Deli z drugimi

Moja poroka: Urška in Aljaž

moja poroka urska aljaz narava

S svojo poročno zgodbo nas je razveselila Urška, ki si je s svojim izbrancem Aljažem večno zvestobo izrekla 21. julija 2018. Poročni dan se je odvijal v Škofji Loki in Vrhniki. Urška o svoji poroki pravi: “Moja poroka je bil ljubezni poln dan.” Urška in Aljaž menita, da se v zakon spušča vedno manj parov, čeprav je to ena izmed najbolj pomembnih odločitev, ki jo lahko partnerja sprejmeta. Ne gre opisati, kako poroka poglobi odnos in ga obogati. Res je, celotna zadeva ni poceni in lahko predstavlja velik strošek, vendar je rezultat tega vreden.

Začetek ljubezenske zgodbe

Najina ljubezenska zgodba sega v leto 2010, ko je 1. oktobra na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo potekal sprejem brucev. Tam sem Aljaža prvič videla, in čeprav se sliši pravljično in nemogoče, sem se vanj zaljubila. Nekaj zabav in kav kasneje, sva postala par. Najina pot do poroke ni bila posuta z rožami, vendar je bila vsaka solza vredna. Danes imava izjemno trden in predvsem ljubeč zakon, ki lahko preživi vse izzive na življenjski poti.

moja poroka urska aljaz vlecka
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Moja poroka, moje potonike

O tematiki najine poroke nisem dolgo razmišljala. Vedela sem, da bo moja poroka ovita v roza potonike. Potonike so bile od nekdaj moje najljubše rože, saj so tako nežne in graciozne, a vendar bogate. Bledo roza pa predstavlja milino in ljubezen, poosebljanje najinega odnosa.

moja poroka moje potonike
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Dan najine poroke

Zbudila sem se v jasno jutro, a me je vseeno ves čas skrbelo slabo vreme, saj je bil napovedan dež. Odločila sem se prepustiti dnevu, ki se je začel v salonu Bodi v Ljubljani, kjer poskrbeli za mojo pričesko in pričeske družic. Seveda smo zamujale, zato smo po urejenih pričeskah odhitele v Logatec v studio La Baronesse. Tam me je sprejela odlična vizažistka, ki je ugodila mojim željam po glamuroznem videzu. Nato se je dan nadaljeval pri naju doma, kjer sem se v objemu družine in svojih muckov pripravila na poroko. Piko na i je zagotovo dodal čudovit šopek poln bohotnih potonik v roza in beli barvi.

moja poroka urska aljaz priprave
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Dve uri kasneje smo se odpravili proti cerkvi Sv. Jakoba v Škofji Loki, kjer me je čakal Aljaž. Priznam, bila sem živčna, vendar me je očetova močna roka pomirila in popeljal me je do oltarja. Zvok poročne koračnice in vseh zbranih svatov, cerkev opremljena z belimi lilijami, simbolom Sv. Marije, mi je osolzila oči. Čudovita poročna maša, polna ljubezni, petja in dobrih želja je minila prehitro, a bilo je popolno. Stopila sva iz cerkve kot mož in žena, obsuli so naju s cvetjem in prikazalo se je sonce, o dežju ne duha ne sluha.

moja poroka urska aljaz cerkev
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Catering Koren je poskrbel za izjemno okusno in lično postavljeno pogostitev ob kateri smo se vsi podružili, preden sva odhitela na portretno fotografiranje. Tudi tu nam je bilo sonce naklonjeno. Matej in Katarina sta odlično ujela najine trenutke in posnela odlične, romantične, skoraj eterične fotografije, ki že krasijo stene najinega doma.

moja poroka urska aljaz pogostitev
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Zabava se je nadaljevala v Gostilni Bajc na Vrhniki, kjer so nam postregli z odlično hrano in prijazno postrežbo, nobena želja ni ostala neuslišana. Ob polnoči smo se posladkali z neverjetno 4-nadstropno torto, ki jo je spekla Marija iz Tortine, nato pa se je zabava nadaljevala v pozne jutranje ure. Moja poroka se je zaključila z dobrim žurom, za katerega pa se lahko zahvaliva DJ Juretu iz Privat zabave.

moja poroka urska aljaz porocna torta
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Poročna pogostitev

Gostilna Bajc je poskrbela za odlične hladne predjedi, ki so jih postregli zunaj, tudi nekaj dežja jih ni odgnalo. Glavna jed, servirana na ploščah je skoraj vsa pošla, prilagodili pa so se tudi željam svatov, ki so bili vegani ali vegeterijanci. Poskrbeli so za okrasitev miz in stolov, za dodatno dekoracijo pa je poskrbela cvetličarna Filipič iz Notranjih Goric, ki so prostor čudovito okrasili.

moja poroka urska aljaz darila za svate
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Najini svatje

Moja poroka je bila kar velika, saj sva povabila 100 gostov. Predvsem sva poskrbela, da se poroka ni razvlekla čez cel dan, zato sva imela le cerkveni obred (civilnega sva opravila dan prej), ves čas pa so imeli na voljo hrano in pijačo.

 moja poroka urska aljaz gostje
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Kaj sta se naučila med pripravami na poroko?

Z organizacijskega vidika predvsem, da je lokacijo potrebno izbrati vsaj 9 mesecev pred poroko. Lokacije si je potrebno tudi ogledati, imeti izoblikovane želje glede dekoracije prostora in hrane ter se zato jasno dogovarjati s ponudniki, zmeraj zahtevati predračune in pogodbe. Kot par pa sva se naučila še malo več potrpljenja in sklepanja kompromisov ter predvsem, da je organizacija poroke timsko delo in ne le delo neveste.

moja poroka urska aljaz crnobela
Fotografija: Matej in Katarina Weddings

Galerija poročnih fotografij

urska nevesta caka

 

urska aljaz porocni sopek

urska aljaz porocna prstana

urska aljaz vabilo cevlji

urska aljaz kosarica cvetje

urska aljaz neznost

urska aljaz nevesta

urska aljaz na mostu

Poročna zgodba je vir inspiracije za mnoge neveste. Zato na Bride.si nenehno iščemo nove zgodbe! Vabimo vaju, da svojo poročno zgodbo delita s številnimi bodočimi mladoporočenci. Svojo poročno zgodbo nam pošljita na sledeči povezavi.

Poročni ponudniki

Makeup: Suzana Ališič iz ateljeja La Baronesse

Poročna fotografija: Matej in Katarina Weddings

Poročna torta: Tortina

Glasba na poroki: DJ Jure Privat zabava

Pričeska: Lepotni studio Bodi

Cvetje Vrtnarstvo in cvetličarstvo Filipič

Poročna obleka nevesta: Sanjska obleka

Poročna obleka ženin: Emporium in Sens

Poročne tiskovine  Mnesomine

Poročni prstan: Zlatarstvo Prosenc

Poročni ples: Janja Juretič iz plesnega centra Zame in zate