Deli z drugimi

5 stvari, ki bi jih morala na poročni dan storiti nevestina mati

nevestina mati poroka nevesta

Druga najpomembnejša ženska na vsaki poroki je nevestina mati. Ne, resnično, ona je tudi častna gostja in zato med obredom sedi na ključnem sedežu v prvi vrsti na levi strani od oltarja. Skupaj s častmi pa pridejo tudi dolžnosti in naloge, ki jih lahko ravno ona najbolje opravi. Navsezadnje ne glede na to, ali so za poroko plačali ali ne, nevestine starše vsi vidijo kot gostitelje poročnega sprejema. Torej, drage matere, preden se prepustite uživanju časti, si preberite kakšne so vaše naloge.

nevestina mati srecna nevesta

1.      Organizirajte družino

Če veste, da gredo nekateri družinski člani vaši hčerki na živce, ne vztrajajte pri tem, da naj jih vključi v čisto vsako stvar na poroki. Potrebovala bo nekaj časa in prostora, da se pripravi na poroko brez nepotrebne drame in stresa. Bodite stražar pri vratih nevestinih prostorov in ji diplomatsko prihranite neprijetno družbo dokler se ne sprehodi do oltarja.

via GIPHY

2.      Poveljujte fantom

To vključuje tudi vašega moža, če ste poročeni z nevestinim očetom. In tudi če ste ločeni (in če so vajini odnosi vsaj prijateljski), poskrbite, da bo pravočasno pripravljen. Sodelujte z ženinovo materjo in poskrbite, da bodo vsi gospodje pravočasno oblečeni in pripravljeni za odhod ob določenem času, da nevesti ne bo treba skrbeti še glede tega.

3.      Poskrbite, da bosta nevesta in ženin dovolj jedla

Zagotovo bosta vsaj nekaj spila (šampanjec ali pa kaj drugega) in alkohol na prazen želodec ni najboljši recept. Okajena ženin in nevesta pred obredom nista nič kaj prisrčna. S hčerjo poskrbite, da bo damam na voljo dovolj hrane in brezalkoholnih pijač, da pred poročno zabavo ne bodo lačne in žejne.

nevestina mati oce nevesta

4.      Dobro igrajte svojo vlogo

Ne prinesite dveh oblek in sprašujte neveste, naj se zadnji trenutek odloči, katera je lepša. Sama bo imela že tako dovolj stvari v mislih in ne potrebuje še dodatnih obremenitev. Najlepše darilo, ki ga lahko kot nevestina mati podarite hčerki ,je to, da ste dobro organizirani in da ji lahko pomagate, če bo potrebovala dodaten par rok. Zato pridite dobro pripravljeni že vnaprej in pripravljeni na pomoč.

via GIPHY

5.      Bodite glas razuma

Če bo šlo kaj narobe, ostanite mirni in napako skušajte popraviti. Stvari gredo rade narobe in kot nevestina mati, boste napake najbrž hitro opazili. Problem je, da se veliko stvari enostavno ne bo dalo popraviti – denimo, če cvetličar pripelje napačne rože ravno pred obredom. Namesto da se skupaj z nevesto žalostite in jezite, ji raje povejte, kako nepomemben je tak detajl v resnici in kako se bosta pozneje temu skupaj smejali. Z nekaj humorja in sproščenosti ter materinske topline zmanjšajte zaskrbljenost in preusmerite hčerkino pozornost na dobre stvari, ki se dogajajo okoli nje.

Najpomembnejša stvar, ki jo nevestina mati lahko naredi za hčerkini poroki je, da je tam le zanjo, popolnoma nesebično in predano. Vi ste njena mati in ona vas potrebuje.

Preberi si tudi, kako spraviti v red težavne svate in bodi pripravljena na vse scenarije!