Deli z drugimi

Medeni tedni, kot so si jih omislili kraljevski pari

medeni tedni zelva pod vodo

Kam bi odšla na medene tedne, če bi bila med najslavnejšimi mladoporočenci na svetu? Zdaj, ko so se končale poročne slavnosti princa Harryja in Meghan Markle, so na vrsti njuni medeni tedni. Na izbiro njune destinacije je vplivalo veliko faktorjev – najpomembnejši pa je bila zagotovo zasebnost. Po tako javnih zaroki in poroki, si par zagotovo želi nekaj časa stran od medijev in množic. To sta si želela tudi princ William in vojvodinja Kate po svoji poroki leta 2011. Za medene tedne sta odšla na oddaljene Sejšelske otoke po svoji poroki leta 2011.

Druga stvar, na katero morata biti mladoporočenca pozorna, je čas. Če mladoporočenca ne moreta potovati takoj po svoji poroki v kapeli sv. Georgea na Windsorskem gradu, bosta morala preživeti noč ali dve v Veliki Britaniji, preden bosta sedla na letalo in odpotovala nekam daleč. Tako kot so to počeli člani britanske kraljeve družine v preteklosti. Če se bo zgodovina res ponovila, bo par čakal več kot en dan na odhod na svojo pustolovščino. Harry in Meghan pa se bosta morda odločila za destinacijo, ki jo je v preteklosti že izbral kakšen član kraljeve družine. Tako destinacijo si lahko izbereš tudi ti. Obstaja mnogo oddaljenih romantičnih krajev, kjer so preživljali medene tedne kraljevski pari, kamor se lahko odpravita tudi vidva.

Da bi ti pomagali organizirati medene tedne vredne kraljev, smo zbrali predloge na podlagi medenih tednov in počitnic, ki so si jih privoščili pari iz hiše Windsorjev. Čeprav mnogo detajlov z njihovih potovanj ni na voljo javnosti, pa so znane destinacije, poskrbeli pa smo tudi za naše lastne predloge pri vsaki destinaciji. S tem vodičem lahko medeni tedni tvojega najljubšega kraljevskega para služijo kot navdih za tvoje lastne!

zvezda medeni tedni porocni prstani

Medeni tedni na Sejšelih

Vojvoda in vojvodinja Cambridgea sta že pred poroko potovala na Sejšele in se zaljubila na oddaljenem arhipelagu sredi Indijskega oceana. Po njuni poroki maja 2011 sta se odločila, da se vrneta na bleščeče bel pesek in azurno morje. V ekskluzivnem resortu na Sejšelih, na Severnem otoku, sta preživela več kot en teden. Z le 11-imi vilami – vsaka s svojo obširno teraso, bazenom in privatno plažo – bo le malo drugih lokacij na svetu oživilo tvoje fantazije z več glamurja in lepote.

sejseli medeni tedni

Francoska Polinezija

Čeprav uradno ni kraljevske krvi, lahko Pippo Middleton in njenega partnerja Jamesa Matthewsa glede na pozornost, ki jo je zbudila njuna poroka, kljub vsemu umestimo na ta seznam. Zgleduj se po sestri vojvodinje Cambridgea in si za svoje medene tedne izberi Avstralijo in Južni Pacifik. Mladoporočenca naj bi si za svojo destinacijo izbrala vrhunsko lokacijo v Južni Polineziji. Za svoje medene tedne sta izbrala privatni otok Brando, ki ima le 35 obalnih vil in luksuzen spa s pogledom na laguno.

francoska polinezija medeni tedni bora bora

Berkshire, Združeno kraljestvo

Harry in Meghan sta bila opažena v zgodovinskem Coworth parku v mirnem mestu Ascot, lansko poletje na Audi Polo Challengu. To je edini hotel v Združenem kraljestvu, kjer se lahko gostje učijo, vadijo, igrajo in gledajo polo prireditve na hotelskem posestvu. Par je bil tako očaran nad podeželskim šarmom hotela, da sta se odločila tja vrniti za mini-medene tedne, kar ti predlagamo tudi mi. Mini medeni tedni so pravzaprav nekakšna kraljevska tradicija. Po svoji poroki aprila 1923 sta kralj Jurij VI. in kraljica mati preživljala medene tedne na Polesden Lacey, privatnem posestvu v Surreyu. Prav tako sta kraljica Elizabeta II. in princ Philips preživela prvi del svojih medenih tednov v hiši Broadlands lorda Mountbattena v Hampshiru.

