Deli z drugimi

Popolnoma vredu je, če tvoje navdušenje nad poroko ni ogromno

nevesta porocna obleka otozna

Poročaš se! Zakaj se torej ne počutiš bolj vznemirjena in navdušena? Celoten proces planiranja zabave in biti središče pozornosti, se mogoče ne sklada s tvojo sramežljivo in sproščeno osebnostjo – seveda se poroke veseliš, vendar te stres, ki vse skupaj spremlja, preprosto potiska navzdol. Če te skrbi, da je s teboj nekaj narobe, ker se ob izbiranju poročnih barv, rož in skladbe za prvi ples ne počutiš omotično, nam verjemi, da temu ni tako. Zate smo zbrali nekaj načinov, kako tvoje navdušenje nad poroko povečati, četudi se v sami organizaciji ne znajdeš najbolje.

Navdušenje nad poroko ni samoumevno

Vemo, da ljudje preprosto domnevajo, da vsi sanjajo o svoji sanjski poroki že od otroštva, toda veš kaj – to v resnici sploh ni res. Mogoče še nikoli prej nisi pomislila na to, da se boš kadarkoli zaročila. Toda zdaj, ko je ta moment postal resničnost in se boš poročila z osebo, ki jo imaš na tem svetu najraje, si se znašla pod pritiskom organizacije perfektne poroke. Zakaj se ne počutiš tako, kot je poroka prikazana v medijih? Zakaj se ne obremenjuješ s preizkušanjem sladic in planiranjem poročnih darilc gostom, barvnimi shemami in dekliščino? Mogoče se še niti nisi navadila, da svojega zaročenca, kličeš zaročenec? Ne skrbi – definicija, kako bi se morala počutiti, ne obstaja. Si pa lahko s sledečimi predlogi pomagaš pri tem, kako se zares prepustiti praznovanju med načrtovanjem svojega poročnega dne.

poroka dekoracija osebni dotik

Tradicija ni obveza

Pari se ne držijo poročnih tradicij zato, ker se morajo – temveč zato, ker tako hočejo. Preprosto povedano, poročne tradicije niso zakon, zato se lahko brez skrbi odločiš, da se jim odpoveš. Nikoli nisi bila preveč navdušena nad belo obleko ali poročnim šopkom? Potem se odloči za alternativo.

Tvoj seznam gostov naj bo kratek

Če boš previdna in boš povabila le najbljižje, najbolj posebne prijatelje in družino, se boš vajinega dne precej bolj veselila. Ne boš se obremenjevala s tem, kako zadovoljiti vse goste ter narediti vtis na ljudi, ki jih še nikoli nisi srečala ali jih le bežno poznaš. Če boš vedela, da si povabila samo ljudi, s katerimi si si res blizu (in, ki te brez dvoma obožujejo), bodo tvoje misli napolnjene z navdušenjem. Plus, če si zares sramežljiva oseba, bo to precej pomirilo tvoje razdražene živce in iz načrtovanja odstranilo kar nekaj stresa.

V poroko vključi nekaj osebnega

Pomisli, kaj te veseli v vsakdanjem življenju. Je to hrana, dobrodelnost, šport, potovanja ali morda le druženje s svojim zaročencem? Bodi inovativna in najdi način, kako vajine najljubše hobije ter aktivnosti prikazati na vajini poroki (poročni organizator, je lahko tukaj v super pomoč!). Lahko je karkoli od zasebne večerje v vajini najljubši restavraciji, nekaj organizirane dobrodelnosti na poročni zabavi, ali to, da svoj ‘’Da’’ izrečeš bosonoga na peščeni plaži. Najdi tisto, kar te spravlja v smeh in pri čemer se počutiš udobno, nato pa to deli z ljudmi, ki jih imaš najraje.

nevesta druzice navdusenje nad poroko porocni sopek

Vedno si vzemi čas za druženje s svojimi prijatelji

Priložnost, da skupaj s svojimi najboljšimi prijatelji in sorodniki preživiš nekaj kakovostnega časa, pride le redko. Ko pride do seznama udeležencev na poroki, se ne obremenjuj s protokolom in formalnostmi. Namesto tega o poroki razmišljaj kot o priložnostih za druženje s svojimi bližnjimi – prepričaj se, da vas povezujejo aktivnosti, ki jih imaš rada in poskušaj slednje vključiti poročno zabavo. Navdušenje nad poroko in praznovanjem vajine ljubezni bo tako kar samo od sebe večje.

Ne prenagli se!

Kdo pravi, da bi se morala poročiti takoj po zaroki? Popolnoma vredu je, če planiranje poroke postaviš na pavzo, preden zdrviš do končne postaje. Vzemi si čas zase in se počasi navajaj na idejo o dvojini – zaroka je že sama po sebi precej razburljiv trenutek. Ne glede na ves direndaj in pritisk okoli poroke je prav, da s poroko počakaš toliko časa, dokler se nisi popolnoma pripravljena zavezati. Čakanje na ta trenutek ne pomeni, da tvojega partnerja ne ljubiš ali v poroko ne verjameš. Ne spremeni te v slabo osebo, prav tako ne pomeni nekaj nenormalnega – v bistvu je to izredno odraslo in zdravo razmišljanje.

nevesta zenin porocna obleka srecna

Ne pozabi na svojega partnerja

Tvoj zaročenec, eden in edini – je razlog, da se vse skupaj sploh dogaja. Nikoli ne izgubi tistega občutka, zakaj sploh organiziraš poroko in tvoje navdušenje nad poroko bo takoj zraslo. Prav tako bodi prepričana, da se celotno poročno načrtovanje odvija v skupinskem duhu. Tako ne bo padlo breme organizacije le nate, pa tudi poroka bo bolj pristen izraz vaju obeh.

Ne pozabi, da je poroka dogodek obeh in tako bi ga tudi morala načrtovati. Da bosta svoj dan organizirala s kar minimalnim naporom, pa si pomagajta s tem priročnim poročnim orodjem.