Deli z drugimi

Poročna priča? 12 stvari na katere ne smeš pozabiti!

bordo porocni sopek nevestina prica

Poročna priča, pozor! V preteklem letu si nevesti ogromno pomagala pri načrtovanju njene poroke, zdaj pa moraš poskrbeti še za to, da se bo lahko malce sprostila in resnično uživala v svojem velikem dnevu. Da bi vse potekalo po načrtu, moraš na poročno jutro narediti naslednjih 12 stvari.

1. Poročna priča je na tekočem z vsem

Nevesto prosi za kopijo časovnega razporeda in si zapomni, kako bo potekalo jutro, od urejanja njene pričeske in ličil do oblačenja. Tako se boš lahko časovno uskladila z ostalimi udeleženci in jim pomagala pravočasno priti na lokacijo poročnega obreda. Ali še nima pripravljene časovnice poročnega dne? Svetuj ji s temi predlogi

2. Bodi nevestina predstavnica za stike z javnostjo

Bodoča mladoporočenca nista najela načrtovalke porok? Ni problema. Svojo telefonsko številko že pred poročnim dnem posreduj vsem ključnim ponudnikom poročnih storitev in družinskim članom. Če bodo imeli na jutro poročnega dne za nevesto kakšno vprašanje, naj pokličejo tebe, ti pa ji boš vse posredovala oziroma rešila morebitne težave. Tako bo poročni dan za nevesto potekal veliko manj stresno.

Planer ponudniki porocna prica organizacija
Poročni planer na mizi

3. Nahrani nevesto (ne dobesedno)

Na poročno jutro bo nevesto čakal cel kup opravkov, zato se zna zgoditi, da bo pozabila jesti. Pomembno je, da na začetku dneva kot njena zvesta poročna priča poskrbiš za dobro zdravje in prehrano, saj ji bo v nasprotnem primeru padla raven sladkorja v krvi. To pa lahko povzroči razdražljivost! In bodimo iskreni, nihče ne mara sitne neveste.

4. Poskrbi za zmerno uživanje alkohola

Če namerava nevesta med oblačenjem s svojim spremstvom uživati v šampanjcu, skušaj poskrbeti, da nobena ne spije več kot kozarec ali dva. Pred vami je pomemben dan, zato morate ostati v polni pripravljenosti. Poskrbi tudi za to, da bo imela nevesta (pa tudi vsi ostali) čez dan na voljo dovolj vode.

poročna priča nevesta s kozarcem sampanjca
Nevesta v roki drži kozarec šampanjca

5. Pri roki imej nevestin najljubši priboljšek

Če nevesto zagrabi lahkota, je dobro, da imaš zanjo pripravljenih nekaj prigrizkov, ki jih ima rada (recimo temno čokolado). Tako bo ostala mirna in sproščena.

6. Pomagaj ji pri oblačenju

Živčno žensko boš morala spraviti v verjetno najdražjo in najlepšo obleko, ki jo bo kadarkoli nosila, in to res ni lahka naloga. Poskrbi, da bo že vse prej pripravljeno, od spodnjega perila do čevljev in nakita. Tako vam zadnjo minuto ne bo treba živčno iskati nevestinih uhanov ali hlačnih nogavic.

Po tem, ko si bo nevesta uspešno nadela svojo čudovito obleko, ji moraš biti pripravljena pomagati pri vstopu in izstopu iz stranišča. Da bi ji obleka ves čas lepo stala, ji jo boš morala vsake toliko časa malo popraviti.

Poročna priča pomaga pri oblačenju obleke
Poročna priča in družice pomagajo nevesti pri oblačenju obleke.

7. Nevesti stoj ob strani

Tvoja najboljša prijateljica bo za urejanje pričeske in nakita lahko porabila tudi več ur, zato je tvoja naloga, da ji medtem ponudiš svojo pomoč. Prinesi ji stvari, ki jih potrebuje in sprejmi njene klice, če je treba. Še najpomembneje pa je, da si ob njej in ji pomagaš umiriti živce. Za pomoč si preberi 7 nasvetov za meditacijo pred poročnim dnem!

8. Varuj ženinov prstan

Resno, nanj pazi kot na punčico svojega očesa.

poročna priča varuje prstana škatlica
Poročna prstana v leseni škatlici

9. Pripravi svoj govor

Ni nujno, da imaš kot priča ali družica govor pred mladoporočencema in njunimi svati, a če se boš za to odločila, se nanj dobro pripravi. Napiši si vsaj nekaj iztočnic, da boš vedela o čem govoriti.

Mikrofon porocni govori poročna priča
Mikrofon za govor poročne priče

10. Dostavi predmete, ki jih boste potrebovali med poročnim obredom in zabavo

Če stvari, kot so recimo kozarci za šampanjec ali knjiga gostov, še niso bile dostavljene na samo poročno lokacijo, za to poskrbi ti.

11. Bodi nevestina osebna stražarka

Bi bila lahko nevesta zaradi prisotnosti določenih družinskih članov ali prijateljev pod stresom? Potem je tvoja naloga, da jim poskusiš preprečiti, da bi ji prišli preblizu. Če tvoja prijateljica še nima dokončnega seznama gostov, ji lahko pomagaš s temi nasveti!

poroka-obred-slavje-zenin-nevesta-pogostitev-veselje

12. Poskrbi, da bo soba mladoporočencev brezhibno pospravljena

Ta naloga te čaka v bolj popoldanskih urah, a vseeno. Če se boš z nevesto in njenim spremstvom urejala v spalnici mladoporočencev, moraš poskrbeti za to, da bodo pred koncem dneva vse vaše stvari pospravljene. Tako se novopečena mož in žena ponoči ne bosta vrnila v razmetano stanovanje.