Deli z drugimi

Kraljevska poroka: najlepši klobuki

kraljevska poroka klobuki

Če je kaj, kar naredi Britanske poroke drugačne – in še posebej kraljevske poroke – je to tradicija, da ženske nosijo klobuke in tančice. V resnici nima kraljevska poroka nobenega ”uradnega” pravila, kaj morajo gostje nositi, a v veliki meri upoštevano splošno pravilo se glasi: pokazati moraš svoj najlepši klobuk!

Kraljevska poroka in klobuki, ki si zaslužijo omembo

Klobuk lahko izboljša ali pokvari celoten videz. Kraljevska poroka brez ekstravagantnih klobukov ne bi bila popolna in tudi na poroki princa Harryja in Meghan Markle gostje niso razočarale. Tu je izbor najlepših klobukov in naglavnega okrasja, ki so ga nosile povabljenke.

Pippa Midletton

Pippa Middleton je zbudila pozornost z bež čepico s cvetličnim poudarkom in dekorativno mrežico. Pippin prihod je bil prvi veliki modni dogodek na kraljevski poroki.

A post shared by BRIDES Magazine (@brides) on

Kate Middleton

Kate Middleton je izbrala dramatičen poševen klobuk s cvetličnimi detajli, ki se je skladal s klobukom njene sestre. Katin klobuk je bil v isti barvi kot njena Alexander McQueen obleka in plašč. Kombinacijo je že nosila ob različnih prihodnostih v preteklosti.

Doria Ragland

Meghanina mati Doria Ragland, je bila videti čudovita s preprostim svetlo zelenim klobučkom. Medtem ko se je Doria odločila za eleganten a minimalističen slog, je Camilla Parker Bowles, vojvodinja Cornwalla, izbrala velik rožnat klobuk z veliko volumna.

Kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II. je nosila svetlo rumen klobuk z vijoličnimi detajli. Kraljica nikoli ne razočara s svojimi ekstravagantnimi klobuki.

A post shared by Tatiana Ashakova (@beretkah) on

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey je bila ena prvih zvezdnic, ki so prišle na prizorišče – in kot je zanjo običajno, je zbudila pozornost. Njen širok rožnat klobuk je bil okrašen tako s cvetjem kot peresi v svetlo rožnatih in sivih odtenkih.

Karen Spencer

Karen Spencer (grofica Spencer) se je odločila za temno vijoličen klobuk z elegantno bogato teksturo. Karen, ki je poročena z bratom princese Diane, Cherlesom Spencerjem (grof Spencer), je izbrala klobuk, ki se je popolnoma skladal z njeno obleko.

Delfina Blaquier

Argentinska manekenka in fotografinja Delfina Blaquier je nosila širok moder klobuk, bel trak pa mu je dal lahkoten poleten videz.

Kitty Spencer

Lady Kitty Spencer je nosila zelen klobuk s šik tančico in dramatičnim okrasjem iz peres. Manekenka, ki je nečakinja princese Diane, je bila čisti primer elegance v svoji zeleni obleki z ujemajočim se klobukom in bleščečo ogrlico.

Abigail Spencer in Priyanka Chopra

Igralki Abigail Spencer in Priyanka Chopra sta se odločili za dramatična videza. Abigail je nosila ploščat mornarski klobuček, ki se je skladal z barvo njene pikaste obleke, medtem ko je Priyanka nosila svetlo vijoličen prosojen klobuk s cvetnim okrasjem.

A post shared by BRIDES Magazine (@brides) on

Gina Torres

Gina Torres je nosila širok poleten klobuk. Igralka iz nadaljevanke ”Nepremagljivi dvojec” se je ob tej priložnosti odločila za bolj vsakodneven klobuk.

A post shared by Maria (@houseofafrika) on

Victoria Beckham

Victoria Beckham  je nosila šik mornarsko baretko s tančico. Njen klobuček se je skladal z minimalističnim slogom njene obleke.

Princes Eugenie in princesa Beatrice

Princesa Eugenie in princesa Beatrice sta znani po svojih avantgardnih klobukih. Eugenie je kombinirala svojo bledo modro obleko s šik beretko, medtem ko se je Beatrice odločila za podobno zadržan klobuk, ki se je ujemal z njeno temno turkizno obleko.

A post shared by Ellie (@bloodyellie) on

Amal Clooney

Amal Clooney je nosila poševen klobuk z glamurozno tančico, ki je lepo dopolnjeval njeno Stella McCartney obleko. Ta intenzivno rumen videz odvetnice za človekove pravice je bil pravi hit.

Chelsy Davy

Chelsy Davy se je odločila za temno moder klobuk s peresi. Bivše dekle princa Harryja je nosilo klobuk v klasičnem odtenku z vpadljivim detajlom.

Autumn Philips

Žena vnuka kraljice Elizabete Autumn je imela klobuček s ploščato podlago, nagnjen v dramatičnem slogu.

Vojvodinja Camilla

Žena princa Charlesa je izstopala z bujnim in širokim rožnatim klobukom.

Serena Williams

Seveda veliko teh klobukov ni zares ”klobukov”. Velikokrat so to le skulpture, pripete ali pa celo vpletene v frizure povabljenk. Zato pa lahko tudi stojijo na njihovih glavah v tako nenavadnih položajih in se ne premaknejo. Serena se je odločila za izstopajoče rožnate detajle, ki so se skladali z njeno izbiro obleke.

Te gostje so se odločile za eleganten enobarvni videz in so nosile klobuke v enakih barvah kot obleke.

A post shared by Met Gala (@celebrities_house_) on

Sodelavci iz serije Nepremagljivi dvojec

Ženski del ekipe in spremljevalke so se odločile za preprost klobuček, ki so ga popestirle z mrežico čez obraz.

A post shared by Met Gala (@celebrities_house_) on