Deli z drugimi

Poročni sejem : 5 nasvetov za navigacijo

porocna obleka hrbet etiketa sejem

Zaročni prstan je na tvojem prstu in občutek evforije je zbledel. Sedaj se po tvoji glavi sprehaja le še parada poročnih planov in detajlov, medtem ko te počasi začne grabiti panika. Potrebuješ rože, obleke, DJ-ja, poročnega fotografa, najeti moraš avto… seznamu ne vidiš konca. Tvoj postanek in pristan v tej kaotični situaciji je lahko poročni sejem.

Z enim skokom na poročni sejem, si lahko vse to priskrbiš v enem dnevu in s pol manj stresa. Na sejmu so namreč navzoči vsi poročni ponudniki – od najemnih podjetij do cvetličarjev, kateringa, slaščičarjev, poročnih fotografov, animatorjev in še več.

Obkrožena boš s tkaninami, privlačno in okusno hrano ter slaščicami, še posebej tortami, dišečimi rožami, bleščečim nakitom in poročnimi oblekami. Toda v množici podjetij, ki se potegujejo za tvojo pozornost, se lahko hitro izgubiš v vrvežu. Da obdržiš jasen um in pogled, imamo zate nekaj nasvetov za uspešno navigacijo poročnega sejma.

  1. Registriraj se na poročni sejem

Na poročnem sejmu boš naletela na neveste vseh vrst. Videla boš take, ki imajo svojo poroko načrtovano do zadnje podrobnosti, kot tudi neveste, ki še niso pripravljene začeti načrtovati poroko in na sejmu le preverjajo vse obstoječe možnosti. Ne glede na to, v kateri spekter nevest spadaš sama, na dogodek se vseeno predhodno registriraj. To ti bo pomagalo prihraniti čas ob prijavi, poleg tega veliko sejmov nudi nevestam popuste ob predhodni registraciji. Morda dobiš celo posebno spodbudo za vnaprejšnjo prijavo v obliki nagrade ali darila.

register now registracija zapiski par zapisovanje racunalnik
Predhodna registracija

Naredi seznam poročnih ponudnikov, katere želiš obiskati

Bolj se boš pripravila pred samim dogodkom, več boš od njega odnesla. Pripravi seznam storitev, za katere si prepričana, da jih boš potrebovala na poroki. To ti bo pomagalo realizirati tvoja prizadevanja in pomagalo obvladovati tvoj zanos, da ne boš domov vzela vseh stvari, ki jih ne potrebuješ.

Zelo pomembni poročni ponudniki, ki jih boš nedvomno potrebovala so primerna poročna lokacija, poročni fotograf in cvetličar. Izkoristi poročni sejem, da dobiš njihove kontakte.

Poročna lokacija ti nudi vse od stolov, poročnega oboka, podij za slovesnost, poročno plesišče do miz, krožnikov, kozarcev in pribora. Iskanje popolne poročne lokacije mora biti visoko na tvoji listi prioritet. Pomembno je, da rezerviraš datum in vse predmete, ki bi jih morda potrebovala vnaprej, sicer tvegaš, da izgubiš popolnega poročnega ponudnika lokacije. Najdba dobre poročne lokacije, ki ponuja vse potrebno pomaga ublažiti stres pomembnih podrobnosti.

Poročni fotograf z vso ustrezno opremo, vizijo in cenovno razsežnostjo za tvojo poroko, bo poskrbel za popolno ovekovečenje vajine poroke. Ko boš našla pravega fotografa, se bo veliko bremen streslo s tvojih ramen. Pomembno je, da vnaprej rezerviraš fotografa, še posebno, če imaš poroko v poletnem času, ki je najbolj zasedena sezona.

cvetlicarka aranziranje roz soncnice vrtnice
Aranžiranje rož

Cvetličar poskrbi za osrednje dekoracije miz, okraševanje poročnega oboka, izdelavo tvojega poročnega šopka in cvetlično dekoracijo prostora. Rože so pomemben del vsake poroke, zato se cene lahko hitro dvignejo. Najdi cvetličarja, ki ti bo razložil, katero cvetje je primerno za letni čas tvoje poroke in ti bo ponudil pošteno ceno za svojo storitev.

Priljubljene poročne ponudnike zelo hitro zasedejo zgodnje rezervacije. Zatorej če se sprehajaš na poročnem sejmu in zagledaš popolno trinadstropno poročno torto, okrašeno po tvojem okusu, se hitro pozanimaj ali so na voljo na dan tvoje poroke in se zmeni za sestanek.

  1. Ne boj se postavljati vprašanj

Ko pozdravljaš in srečuješ morebitne poročne ponudnike, se prepričaj, da odgovarjajo na vsa tvoja vprašanja. Ne pusti, da te naslednja nevesta izrine iz poti, ampak raje pritegni pozornost enega izmed ekipe poročnega ponudnika. Pozanimaj se o ažurnih kontaktnih podatkih ali začni razpravljati o svojih specifičnih potrebah, da poizveš o ustreznosti njihove storitve za tvojo poroko.

S pogledom na mizo ne opaziš sloga, ki sovpada s tvojo vizijo? Brez strahu poročnemu ponudniku postavi vprašanje in se pozanimaj. Pogosto ponudniki ne morejo razstaviti svoje celotne ponudbe na sejemski mizi.

preizkusanje porocne obleke porocni ponudnik pomoc poročni sejem
Posvet s ponudniki
  1. Zberi kupone in druge vrste popustov

Poročni sejem je odličen način, da poročni ponudniki delijo in oglašujejo svoje storitve. Prav tako je super način, da bodoče neveste dobijo posebne popuste. Lahko zastonj preizkusiš njihovo novo storitev, dobiš brezplačne promocijske kozarce za šampanjec od gostincev, popust na fotografske pakete ali popust na izposojo poročne obleke ter smokinga. Kakorkoli že, če rezerviraš poročnega ponudnika na sejmu, lahko prihraniš na denarju.

  1. Uživaj v predstavi

Redki so dogodki, ki te postavijo v samo središče pozornosti. Vsi poročni ponudniki so tam zato, da poskrbijo za tvoje potrebe. Ponujali ti bodo prigrizke, brezplačne vzorce, poskrbeli bodo za tvojo zabavo in zabavne aktivnosti na sejmu ter za tvoje zadovoljstvo. Zato se usedi, sprosti in obišči toliko stojnic, kot ti srce poželi.

kavna skodelica nevesta manikura
Nevesta se sprošča