Deli z drugimi

6 razlogov, zakaj je načrtovalka porok dobra odločitev

nacrtovalka porok koledar pisalo

Ko pride do procesa načrtovanja, gre nevestin spekter vse od »Nimam pojma, kaj počnem.« do »Načrtovanje porok je moje poslanstvo. Naj pustim svojo službo?«. Načrtovalka porok je za neveste, ki ne vejo kje začeti, jasna izbira. Toda ali je ta investicija smiselna tudi pri tistih, ki se vam zdi pomoč finančno neuresničljiva ali pa se čutite sposobne vzeti vajeti v svoje roke? Če pametno izbereta načrtovalko, lahko s tem celo prihranita denar.

načrtovalka porok kozarec z denarjem

1.   Načrtovalka porok lahko pomaga z omejevanjem budgeta in pravnimi dokumenti

Načrtovalka porok lahko nato finančna sredstva tudi raztegneta, saj ve, katere stvari so pomembnejše in kaj bo imelo več vpliva. Če je načrtovalka dobra, se lahko tudi majhne odločitve na koncu kažejo v velikem prihranku. Preberi si interne nasvete poročne načrtovalke.

2.   Načrtovalka porok se bo borila za vajino poročno vizijo in poskrbela, da bo vse v skladu z načrtom

Poleg pomoči s finančnimi sredstvi in nadziranjem pravnih dokumentov je ena najpomembnejših nalog poročne načrtovalke, da se bori za vajino vizijo od začetka do konca. Medtem ko imajo poročni ponudniki navadno več porok v enem koncu tedna, se načrtovalka posveti le vajinemu posebnemu dnevu in se trudi, da bo šlo vse, kot je bilo dogovorjeno.

Do oltarja je dolga pot in na poročni dan ti pride prav nekdo, ki ve, kaj je v tvoji glavi in kaj si želiš. Četudi si želiš obreda pod milim nebom, zunaj pa kaže na dež, se bo poročna načrtovalka borila do zadnje minute, da bi ti izpolnila željo. Tudi če je ploha ravnokar prenehala in je zato treba obrisati vse stole.

nacrtovalka porok nevesta planiranje

3.   Načrtovalka porok lahko prepreči dodaten stres

Iz vidika poročnega ponudnika je delo z načrtovalko porok precej bolj tekoče in manj stresno kot delo direktno z nevesto ali ženinom ali katerim od njunih staršev. Predvsem, ko se bliža veliki dan, je bolje sodelovati s profesionalno osebo, kot parom, ki je že sicer ves na trnih. Dobri odnosi med načrtovalko in ponudnikom pa lahko prinesejo tudi nekaj prihranka. Preglej poročne načrtovalke na naši strani.

4.   Načrtovalna porok vama lahko priskrbi ugodnosti pri ponudnikih

Včasih se popusti ne kažejo na papirju. Če načrtovalka pokliče nekega ponudnika, s katerim ima izkušnje in dober odnos, lahko to koristi tudi vama. V primeru, da s storitvijo nista zadovoljna, sta lahko prepričana, da bo to popravil, saj mu je v interesu nadaljnje sodelovanje z vajino načrtovalko.

nacrtovalka porok porocni seznam

5.   Poročna načrtovalka lahko nadzira potek dogodkov

Tudi če za trenutek odmislimo celotno ali delno načrtovanje poroke, prav vama bo prišla že kot koordinatorka le za veliki dan. Še posebej, če vajino praznovanje vključuje kompleksno organizacijo, kot je na primer hitro spreminjanje prostora, kjer je potekal obred, da bo pravočasno opremljen za sprejem.

Zelo je pomembno imeti ob sebi nekoga, ki bo pripeljal ponudnike, ki poznajo prostor in so dobri v svoji stroki.

6.   Poročna načrtovalka lahko koordinira celoten dan, ne le enega vidika

Poroka, ki poteka na več lokacijah, na katerih so različni koordinatorji, zahteva manj splošne koordinacije. Toda tudi če prizorišče ponuja koordinatorja, imej v mislih, da bo ta koordiniral le specifične podrobnosti, ki naj bi bile zagotovljene na tem dotičnem prizorišču, kot sta na primer hrana in sam prostor. Najverjetneje pa se ne bodo osredotočali na pomoč tebi in podrobnostim, ki bi naredile tvoj dan res poseben. In prav te podrobnosti so zadnja stvar, za katero bi želela, da ti je v nadlego.

V hotelu oziroma na prizorišču se nekdo poroči skoraj vsak konec tedna. Vajina poročna načrtovalka pa se bo posvetila vama in vajinim potrebam in željam. Ni nujno, da ji prepustita celotno načrtovanje poroke, morda imata tudi sama nekaj izkušenj ali željo aktivno sodelovati pri tem. Če sta že rezervirala svoje najljubše ponudnike, se lahko za najem načrtovalke poroke odločita tudi sredi procesa – večina omogoča tudi delno pomoč oziroma pakete, ki so ustrezni za vsakršne potrebe. Nekatere neveste so izjemno ustvarjalne, imajo dar za grafični dizajn in vizijo o svoji poroki. Spet druge pa še nimajo izdelanih želja in nimajo ideje, kako in kje začeti. Prav vsaki pa lahko prav pride načrtovalka porok, ki nadzira in skrbi za vse, medtem ko nevesta lahko brez stresa reče »da«.

via GIPHY