Deli z drugimi

Lepotni tretmaji: Katerim se moraš izogniti?

Lepotni tretmaji pred poroko

Vsi si želimo na poročni dan izgledati kar se da dobro, to pa pogosto pomeni veliko obiskov lepotnih salonov in posluževanje raznih lepotnih tretmajev. Samo za opozorilo: nekateri lepotni tretmaji se ne smejo uporabiti v zadnjem tednu pred velikim dnem, saj lahko stvari samo še poslabšajo in ne izboljšajo.

1. Intenzivne shujševalne diete niso lepotni tretmaji

Čas tik pred tvojim poročnim dnem, ni primeren čas za izgubo tistih zadnjih odvečnih kilogramov pa če gre za postenje, body wrapping oz. povijanje telesa ali druge intenzivne diete.

Takšne diete so ekstremno nezdrave in ob prekomerni utrujenosti in fizični obremenjenosti lahko končaš v nezavesti ali pa kar v reševalnem vozilu. Poleg tega ti povijanje telesa in podobni lepotni tretmaji pomagajo le pri izgubiti vode iz telesa, kar pusti tvoje telo popolnoma dehidrirano, s tem pa žal ne boš izgubila nobene prave odvečne maščobe.

Omeniti pa je potrebno tudi to: če v zadnjih dneh izgubiš kakšen kilogram, ti bo poročna obleka prevelika in jo bo potrebno zožati. Če te za zdravje ne skrbi, bi te moral skrbeti vsaj stres, ki ga prinese popravilo poročne obleke v zadnjem trenutku.

Dobro je vedeti, da je poročni dan kot maraton. Je ekstremno dolg dan, od tebe pa se pričakuje veliko. Biti moraš polna energije in hidrirana, da ga boš lažje prestala. Pusti poroke v bolnišničnih posteljah za »Talente v belem« in sprejemaj zdrave odločitve pred svojim (DOLGIM) velikim dnem.

Shujševalne diete pred poroko tretma

2. Drastične spremembe pričeske

Sprememba pričeske ali drastično striženje las tik pred poroko ni priporočljivo. Svojo pričesko že poznaš in veš kako izgleda najbolje. Če jo spremeniš, boš spet na začetku. Kar je še bolj strašno, pričeska ti morda sploh ne bo všeč, vendar boš z njo obtičala, z njo se boš morala sprijazniti in to ni nekaj kar bi rada, da ti ostane v spominu na dan poroke (niti nočeš, da je to nekaj, kar si bodo zapomnili tvoji gostje).

3. Barvanje las je super, ko …

Prav tako ne barvaj svojih las tik pred poroko. Razen seveda, če se barvaš redno in pred poroko uporabiš enako barvo in obiščeš istega frizerja kot prej. Konec koncev nočeš, da bi bila na svoji poroki siva ali da bi bil tvoj narastek viden iz zadnje vrste. V primeru, da vseeno razmišljaš o novi barvi las, pojdi k frizerju vsaj 1 teden pred poroko. Če se slučajno kaj zalomi, je potem še vedno čas, da se stvar popravi.

Barvanje las pred poroko

4. Porjavitveni tretmaji

Ali gre za samoporjavitvene kreme ali pa za obisk solarija, bi se posluževanja le-teh morala pred poroko izogniti. Solarij ni samo nezdrav in povečuje možnost za kožnega raka, vendar naredi tvojo kožo suho, opečeno in ji da luskast videz (nekaj kar ni privlačno). Tudi spreji za samoporjavitev niso primerni, sploh če jih uporabljaš prvič ali drugič, saj je tvoja koža lahko lisasta. Nenazadnje pa lahko porjavitvene kreme pustijo rumene madeže tudi na tvoji poročni obleki.

5. Nega obraza

Obrazne nege v salonu ali doma so zelo sproščujoče in zabavne ter dobra ideja za dekliščino, vendar se jim teden pred poroko poskusi izogniti. Poleg tistega sijočega videza tvoje kože, lahko obrazna nega prinese tudi izbruh nadležnih mozoljev, čemur se poskušaj izogniti. Takšni lepotni tretmaji so najbolj učinkoviti nekaj tednov pred tvojim velikim dnem.

Nege obraza, ki vključujejo piling, kožo razdražijo, kar jo lahko naredi rdečo in občutljivo. Tudi temu se raje izogni in rdečico na obrazu prepusti poročni priči ob govoru.

Obrazna nega pred poroko

6. Botox

Morda misliš, da je poroka popoln izgovor, da prvič poskusiš botox injekcije. Si prepričana? Učinek botoxa ni viden takoj, poleg tega pa nikoli ne veš kako se bo tvoje telo (in obraz) odzvalo na tretma. Že najmanjša napaka zdravnika pri vbrizgavanju, pa lahko vodi v nezaželene obrazne izraze, kar verjetno ni izgled, ki ga želiš doseči na poročni dan. Takšni lepotni tretmaji naj ostanejo daleč stran dokler ne boš svojega velikega dne zaključila!

7. Depilacija

Depilacija našo kožo razdraži in lahko povzroči rdeče pikice po celotnem depiliranem predelu, zato se raje depiliraj malo prej, da bo imela tvoja koža čas, da se pomiri. To še posebej velja za bikini predel, saj je tam koža še občutljivejša.

Depilacija vsaj par dni pred poroko

8. Novi  lepotni izdelki

To je posebej pomembno za ljudi z občutljivo kožo, vendar bi prav vsi lahko imeli nezaželeno reakcijo na nov izdelek. Teden pred poroko ne bi smela uporabljati nobenih novih izdelkov, saj ne veš kako se bo tvoje telo odzvalo na njih. Če ima tvoja make-up stilistka ali stilist svoje izdelke s katerimi te liči, jih pred poročnim dnem preizkusi, da preprečiš morebitno alergično reakcijo na dan poroke.

In zapomni si – tvoj partner se želi poročiti s TEBOJ in ne s tvojo olepšano verzijo.

Preberi še: Kaj zajtrkovati na dan poroke, da boš polna energije?