Deli z drugimi

9 navad, ki ti bodo olajšale načrtovanje poroke

nevesta-poroka-zdravje-hujsanje-fit-postava-zdravo-zivljenje-jabolko

Si pripravljena na načrtovanje poroke in tvojega sanjskega dne? Seveda si! Toda preden začneš, globoko vdihni in začni svoje potovanje na kar se da najboljši način, s tem da se začneš držati teh zdravih navad, od pozitivne samopodobe do meditacije. Proaktivno bojuj bitko s poročnim stresom tako, da se pred začetkom planiranja držiš spodnjih nasvetov.

1. Komuniciraj s partnerjem

Načrtovanje poroke je obdobje, ko morata ti in tvoj partner v vajino zvezo prinesti, kar se da najboljšo komunikacijo. Namreč veliko je stvari, ki se če se po poti do poroke ne rešijo, v zakonu lahko izražajo kot zamere in jeza, ki bodo precej uničile celotno praznovanje. Ko se naučita, da vse probleme rešujeta takoj, ko se pojavijo, se jih bosta naučila tudi brez problemov reševati.

2. Izboljšaj svojo samopodobo

Pozitivna samopodoba v dolgem roku premaga prav vsako poročno dieto, ki je lahko v dolgotrajnem vidiku celo škodljiva. Če se odločiš, da se boš po zaroki začela držati zdravega fitnes režima, ki se bo ujemal s tvojimi cilji, to naredi na pameten način. Tvoj poročni dan, naj ne bo nikoli simbol pretiranega hujšanja in telovadbe, ali odrekanja hrane. Zdravje in povezava duše s telesom naj bosta vedno najpomembnejša skrb.

poroka tehtnica zdravje hujšanje načrtovanje poroke

3. Načrtovanje poroke zahteva dovolj spanca

Ne glede na to ali hodiš spat zgodaj ali si bolj nočna ptica, najpomembnejša je ura, ko se zbujaš. Priporočamo ti, da se vsak dan zbudiš ob istem času. To bo uredilo tvoj biološki ritem ter ti pomagalo pri tem, da hitreje zaspiš. Pa da sploh ne govorimo o tem, da ti bo izboljšalo tudi psihično pripravljenost, ki ti bo zelo pripomogla pri organizaciji poroke in na splošno v življenju.

4. Tvoja koža naj ima sijaj

Za to, da najdeš popolne izdelke za nego svoje kože, bo verjetno potrebnih kar nekaj izletov v lepotne salone. Čim prej po zaroki se naroči pri svojem dermatologu (6 mesecev je razumen čas), ki ti bo pomagal priti do tistega perfektnega sijaja.

Sploh če se bojuješ z aknami ali občutljivo kožo, nočeš čakati do zadnje minute. Bodi prepričana, da imaš dovolj časa za več tretmajev, če bo to potrebno.

poroka priprava maska lepa koža načrtovanje poroke

5. Obožuj svoje lase

Preden se sestaneš s svojo frizerko, se dokončno odloči, kakšno poročno pričesko si želiš. Zadnja stvar je pričeska, ki ni izpadla tako kot si želela ali pa prameni, ki se ne ujemajo s tvojim tenom kože. Svetujemo ti, da zadnji teden pred poroko ne preizkušaš novega regeneracijskega tretmaja, ki lahko tvoje lasišče preveč zmasti ali izsuši. Uporabljaj visoko kakovosten šampon, balzam in masko za lase, saj bodo tvoji lasje veseli dodatne nege, prav tako pa boš preprečila cepljenje konic.

6. Ohranjaj lepe nohte

Veliko nevest v stresu začne drezati svojo obnohtno kožico. Da se boš temu lažje uprla, ti svetujemo, da se udeležuješ tedenskih manikur. Za vse, ki si grizete nohte vam pa svetujemo, da s seboj vedno nosite pilico.

urejeni nohti načrtovanje poroke

7. Naj ti ne bo težko prositi za pomoč

Ne glede na to, ali imaš poročnega organizatorja ali ne, je pomembno da veš, da je popolnoma vredu, če prosiš za pomoč. Pomoč tvoje družine in prijateljev lahko celoten proces naredi veliko lažji in bolj poseben. Tvoji bližnji bodo verjetno navdušeni, če bodo lahko delili svoja mnenja ter priskočili na pomoč, zato se jih ne boj vprašati.

8. Z meditacijo ohranjaj svoj fokus

Vadi meditacijo, s katero boš ostala skoncentrirana ter popolno uživala vsak trenutek. Ni pravil kje in kako – samo če si vsak dan vzameš 10 minut, se osredotočiš na svoje dihanje, že lahko opaziš pozitivne spremembe ter izboljšanje koncentracije, kar se tiče stresa, ki ga povzroča načrtovanje poroke.

Meditaciji rečemo praksa zato, ker ne bo perfektna vsakič, ko jo izvajaš. Uči te, da se osredotočiš na eno stvar, si potrpežljiva sama s seboj, ter se oddaljiš od vseh problemov v tvoji glavi. Ko si osredotočena in mirna, se ni potrebno bati, da bi zamudila tiste posebne trenutke poročnega dne, ki si jih želiš zapomniti.

načrtovanje poroke nevesta meditacija narava gore

9. Iz svojega besedišča odstrani te izraze

To, da se med planiranjem počutiš in izgledaš, kar se da najbolje, ne bi smelo vključevati hitrih diet, razstrupljanja ter odpovedovanja nekaterim skupinam hrane. Organizacija poroke je že sama po sebi dovolj stresna, zato temu nočeš dodati še spreminjanja prehranjevalnih navad.

Odločitev, da se boš od zaroke naprej prehranjevala zdravo in uravnoteženo prav tako ne bi smela biti nenadna, saj ji boš tako težko sledila.

Začni počasi, ter se drži majhnih a pomembnih sprememb, recimo: vključevanje več polnozrnatih žitaric v enem tednu, v drugem pa dodajanje zelenjave vsakemu obroku. Zdrava prehrana, se bo poznala tudi na tvojem psihičnem in telesnem počutju, imela boš več energije, tvoja koža bo sijala.

Za bolj sproščeno načrtovanje poroke pa lahko navdih poiščeš v teh 8 poročnih filmih.