Deli z drugimi

Medeni tedni: 6 stvari, ki jih ne boš slišala

dekliscina nevesta potovanje morje izlet

Postelja je lahko posuta s cvetnimi listi rdečih vrtnic, toda brez “trnja” pač ne bo šlo. Tvoji medeni tedni bodo morda eni izmed najlepših dni tvojega življenja, lahko pa boš naletela na kup težav – sprosti se in vseeno uživaj.

1. Pozabila jih boš načrtovati

Recimo, da načrtuješ normalne počitnice. Najverjetneje bi porabila mesece za branje tustičnih vodnikov in blogov. Kaj šele za načrtovanje letov, raziskovanje prenočišč in branje o vseh zanimivostih, ki jih želiš obiskati. Toda to sploh niso navadne počitnice, to je obdobje načrtovanja popolne poroke,  ki od tebe zahteva popolno koncentracijo. Dejstvo pa je, da si po vsej noriji zaslužiš sproščujoč izlet, zato si le vzemi nekaj časa in zrežiraj medene tedne, kot si si jih vedno želela.

Balkon bela golobica medeni tedni

2. Bilo bo popolnoma izjemno

Ali čez celotno zvezo prisegaš na to, da so klišeji povezani z medenimi tedni popolnoma nasprotni vajini zvezi in nikoli ne bosta par, ki se na letališču med čakanjem na let crklja in zaljubljeno gleda? Nikar ne bodi presenečena, če se vama bo ravno to zgodilo. 

Konec koncev praznuješ zelo pomemben dogodek v tvojem življenju – da ne omenjamo dejstva, da je po vseh mesecih končno konec zaskrbljenosti in stresa v zvezi z načrtovanjem poroke.

3. Morda se dan ali dva ne boš uspela popolnoma sprostiti

Če pričakuješ, da bosta telo in glava že par ur po koncu poroke umirjena ter popolnoma ‘’na off’’, si lahko na koncu precej presenečena. Ves adrenalin, ki se je zadnje dni zaradi pričakovanja poroke sproščal v tvoj sistem lahko povzroči, da boš v realnosti potrebovala dan ali dva preden boš popolnoma ubežala izčrpanosti.

Prepusti se dogodkom, bodi prijazna do sebe in mogoče bolj avanturistične izlete načrtuj proti koncu tvojih medenih tednov.

Medeni tedni sanjski sproščeni maldivi

4. Medeni tedni niso vedno romantična fantazija

Medtem, ko si pakirala svoje seksi spodnje perilo, ki si ga dobila v dar na tvoji dekliščini in naročila drag šampanjec v vajino sobo, si v glavi najverjetneje imela mnogo predstav najrazličnejšega romantičnega dogajanja. Vendar lahko norija medenih tednov iz človeka izsrka toliko energije, da si boš verjetno vsaj en večer želela delati nekaj popolnoma vsakodnevnega. Morda se boš najbolj sprostila ob ležanju na plaži, med gledanjem televizije in ob branju najljubše knjige.

5. Nesreče se dogajajo

Vedno bodi pripravljena na nepričakovane in nezaželene dogodke. Vajina hotelska soba morda ne bo zgledala točno tako kot na fotografijah, lahko se zgodi, da zamudita let ali celo zbolita. Toda če boš sposobna sprejeti te ‘’udarce’’ in jih spremeniti v dobre stvari, potem ni bojazni.

P.S.: Velika večina hotelov ima dežurne zdravnike in zdravila v prodajalnah s spominki. Vendar za vsak slučaj, ne pozabi spakirati kakšnega Lekadola ali Nalgesina, sploh če hočeš prihraniti še kakšen bankovec  več.

Medeni tedni zdravila nesreče

6. Ne boš želela priti domov

Ne glede na to ali je to le eden izmed mnogih skupnih izletov ali zares prvo veliko potovanje, je prihod z medenih tednov nazaj v vsakodnevno življenje vedno prehiter in prevelik skok v realnost. Zato ne pozabi,  da načrtovanje naslednjega potovanja ali samo zabavnega zmenka prihodnji vikend, vedno olajša to vrnitev. Vajina naslednja obletnica pa se že hitro bliža, tako da partnerju kar namigni da bodo naslednji medeni tedni kmalu tu.

Poglej si teh nekaj nasvetov za čim manj stresno načrtovanje poročnega potovanja.