Deli z drugimi

Moška družica? Preberi si 5 stvari, ki jih moraš vedeti!

nevesta zenin druzice porocni sopek

Vsako leto poroke postajajo manj tradicionalne in vsako leto se vedno več žensk odloča za spreminjanje tradicionalnih vlog. To je super rešitev za vse neveste, ki si želijo, da bi jim njihov brat ali najboljši prijatelj stal ob strani na njihov veliki dan. Častni udeleženec oziroma moška družica, res spremeni kar nekaj stvari. Pa naj bo to obleka ali naloge, ki se jih od družice pričakuje – vseeno to nikakor ni razlog, zakaj ne bi smel sodelovati. Zato smo ti v spodnjem članku zbrali nekaj nasvetov in trikov, kako vama obema olajšati to častno vlogo.

Naj se tvoja moška družica počuti udobno

Četudi sta si ti in tvoja moška družica blizu, se bo mogoče počutil neprijetno, ker bo moral na poroki prevzeti ne-tradicionalno dolžnost. Predlagamo ti, da ga kar osebno vprašaš, kaj bi mu olajšalo to izkušnjo, jo naredilo bolj udobno in zabavno. Poslušaj ga ter njegove prošnje upoštevaj, ne glede na to kako malenkostne se ti zdijo. Poskušaj se čim bolj izogniti temu, da ga postavljaš v neprijetne situacije.

nevesta moska druzica poroka obred

Ponovno pretehtaj tradicionalne naloge glavne družice

Četudi je tvoja družica moški, naj prevzame nekaj tradicionalnih nalog glavnih družic, kot so organizacija dekliščine, pomoč s ponudniki hrane in drugih storitev ter zdravico mladoporočencema. Ostale naloge naj se razdelijo glede na to, ali jih je moška družica pripravljena sprejeti ali ne. Če je priročen z orodjem, mu reci naj poskrbi za sestavljanje potrebnega pohištva ter poročne dekoracije. Če se zanima za modo, ga vzemi s sabo na lov za obleko in na vsa pomerjanja – naj ti kot moški tudi svetuje, kaj ti pristaja. Naredi tako, da bo prijetno obema – tebi in njemu. Ko enkrat pride do tega, da imaš v svoji poročni skupini moškega, se vsa pravila spremenijo!

Bodi kreativna z garderobo

Večina moških družic nosi isto obleko, kot svatje, z dodatkom kravate ali žepnim robčkom v barvah oblek družic. Ena ideja je lahko tudi, krajše hlače z visokimi, barvanimi nogavicami oziroma dokolenkami. Tukaj imaš odprte vse možnosti, toda podrobnost na katero ne smeš pozabiti je ta, da se mora videz moške družice vsaj nekako ujemati z ostalimi družicami. Naj nosi isti smoking, kot svatje, a za razliko od njih le zamenja barvo kravate ali srajce. Obožujemo idejo, da glavna družica nosi isti kroj obleke, kakor preostale družice, le v temnejših odtenkih. Za koordinacijo vseh skupaj uporabi rože itd. Ne pozabi, barve so tisto, kar vse skupaj poveže!

druzice barvno usklajene porocni sopki

Neveste z modernim okusom lahko to vzamejo kot priložnost, da naredijo nepričakovan modni korak. Mogoče so lahko vsi v tvoji poročni skupini – ženske in moški – oblečeni v smoking.

Predvidi detajle glede obreda

To, da imaš za glavno družico moškega, večine tvojega poročnega obreda ne bo spremenilo, morda pa boš morala prilagoditi nekaj podrobnostih. Družice in svatje se vsaj po navadi proti oltarju sprehodijo v parih, zato bo dodaten moški mogoče porušil to ravnovesje. Kot rešitev razmisli o tem, da bi se mogoče svatje proti oltarju sprehodili pred družicami, kot skupina ali posamezno. Mogoče bi lahko družice in svate preprosto postavila zraven oltarja, še preden se procesija začne.

Kdo je kdo?

Nove vloge bodo morda zahtevale nove nazive, a kot smo že omenili – bodi čim bolj kreativna! Na svoji poroki lahko pravila po mili volji prilagajaš.  Moška družica, ženska svatinja, prijateljica ali družina – kakšen naziv daš komu, je čisto v tvojih rokah.

nevesta zenin druzice

Ne glede na to, kdo bo tvoja družica, je njena glavna naloga, da ti stoji ob strani in ti olajša načrtovanje poroke. Zato, da bo na dan D vse potekalo kot po maslu si preberita, kaj še morata postoriti v zadnjem tednu pred poroko.