Deli z drugimi

Načrtovanje poroke: 6 Facebook statusov, ki jih NE SMEŠ objaviti!

nevesta-zaroka-socialna-omrezja-facebook-status-telefon

Zaročena si, iz ženske v zvezi boš prešla v poročeno damo. Načrtovanje poroke je že v polnem teku in od vzhičenosti bi najraje zavriskala ter delila svojo srečo z vsemi. Cel Facebook ti čestita. Še sestrična iz drugega kolena, ki si jo že dvakrat odstranila s seznama prijateljev, ti komentira da komaj čaka na poroko.

Facebook je za vedno spremenil naše izražanje, načrtovanje in razmišljanje o porokah. Sicer je odlično omrežje za objavljanje splošnih in nepomembnih statusov, a takoj, ko pride do resnejših, oziroma pomembnejših stvari, se lahko hitro zalomi.  Poročno obarvane objave lahko kaj kmalu privedejo do polomije, ki ti načrtovanje poroke le še otežijo. Še posebej, če za poroko izvejo ljudje, ki jih nisi povabila, pa bi jih ”morala”.

Zato smo tu mi, da ti povemo o šestih Facebook statusih, ki jih ne smeš objaviti pod nobenim pogojem.

1. Govoričenje o gostih/zabavi

Vemo… Jezna si na ljudi, ki niso potrdili svoje udeležbe, ali sporočili, da jih ne bo. Jezna si tudi zaradi težav z obleko in na svojo taščo, ki hoče sama organizirati TVOJO poroko. Načrtovanje poroke prinese marsikatero tegobo, a Facebook ni kraj, kjer lahko takšne stvari razlagaš. Raje potoži svoji mami, kakšni izmed družic, ali pa nekomu, ki ti je blizu in za katerega veš, da te ne bo izdal. Lahko se pogovoriš tudi s prijateljico, ki je svojo poroko že dala skozi. Vedela bo, kako ti svetovati.

Nacrtovanje poroke prijatelji zajtrk

2. Preveč informacij

Verjemi nam, nobenega ne zanima, niti ne potrebuje celotnega poročila o tem, kako napredujejo tvoje priprave na poroko. Ja, lahko deliš tiste pomembne prelomnice (npr. zaroka), a preveč podrobnosti ne spada na Facebook.

3. Odštevanje do poroke

Žal nam je, da ti moramo sporočiti žalostno novico, ampak… Nobenega ne briga, da so do tvoje poroke in trenutka, ko boš vstopila v zakonsko življenje še 4 meseci, 2 dni, 5 ur in 27 minut. To preprosto ni primerno. Seveda lahko objaviš datum, na katerega bo poroka.

Potem pa pusti vse stvari pri miru in, zaboga, prenehaj s hashtagi, kot so #odštevanjedoporoke in podobno. Žal, izpadla boš le nadležna in željna pozornosti, medtem ko mogoče to sploh ni bil tvoj namen. Razumemo tvoje veselje, a v svoje dobro preveč govoričenja in razlaganja raje pusti in razlagaj svojim prijateljicam, v živo.

Nacrtovanje poroke odstevanje nevesta

4. Iskanje pozornosti/usmiljenja

Pa saj načrtovanje poroke ni tako težko, ali pač? No, nevesta, ki si blazno želi pomilovanja od drugih hoče, da se zanjo počutiš grozno slabo. Da ti je žal, kaj mora prestajati. Živi za komentarje, ki pravijo, da bo vse še dobro in da naj ne skrbi preveč.

Vedno je nekaj narobe ali s planiranjem poroke, če je to gostinec, ki jo je pustil na cedilu, neresen cvetličar, ali pa poročne fotografije, ki ji niso všeč. Seveda lahko od trenutka do trenutka (ampak res redko!) malo potožiš. Samo ne objavljaj tega na socialna omrežja, prav?

5. Pretirano število fotografij

Neveste, zapomnite si: to je FACEBOOK in ne PINTEREST. Ja, normalno je, da si neizmerno vesela in neučakana, ampak določene stvari pusti do poroke. Ne razkrij še vsega. Povabljencem pusti, da jim naj še malo dela domišljija. Kot že rečeno: povej svojim prijateljicam, ne pa Facebooku.

Nacrtovanje poroke objava fotografij

6. Hvalisanje

Seveda, nobenega ne bo pokončalo, če se boš tu pa tam malo pohvalila, a kar je preveč je preveč. Če se zalotiš pri vsakodnevnem hvaljenju, se dobro zamisli in se začni kontrolirati.

Je načrtovanje poroke že v polnem teku, ti pa potrebuješ sprostitev? Združi prijetno s koristnim, ter poišči navdih za načrtovanje poroke v teh 8 filmih.