berkshire medeni tedni

Filipini

Po uradnem oznanilu svoje zaroke, sta se William in Kate opravila na majhen Filipinski otok Bohol, kjer sta preživljala čas v Eskaya Beach resortu. Obstaja še ena oddaljena lokacija, ki jo lahko obiščeš. Arhipelag Palawan, ki ga sestavlja 1780 otokov za zahodni strani Filipinov ponuja štiri različne resorte luksuznega in okolju prijaznega podjetja El Nido Resorts. Nekateri resorti ponujajo nadvodne vile, vse pa stojijo med čudovitimi plažami na eni in visokimi klifi in tropskimi gozdovi na drugi strani.

filipini medeni tedni

Grčija

Po poroki leta 1981 sta princ Charles in pokojna princesa Diana odpotovala na grške otoke, kjer sta se vkrcala na kraljevsko jahto Britannio in odpotovala na 12-dnevno križarjenje do Egipta. Očitno so bili njuni medeni tedni tako fleksibilni, da si je lahko par izbral drugo destinacijo vsak dan. Tudi ti se lahko odločiš zajadrati v neznane vode: tega maja se bo na Jadransko morje vrnila jahta Crystal Esprit podjetja Crystal Cruises, ki ponuja od 6 do 8 dni dolga križarjenja na butični jahti s strežbo.

grcija medeni tedni santorini

Karibi

Po poroki princese Margaret z grofom Snowdonom, se je par odpravil na 6 tednov dolge počitnice na križarjenje po karibskih otokih s kraljevsko jahto Britannio. Obiskala sta kraje kot je Antigue, Mustique in Trinidad. Če si želiš ponoviti to potovanje, si omisli najem jahte. Podjetja The Moorings in Sunsail imata floto čez 500 plovil na 25 lokacijah po celem svetu.

karibski otoki palma medeni tedni

Malta

Kraljica in vojvoda Edinburga sta mnogokrat obiskala majhen otoški narod Maltežanov. Vsakič sta se odločila za bivanje v Phoeniciji, v luksuznem hotelu v glavnem mestu Malte, Valetti. Valetta je tudi evropska prestolnica kulture! Tam se letos odvija na stotine razstav, filmskih festivalov, koncertov in drugih prireditev… Za pare ponuja nešteto razlogov za obisk. Poleg vseh čudovitih plaž, zgodovinskih znamenitosti in prelepe arhitekture, seveda.

malta medeni tedni

Nova Zelandija

Princ Harry je obiskal otočje maja leta 2015 na kraljevskem potovanju. S svojimi živahnimi pristaniškimi mesti, čistimi jezeri, ledeniki, dramatično goro Victorio in še več znamenitostmi, si bo par zagotovo zaželel vrnitve na potovanje polno dogodivščin. A Novi Zelandiji ne manjka tudi mirnejše ponudbe! Ko jo je princ Harry obiskal nazadnje, je en dan prebival v vinski regiji Central Otago. Bival je v ekskluzivnem hotelu Riverrun Lodge, ki je (čeprav trenutno zaprt) blizu prav tako očarljivih vinarskih kočic Weaver Estate. To področje, znano po svojem črnem pinotu, ti bo zagotovo ponudilo priložnost, da si odpočiješ po svojem velikem dnevu. Ali se raje zgleduješ po princu Williamu in Kate? Ta par je leta 2014 užival v svojem bivanju v koči Matakauri, ki stoji blizu Queenstowna ob obali jezera Wakatipu.

Če hočeš, da so vajini medeni tedni resnično popolni si preberi članek Medeni tedni: Izbira prave destinacije glede na letni čas.

nova zelandija medeni tedni