Deli z drugimi

Teh 11 stvari vprašaj, če se odločiš za najem poročnega avtomobila

najem porocnega avtomobila zenin nevesta

Najem poročnega avtomobila te lahko stane veliko denarja. Če ne veš, kako ga izbrati, prednosti in slabosti izbire poročnega avtomobila, pa je lahko še dražje. Zato je dobro, če se vsak par podrobno pozanima o informacijah za najem poročnega avtomobila.

najem porocnega avtomobila staromodnik zenin nevesta
Fotografiranje s poročnim vozilom

Najem poročnega avtomobila na prvi pogled

Obstaja 5 najpomembnejših kriterijev za izbiro avtomobila:

 1. velikost – odloči se, koliko ljudi se bo v avtomobilu vozilo, in to upošteva pri zibiri avtomobila.
 2. čas – cena najema avtomobila je odvisna od števila ur, ko bo avtomobil izposojen, pri tem pa ni pomembno, ali je avtomobil na cesti ali je parkiran.
 3. izgled – če je tema pomemben del poroke, kateri mora ustrezati vse, si preglej modele avtomobilov in njihov izgled ter se odloči za takega, ki bo ustrezal poročni temi. Če je avtomobilov več, naj bodo vsi v podobnem okusu.
 4. ugled izposojevalnice – z najemom poročnega avtomobila bosta del poroke zaupala tudi izposojevalnici, zato je pomembno, da je njihova storitev kvalitetna, pogoji pa jasno dorečeni, da kasneje ne bo prišlo do neprijetnih presenečenj, kot na primer zamude.
 5. cena – cena izposoje je končni kriterij za odločitev, katero izposojevalnico izbrati. Preglej jih več in ugotovi, katera cenovno najbolj ustreza tvojemu proračunu.

 

najem porocnega avtomobila izposoja staromodnika
Izposoja starodobnika

Kaj vprašati, preden se odločiš za izposojo

Vsak, k želi najeti poročni avtomobil, naj se vpraša naslednje stvari:

– Kakšen stil in model avtomobila se bo najbolje podal s poročno temo?

– Ali obstaja cenejša alternativa izbira za že izbran model?

– Koliko ur boš potrebovala avtomobil? Ali je ta čas mogoče skrajšati?

– Kakšni so dodatni stroški, če se poroka zavleče?

– Ali se dodatni prevoz dodatno obračuna in koliko?

– Ali smeta avtomobil uporabljati le ženin in nevesta?

– Ali so pripravljeni avtomobil okrasiti tudi v izposojevalnici in koliko bi to stalo?

– Ali si je pred najemom mogoče avtomobil ogledati in ga preizkusiti?

– Ali so cene za najem poročnega avtomobila ob vikendih in praznikih višje?

– Koliko prej je potrebno avto rezervirati in plačati?

– Kakšne načine plačila sprejema izposojevalnica?

Navadno ti bodo v izposojevalnici nudili naslednje:

– Celodnevni ali poldnevni najem poročnega avtomobila

– za celodnevni najem je v ceno všteta tudi ena ura za dekoracijo avtomobila dan pred poroko

– za poldnevni najem je lahko cena dekoracije drugačna

– vsaka dodatna ura izposoje se dodatno obračuna

– z najemom vsakega avtomobila najameš tudi šoferja

Izposojevalnica avtomobilov navadno zahteva plačilo vnaprej, dekoracija avtomobila pa v ceno ni všteta.

najem porocnega avtomobila limuzina okras
Okrašena limuzina

Dodatne možnosti:

 1. Izberi kaj drugega kot običajno limuzino

Pari običajno pozabijo na druge izbire poleg klasične bele limuzine. Čeprav je ta najbolj primerna za formalne poroke, se lahko odločita drugače, predvsem če bo poroka v bolj domačem vzdušju. Tako bo za preprosto poroko na vrtu primeren zeleni hrošč, za poroko v rockovskem vzdušju pa športni kabriolet.

 1. Ponudi poročni prevoz tudi gostom

Čeprav se s poročnim vozilom običajno peljeta le ženin in nevesta, lahko prevoz organizirata tudi za poročne goste, ki jih bosta s tem razbremenila. Predvsem bodo veseli, če bo poročna pogostitev daleč od poroke. Poročni gostje kot so priče in svatje si zaslužijo tudi pomoč pri prevozu, glede na to da se trudijo poroko narediti popolno.

Čeprav je najboljše najeti le en avto, lahko najameš tudi dva – enega manjšega za vaju in pomembne goste, med katerimi so tudi starši in stari starši mladoporočencev, drugega, večjega, pa za ostale goste. Pri tem glej na čas izposoje avtomobilov – če drugega avtomobila ne boš potrebovala dolgo, ga čim prej odpošlji, da s tem prihraniš.

najem porocnega avtomobila gostje na poroki
Gostje občudujejo vozilo
 1. Poskrbi, da se nihče od gostov ne izgubi

Če gostje prihajajo iz oddaljenih krajev in ne poznajo mesta, se lahko izgubijo ali zmotijo. V tem primeru lahko poskrbiš tudi za njihov prevoz, pa tudi za prenočitev v hotelu, kar bo zmanjšalo stroške in čas prevoza.

 1. Poskrbi za dodatni čas za vsak prevoz

Nikoli ne veš, kaj te čaka na cesti, zato je bolje, da si za vsak prevoz vzameš malo več časa. Če dodaš času prevoza dodatnih 20 minut, se boš rešila zaskrbljenosti o zamudi.

Dobro je, če pot prevozov testiraš z vožnjo po isti poti, ob istem dnevu v tednu in ib isti uri, kot bo poroka, in vidiš, kakšno je prometno stanje, in ugotovila realni čas vožnje do cilja. Dobro je tudi vedeti za dela na cesti, da si lahko še pravi čas izbereš drugačno pot, ob kateri se boš izognila zastojem ali zaprtim cestam.

 1. Avtomobil rezerviraj pravočasno

Enostavno je poizvedovati po telefoni ali spletu, a ko si izbereš avtomobil, ga rezerviraj osebno. Ob tem boš osebno videla avtomobil, ki bo na tvoji poroki, in se prepričala, da je zares tak, kot je bil prikazan v oglasih. S tem se boš izognila morebitnim neprijetnim presenečenjem na poročni dan.

najem porocnega avtomobila zenin prevzem neveste
Prevzem neveste
 1. Vprašaj, na kakšne načine se avtomobil lahko okrasi

Navadno so izposojevalnice avtomobilov zelo stroke pri kakršnihkoli posegih v avtomobile, predvsem starinske in drage. Če želiš avtomobil okrasiti, se zato prepričaj, da bo okrašen v skladu z njihovimi omejitvami in jim sporoči, na kakšen način ga želiš okrasiti.

 1. Vprašaj, če lahko v avtomobilu predvajaš svojo glasbo

Odlično je, če se ob svojem najpomembnejšem dnevu v življenju hkrati razvajaš ob svoji najljubši glasbi. Naredi seznam pesmi, ki jih želiš slišati na tisti dan, pri tem pa upoštevaj tudi želje gostov, če se bodo peljali s tabo.

Cene najemov poročnih vozil so lahko zelo velike, vendar gre za tvoj najpomembnejši dan v življenju, zato se splača nekaj odšteti tudi za popolni poročni avtomobil, ki bo zagotovo prispeval k dobremu vzdušju. Zato se splača potruditi in raziskati, kako popolni poročni avtomobil za tvojo poroko pridobiti čim ceneje.