Deli z drugimi

Nevestin oče in kako ga vključiti v poročni dan

oce hcerka otrok v narocju

Govorili smo že o 7 tipih mater, sedaj je končno čas tudi za tvojega očeta. V ZDA so na temo odnosov med hčerko in očetom v 90′ posneli film Nevestin oče (Father of the bride). Uspeh prvega dela, ki ponazarja iskreno in močno vez, je vodil v snemanje nadeljevanja, in sicer Nevestin oče 2. Pokaži moškemu, ki te je prvi imel rad, koliko ti pomeni z eno od sledečih osebnih pozornosti. 

Tvoj oče je bil tu zate skozi celo življenje – od podajanja žoge pa do selitve v študentski dom. Ampak s toliko odločitvami v glavi kaj hitro pozabiš na človeka, ki te bo popeljal do oltarja. Naredili smo majhno raziskavo, da bi videli, na kakšne načine so neveste razveselile svoje očete. Moramo priznati – dobili smo kar solzne oči. Naj te navdihnejo ganljive ideje spodaj, nato pa eno od njih še ukradi zanj.

Ples z očetom

Nevestin oče in nevesta tradicionalno odplešeta ples. Če hočeš že med samim načrtovanje poroke z očetom preživeti malo več časa, se prijavita na kakšen tečaj plesa, da bosta na poročni dan res zasijala in pokazala gostom, kako se pleše. Ti boš cenila čas preživet z njim, on pa bo oboževal vsak trenutek s teboj, preden dahneš svoj usodni ”da”.

porocni ples nevestin oce hcer ansambel

Napiši mu pismo

Pomembno je, da oče ve, da ga imaš rada, ter da je zate nekaj posebnega. Mogoče je tak človek, ki ne kaže čustev, ampak verjemi, noben ne ostane ravnodušen, ko mora oddati svojo deklico nekomu drugemu. Biti nevestin oče ni nikoli lahko!

Pusti mu srčkano, lastnoročno napisano pismo na njegovem krožniku, da mu daš vedeti, koliko ti pomeni in kako močno ga ceniš. Dotaknilo se ga bo, ko bo videl, da se je njegova punčka ob vsem tem načrtovanju poroke tako lepo spomnila nanj.

Posebna roža

Dogovori se s cvetličarjem, da za tvojega očeta pripravi takšno rožo za na obleko, ki ga bo ločila od vseh ostalih gospodov na poroki. 

metuljcek naprsni sopek gumbnica nevestin oce

Nevestin oče je poseben gost, ki si to malo pozornost zasluži, saj se bo na ta način počutil posebnega in počaščenega.

Naj te vidi prvi

Tvojemu očetu bo ogromno pomenilo, da te vidi v poročni obleki že pred poroko, pa tudi oba bosta cenila čas skupaj. Dodaj še majhno darilce z osebnim sporočilcem in videla boš, kako se bo raznežil.

Na poroko pridita skupaj

Krasen način je tudi ta, da na poroko prideš le z očetom. Tega ne bo noben od vaju nikoli pozabil. Si si vedno želela na svojo poroko pripeljati v rdečem kabrioletu? Naj bo on tisti, ki te pripelje. Si sanjala o prihodu s kočijo? Naj bo tvoj oče s teboj, ko se pripeljeta.

Vinatage avtomobil prestiz na poroko z ocetom

Personalizirana hrana/pijača

Poimenuj koktejl po njemu ali pa dodaj njegovo najljubšo jed med predjedi. Lahko ga pa vključiš tudi v izbiro poročnega menija za pogostitev, saj bo izjemno vesel, da lahko sodeluje.

Nevestin oče in… ketchup

Vsak oče ima svojo najljubšo jed, pijačo ali pa omako. No, tukaj je rešitev. ”Moj oče je nor na ketchup, ob zrezku preprosto ne more brez njega. No, zrezek je bil tudi naša glavna jed, zato sem mu pripravila majhne stekleničke ketchupa na mizo, da ne bi rabil spraševati natakarjev” nam je zaupala nevesta Nina. Poskusi, videla boš, da mu bo pomenilo veliko.

Posebna predjed

Postrezi mu z njegovo najljubšo jedjo – tudi, če se razlikuje od poročnega menija. Nevesti in ženinu se nemalokrat postreže s posebnim obrokom, npr. majhnimi predjedmi ali pa najljubšim glavnim obrokom.

Lahko eksperimentiraš. Preseneti ga s posebnim krožnikom, namenjenim le njemu. Dodaj še poseben meni njemu v čast in mu daj vedeti, da si ta obrok izbrala le zanj.

Posebna jed za oceta posebni gost

Pohvali njegov izgled

Povej mu, da izgleda zelo čedno. Vsi imajo radi komplimente, še posebej takrat, ko so se za svoj izgled res potrudili. Moški pa že tako ali tako niso deležni toliko pohvale, zato mu bo ta, še posebej zato, ker je od tebe, narisala nasmešek na obraz.