Deli z drugimi

Novoletna poroka in 9 stvari, ki jih upoštevaj

novoletna poroka praznovanje vecer zabava

Novoletna poroka ali poroka na silvestrovo? Vsako leto delamo načrte, kako bomo praznovali prehod v novo leto – zakaj ne bi priredila ogromne zabave za vse tebi pomembne ljudi, hkrati pa še skočila v zakonski jarem? Toda načrtovanje praznične poroke je malce bolj zakomplicirano. V duhu odštevanja do novega leta, smo ti spisali 10 nasvetov za načrtovanje sijajne silvestrske poroke.

9. Silvestrovo ni popularen datum le za poroke

Novoletna poroka tekmuje z marsikaterimi drugimi prazničnimi dogodki, ki se odvijajo v tem času. Natakarji, kuharji in vsi ostali ljudje, ki jih potrebuješ za izvedbo, so velikokrat že zasedeni, zato ne pozabi, da jih moraš najeti čim prej. Ne tekmuješ le z ostalimi porokami, ampak z zabavami vseh vrst in velikosti. Zato načrtuj čim bolj v prihodnost, saj se lahko prav hitro zgodi, da bodo tvoje izbrane poročne lokacije že zasedene.

8. Silvestrovo je precejšen izziv

Promet na silvestrovo je lahko obupen. Spomni se kakšnega leta, ko si zaradi slabih javnih prevozov na silvestrovo imela precejšen problem, ko si se odločila, da greš praznovat nekam drugam. Javni promet je na praznike vedno bolj redek, zato je najbolje, da celoten prevoz tvojih gostov organiziraš čim bolje.

nacrtovanje novoletna poroka pisarna
Nevesta si izpisuje podatke o poročnih ponudnikih

7. Silvestrovo je praznik

Urne postavke so višje, poleg tega, pa če planiraš zabavo nadaljevati še po polnoči, to pomeni le še dodatne stroške. Prepričaj se, da bo tvoj poročni proračun prenesel višje cene, zato da ti kasneje ne bodo delale problemov.

6. Čas je vse

Če se hočeš prepričati, da bo novoletna poroka trajala celo noč, moraš posledično temu dobro prilagoditi urnik. Naj se obred začne ob sedmih zvečer in pijača ob osmih. V kolikor boš goste nahranila ob pravem trenutku, bo preostanek noči potekal veliko bolj sproščeno. Toda ne čakaj na zadnjo uro pred polnočjo, saj bo gostom že prej zmanjkalo prepotrebne energije. Mogoče uredi tudi nekaj ‘’polnočnih’’ prigrizkov, zato da bodo gostje na zabavi zmožni ostati čim dlje.

novoletna poroka silvestrovo klub svatje veselje pijača
Nevesta in družice praznujejo

5. Silvestrsko vreme zna biti precej nepredvidljivo!

Vsem se zdi to precej logično, toda kakor je na poletnih porokah dilema ali bo vroče ali deževno, zna biti novoletna poroka mrzla in polna snega (razen če se poročaš v bolj toplem podnebju). Prepričaj se, da boš za vsak trenutek svoje poroke imela tudi načrt aktivnosti, ki se bodo odvijale v notranjih prostorih. Saj vendar ne želiš, da bi tvoji gostje celo silvestrovo zmrzovali, kajne?

4. Zima ni del poročne sezone

To je lahko dobra in slaba stvar – ker se večina porok odvija v toplejših mesecih, bo tvoja res izstopala. Toda, rože in ostali poročni elementi, so lahko izven sezone celo dražji kot ponavadi. Zato se boš verjetno velikokrat morala odpovedati kakšni želji ali pa zanjo poiskati alternative.

nevesta zimska novoletna poroka poročni šopek
Nevesta s šopkom

3. Nosi udobne čevlje!

Če organiziraš poroko na silvestrovo, potem to najverjetneje pomeni, da rada plešeš. Predlagamo ti, da si za plesanje kupiš teniške copate z debelim podplatom (zaradi višine pete) ter se mogoče preoblečeš v krajšo obleko, v kateri boš lahko pokazala vse tvoje plesne sposobnosti.

dj-ozvocenje-glasbena-oprema-plesisce
DJ oprema

2. Novoletna poroka naj zasije opolnoči

Z bandom oziroma DJ-jem se domeni, da bo odštevanje res vrhunec večera. Plesišče naj bo polno, šampanjec naj teče v potokih in, ko ura odbije polnoč naj vsak dobi tisti slavni poljub. Kaj bi lahko bilo bolj romantično?

 1. Nikoli ne boš pozabila svoje obletnice!

Praznovanje poroke in odmevajoč prihod v novo leto z vsemi, ki jih imaš rada je zares čustven trenutek!

novoletna poroka polnoč ognjement
Poročni gostje opazujejo ognjemet

Iščeš ideje za zimska darilca gostom? Poišči jih tukaj.

via GIPHY