročne obleke. Ves čas nas je poskočna glasba že vabila k sosednji mizi, kjer so nas pričakali veseli fantje iz benda Ni panike. Posebno so nas navdušili s svojo prilagodljivostjo izvajanja glasbe za različne okuse – od narodnozabavne glasbe do popularnih hitov vseh časov v slovenskem, italijanskem, hrvaškem in angleškem jeziku. Imajo svojo opremo za ozvočenje, ki jo prinesejo s seboj kamorkoli v Sloveniji, in svojega DJ-a, če si mladoporočenca zaželita drugačne zabave v poznejših urah poročnega slavja.

porocni sejem porocna obleka
Poročna obleka: Ena in edina

Na dvignjenem odru se je v prvem nadstropju predstavljal Poročni atelje Karizma, kjer so nam predstavili številne modne smernice poročnih oblek, ponudnike dopolnjujočega poročnega nakita, cene, način popravila in še. Na lutkah so bile izobešene številne prelepe poročne obleke za moške in ženske, različnih stilov. Na stojalu smo našli tudi netradicionalne poročne obleke, ki so krajše in temnejših barv. V vsakemu izdelku smo zaznali skrbnost in občutek za materiale ter oblike. Tudi Poročni salon Grazia je predstavil čudovito zbirko edinstvenih poročnih oblek. Pri njih lahko kadarkoli izbereš obleko, s katero se boš na poročni dan počutila modno, samozavestno in udobno.

Predstavitev ostalih poročnih ponudnikov

Zagledali smo se tudi v Promak tiskovine in preostale izdelke, kot na primer blazinice za poročne prstane. Njihov bež in rjav prikaz je bil prava paša za oči. V zgornjem nadstropju smo se pogovarjali še s Foto Belvedere in produkcijo MOPS. Na TV zaslonu so se predvajali številni videi in fotografije iz porok.

Porocni sejem porocna tiskovina
Poročna tiskovina: Promak

Po kratkem pogovoru o poročnih menijih in lokaciji Restavracije Venezia, smo hitro ugotovili, da je čas za pozno kosilo. Ko smo prišli nazaj na poročni sejem smo na našo žalost opazili, da ponudniki  počasi zaključujejo z zdaj že deževno soboto. Hitro smo skočili še v zgornjo nadstropje, kjer smo imeli zanimiv pogovor z Cartonart in Butikom tiskovin. Cartonart se ukvarja s kreiranjem pladnjev iz okolju-prijaznih materialov, kot so karton, les, marmor in keramika. Pladnji so primerni za catering na porokah in vse preostale velike dogodke. Očarale so nas tudi tiskovine Butika tiskovin, katere ustvarjajo z veliko mero kreativnosti in ljubeznijo.

Nekaj poročnih ponudnikov se je v tem času že odpravilo proti domu. Zamudili smo nekatere zanimive ponudnike, kot so Bioexotika, ki nudijo izpust metuljev na poroki, spletni portal in poročna revija Zaobljuba.si ter Zlatarstvo Kačinari.  Po dolgem dnevu smo si privoščili še zadnjo kavo, čaj ali vročo čokolado, ki so nam dali dodatnih moči za dolgo pot domov proti Ljubljani.

Preden se odpraviš na naslednji poročni sejem, si preberi še nasvete za obisk poročnega sejma. 

Več informacij o 6. Poročnem sejmu Koper najdeš tukaj.