Deli z drugimi

7 alternativ, če met poročnega šopka ni po tvojem okusu

met poročnega šopka svatje nevesta

Z načrtovanjem poroke pride kup odločitev – od izbire barve obleke, lokacije, pa vse do metanja poročnega šopka.  Vedno več nevest se odloča opuščati starejše običaje, popularne pa so postale alternative metanju poročnega šopka. Ni več samoumevno, da boš vrgla tega lepotca v skupino gorečih samskih prijateljic. Veliko nevest se namesto teg odloči za druge poti. Vajina poroka je vajin poseben dan – naredita ga po svojem okusu. Met poročnega šopka je za nekatere rahlo preživet običaj, podobno kot bela poročna obleka in met podvezice. Morda se zdi zabavno, a ne za vse sodelujoče – predvsem ne nujno za tisto, ki šopek ujame. Mnogim namreč ni lagodno, ko so izpostavljene kot samske ženske na čudoviti prijateljičini poroki, saj obstaja konotacija, da je biti samska slabo in bi se zato morala kar čim prej poročiti. Poleg tega taki običaji med družicami in drugimi prisotnimi samskimi ženskami včasih povzročijo malce tekmovalnosti in stresa, kakršnega občutka si verjetno na svoji poroki ne želiš.

Met poročnega šopka lahko torej mirne vesti preskočiš ali pa ga nadomestiš s čim malce drugačnim in domiselnim. Kdo ve, morda pa koga s tem celo navdihneš, da naredi enako!

met porocnega sopka porocni sopek roza

1.   Uporabi šopek, ki razpade

Nekaj časa je bilo popularna navada, da so nevesti izdelali kar dva šopka – enega za met in enega za spomin. A ta ideja je drugačna. Gre za šopek, ki zgleda popolnoma trden, a med metom razpade – tako lahko vse prisotne dobijo njegov del. Nekatere neveste se odločajo za tovrsten šopek, ki razpade na nekaj manjših šopkov, spet drugim pa so ljubši šopki, ki popolnoma razpadejo na individualne cvetlice. Kakorkoli – z metom takega šopka imajo vsi več možnosti uloviti delček »sreče«.

2.   Ples deklet

Met poročnega šopka lahko nadomestiš tako, da na osrednji del prizorišča povabiš vsa dekleta – naj bodo samska, zasedena ali poročena – da skupaj zaplešete na izbrano pesem. Ta naj bo zabavna in pozitivna, na primer »Who Run the World (Girls)«, ki jo izvaja Beyonce, ali »If You Wanna Be My Lover« skupine Spice Girls. Tako boš na domiseln način proslavila vse ženske, ki so pomembne v tvojem življenju. Če pa bosta na poroki preskočila tudi met podvezice, lahko podobno stori tudi tvoj bodoči mož.

ples deklet na poroki

3.   Ples parov

Namesto, da se na zabavi izpostavljajo samske in samski, poskusita s preusmerjanjem pozornosti na pare. Vsi, ki so v razmerju, naj se vama pridružijo na plesišču, DJ pa naj po nekaj časa začne z vprašanji, kateri so skupaj že 5 let, 10 let, 15 let… dokler se ne ugotovi, kateri par je skupaj najdlje. Temu paru lahko podariš šopek – najverjetneje bosta to tvoja ali ženinova ljubka stara starša.

4.   Cvetlični obred

Če imata majhno, intimno poroko, lahko na njej namesto metanja šopka izvedeta cvetlični obred. DJ naj skliče na plesišče vse prisotne, nakar lahko vsakemu od njih podarita cvet iz šopka. Pri tem jim lahko povesta, zakaj jih imata rada, morda najljubšo prigodo, ki sta jo doživela z vsakim posameznikom ali pa se vsakemu posebej zgolj zahvalita za prisotnost na vajin veliki dan. Prav vsak bo odšel s cvetlico in širokim nasmehom.

met porocnega sopka deklica nevesta

5.   Met poročnega šopka lahko počasti bližnje pokojne

Obstaja mnogo načinov, kako počastiti tiste, ki jih na žalost ni več med nami. En od njih je, da šopek po obredu položiš v posebno vazo, poleg katere so slike pokojnih družinskih članov in prijateljev ali napisi njihovih imen. Tvoj šopek bo tako služil kot simbol, da mislita nanje na svoj poročni dan.

6.   Vrzi nekaj iz vajine poročne tematike

Namesto šopka lahko vržeš tudi kaj, kar ustreza tematiki vajine poroke. Če na primer obožuješ video igrice in je tematika vajine poroke Super Mario, vrzi čokoladne kovance. V primeru, da je tema vajine poroke zimska pravljica, so to lahko snežinke, izdelane iz plastike (ali česa drugega). Pri tem lahko sodelujejo tudi drugi svatje, ne le tvoje samske prijateljice in sorodnice.

met porocnega sopka nevesta ujemanje

7.   Razdeli šopek

Še ena od ljubkih alternativ je, da šopek razdeliš med najpomembnejše ženske osebe v svojem življenju. Lahko ga daš na polovico in z njim obdariš svojo mamo in novopečeno taščo ali pa ga razdeliš na več delov, da nekaj cvetov prejme tudi tvoja babica ali teta, ki ti je blizu. Tako ne bo prišlo do nikakršnega nemira, obenem pa boš proslavila ženske, ki so te izoblikovale.

Katere stvari bodo preobrazile tvoj poročni šopek? Preberi tukaj!

via GIPHY