Deli z drugimi

Kraljevska poroka: originalne skice za poročni obleki Meghan Markle

Potem ko smo videli, kako sta si Meghan Markle in princ Harry izmenjala zaobljube, smo šli spat s sanjami o poročni obleki, ki jo je nosila Meghan. Privilegij za oblikovanje njene obleke je imela britanska oblikovalka Clare Waight Keller, ki oblikuje za znamko Givenchy. Obleka je bila definicija elegance s preprostimi linijami, ‘’bateau’’ izrezom in preprosto silhueto. Splačalo se je počakati, kajti sedaj, ko se je kraljevska poroka zaključila, je Kensintongska palača razkrila detajle iz zakulisja – med njimi tudi originalne skice za Meghanino poročno obleko.

Kraljevska poroka je očarala z elegantno nevestino obleko

‘’Vojvodinja in Ga. Waight Keller sta tesno sodelovali pri oblikovanju obleke, ki predstavlja brezčasno eleganco in spominja na ikoničen dizajn znamke Givenchy,’’ je Kensintonska palača zapisala na uradnem Instagram profilu pod objavo ekskluzivnih skic obleke. ‘’Ga. Waight Keller je oblikovala vlečko, ki predstavlja značilno floro vseh 53-ih držav Združenega kraljestva v eni sami spektakularni cvetlični kompoziciji.’’

Kot smo videli v cerkvi sv. Georga, kjer je potekala kraljevska poroka, je bila Meghanina 5m dolga tilasta vlečka okrašena z izvezenim cvetjem. Zimski cvet, ki raste na tleh Kensingtona in pred Nottinghamsko kočo ter kalifornijski mak, državni cvet Kalifornije, kjer je Meghan odrasla, sta bila prav tako vključena med cvetje na vlečki.

”Fokus obleke je bil odprt ”bateau” izrez, ki je graciozno uokviril nevestina ramena in poudaril vitek pas,” so zapisali v Kensingtonu v dodatni izjavi za medije. ”Linije obleke so se podaljšale v vlečko, ki se je gubala v mehkih nežnih vijugah, na podlagi spodnjega krila iz trojne svilene organce. Ozki tri-četrt rokavi so dodali videz elegantne modernosti.”

Oblikovalka Clare Waight

Oblikovalka sanjske obleke Clare Waight (tudi sama Britanka!) je prav tako prispevala nekaj besed na Instagramu in poudarila kako posebna je bila zanjo kraljevska poroka in oblikovanje te zgodovinske obleke. ”Na ta sanjski dan spremljam prelepo #meghanmarkle na njeni poti, da postane vojvodinja Sussexa v svoji @givenchyofficial”, je zapisala pod fotografijo Meghan Markle na cerkvenih stopnicah. Bravo, Clare Waight! Bravo!

Medtem je Stella McCartney, odgovorna za Meghanino oprijeto – in zapeljivo – drugo obleko za sprejem, objavila svoje skice. ”Zelo sem ponosna in počaščena, da me je vojvodina Sussexa izbrala za oblikovalko svoje večerne poročne obleke, s katero predstavljam britansko oblikovanje,” je napisala McCartney.” To je bil resnično eden najpomembnejših trenutkov v moji karieri. Zelo sem ponosna na celotno ekipo na ta čudovit sončen kraljevski dan,” je še dodala. McCartny je bila odgovorna tudi za živo rumeno obleko Amal Clooney in ljubko svetlo rožnato obleko Oprah Winfrey.

A post shared by WWD (@wwd) on

Te zanima kakšne klobučke so nosili eminentni gostje na poroki? Pokukaj sem.