Deli z drugimi

Načrtovanje poroke, 5 stvari ki jih moraš narediti še pred zaroko

Zaročni prstan stvari pred zaroko

Si že kot majhna deklica sanjarila in načrtovala svojo poroko? Potem najbrž že komaj čakaš, da se boš lahko lotila pravega načrtovanja poroke, pa tudi, če na roki sploh še nimaš zaročnega prstana. Načrtovanje poroke še pred zaroko mogoče zveni malce noro (in rezervirano samo za bodoče neveste, ki so naravnost obsedene s poroko), a je zgodnji začetek načrtovanja pravzaprav dobra ideja.

Najbolj popularni meseci za poroko so maj, junij, avgust in september, zato v tem obdobju poročne lokacije in ponudniki hitro postanejo zasedeni. Če se bodoče neveste želijo poročiti v enem izmed teh mesecev (in si ne želijo dolge zaroke), potem naj se uvodno načrtovanje poroke začne že pred zaroko. 

Zgodnji začetek ter pravilno načrtovanje poroke je pomembno, saj bodo tako priprave manj stresne, poleg tega pa bosta prihranila nekaj denarja. Pripravili smo seznam stvari, ki jih lahko naredita še pred zaroko.

1. Na kup zberi svoje najljubše skupne fotografije

Ko te bo fant zaprosil, boš čim prej potrebovala čudovito fotografijo, na kateri sta slikana skupaj, saj bosta mogoče na spletu želela oznaniti zaroko, ali pa se bosta celo odločila za izdelavo svoje poročne spletne strani. Svoje najljubše fotografije poišči že dovolj zgodaj, da ne boš pozneje v zadregi.

nacrtovanje poroke najljubse skupne fotografije

2. Sestavi seznam gostov

Ena izmed prvih stvari, ki jih moraš storiti, ko začneš z načrtovanjem poroke, je sestavljanje seznama gostov. Že sedaj začni razmišljati, ali nameravaš povabiti vseh 15 sodelavk in njihove spremljevalce, ali samo svoje najboljše prijateljice iz službe. Število gostov hitro naraste, to pa močno vpliva na proračun in izbiro poročne lokacije.

3. Zberi naslove gostov

Po tem, ko sta se odločila, koga bosta povabila na poroko, je čas za začetek zbiranja naslovov vseh gostov. Iskanje naslovov je najbolj zamuden del pošiljanja vabil, zato ti bo pozneje veliko lažje, če boš te imela že pripravljene.

nacrtovanje poroke porocna vabila naslovi gostov

4. Določi proračun

Če se z bodočim zaročencem lahko odprto in iskreno pogovarjata o denarju, potem pogovor o financiranju poroke ne bi smel biti nikakršen problem.

Ko načrtujeta poroko se najprej vprašajta: Ali bosta poroko plačala sama? Največ koliko denarja sta pripravljena porabiti? Bo finančno prispeval še kdo drug? Če se bosta o vsem tem dogovorila že takoj na začetku, bo načrtovanje vajine poroke potekalo veliko bolj gladko.

5. Izberi stil za načrtovanje poroke

Če uporabljaš Pinterest, si na njem že več let najbrž imela skrivno tablo, v katero si shranjevala fotografije povezane z načrtovanjem svoje poroko. Zdaj je čas, da jo pregledaš in ugotoviš, kakšne stvari so ti všeč. Lahko pa samo zapreš oči in si zamisliš svojo sanjsko poroko.

Razmisli o letnem času, delu dneva, tipu lokacije in splošnemu vzdušju poroke. Potem jo opiši svojemu bodočemu zaročencu in on naj naredi isto. Tako si bosta izmenjala ideje in ugotovila, kakšno poroko si želita.

nacrtovanje poroke stil ideje pinterest

Vendar pa z načrtovanjem poroke ne prehitevaj: ne delajta nobenih dokončnih odločitev in s ponudniki poročnih storitev ne podpisujta nobenih pogodb še preden se dejansko zaročita. Čas pred zaroko porabita raje za zbiranje idej in raziskovanje ponudbe.

Sedaj ko veš vse o pripravah na poroko pred zaroko si lahko končno prebereš kako začeti pogovor o zaročnem prstanu.