Deli z drugimi

10 načinov, kako svoji mami na poročni dan nameniti pozornost

nevesta-zenin-mati-neveste-porocni-obred

V čast materinskemu dnevu ti ponujamo nekaj idej, s katerimi se bo tvoja mama na tvoj poročni dan počutila zares pomembno.

Resda je danes materinski dan, vendar si mame zaslužijo pozornost prav vse leto, še posebej pa na tvoj poročni dan. Od tega, da del velikega dne preprosto posvetiš njeni malenkosti, do zasipavanja s premišljenimi darili, obstaja mnogo načinov, kako se ji zahvaliti.

1. Na poročni dan izberi njene modne dodatke

Če boš na svoj poročni dan nosila kos maminega nakita ali njen lep izvezen robček, bo čutila, da je pomemben del tvojega življenja. Še posebej bo vesela, če boš del njene lastnine vključila v tvoj »Nekaj starega, nekaj izposojenega«.

mama porocni dan nakit
Fotografija Scott Webb

2. Privošči ji jutro razvad

Poskrbi, da se bo tvoja mama na dan poroke počutila fantastično s profesionalnim ličenjem in oblikovanjem pričeske. Lahko bi celo organizirala poseben dan v toplicah samo za vaju nekaj dni pred poroko.

mama porocni dan razvajanje

3. Podari ji posebno darilo

Na jutro pred poroko se zahvali svoji mami s posebnim darilom. Cvetlice, sentimentalno pismo ali nakit, ki se bo podal k njeni obleki, so vse odlične ideje.

mama porocni dan presenecenje
Fotografija Seth Reese

4. Prevoz v stilu

Medtem, ko bosta z očetom zagotovo uživala v posebnem prevozu, poskrbi, da bo tudi mama na poroko prispela v stilu. Morda se vama lahko pridruži? Ali pa lahko organiziraš prevoz za vse pomembne dame v družini, vključno z mamo seveda.

mama porocni dan prevoz

5. Kaj pa, če bi te oba starša pospremila do oltarja?

Edinstvena ideja, kako pokazati, da je mama pomembna oseba v tvojem življenju, je, če jo povabiš, da se tebi in očetu pridruži na poti do oltarja. Edinstvene trenutke boš lahko delila z obema staršema in mama tega zagotovo nikoli ne bo pozabila.

mama porocni dan oltar
Fotografija Shardayyy Photography

6. Vzemi si nekaj časa za vajine skupne poročne fotografije

Ko se zdi, da je nujno posneti vsaj 100 fotografij s prijatelji, družino in svojim novopečenim možem, je težko najti čas, da se na poročni dan posvetiš le mami in očetu. S fotografom pa se lahko posebej dogovoriš za 15 minut, ko bo fotografiral le tebe in mamo.

mama porocni dan obleka
Fotografija Hermes Rivera

7. Posebej jo omeni v svojem govoru

Poročni govori so namenjeni izražanju hvaležnosti vsem vpletenim. Kljub temu pa vloži malo več truda in spregovori še posebej o svoji mami. Od obujanja spominov na otroštvo do obdobja odraslosti, zahvali se ji, da ti je bila vedno najboljša prijateljica.

mama porocni dan govor
Fotografija Lanty

8. Poseben dodatek za mamino mesto

Mama se bo počutila še bolj cenjeno, če ji na stolu pustiš posebno darilo. Če gre za elegantno cvetje ali delikatne bisere, zagotovo bo cenila vsako pozornost.

mama porocni dan sopek
Fotografija Artsy Vibers

9. V poročni dan vključi tudi kaj njej ljubega

Subtilno pokaži svoji mami, koliko ti pomeni s poročnimi detajli oblikovanimi po njenih željah. V izbor sladic lahko vključiš nekaj njenih najljubših tortic ali ko je čas za pijačo, gostom postrežeš z njenim najljubšim aperitivom. Zakaj pa ne bi še zvečer zaigrali njene najljubše skladbe?

mama porocni dan koktejl
Fotografija Tomasz Rynkiewicz

10. Ples matere in hčere, zakaj pa ne?

Ni treba, da naredite iz tega šov, lahko je le nekaj, v čemer uživata, medtem ko vsi drugi plešejo. Če jo boš ukradla od mize, da preživita skupaj nekaj časa na ta veliki dan, se bo počutila ljubljeno in posebno.

porocno slavje ples zabava

Če te zanima kako lahko v svoj poročni dan vključiš tudi svoje stare starše, si preberi ta prispevek.