Deli z drugimi

Kraljeva poroka: Poročna torta od ideje do krožnika

Kraljeva-poroka-priprava-porocne-torte

Že veš kakšna bo tvoja poročna torta? Če obožuješ peko tort in komaj čakaš na jutrišnjo kraljevo poroko, lahko medtem morda spečeš lastno poročno torto za svojo družbo. Le kdo ne bi z veseljem jedel enake torte kot jo bosta jedla princ Harry in Meghan Markle? Dodaten plus pa je, da boste ti in tvoje prijateljice to lahko storile kar v trenirkah in na domačem kavču!

Poročna torta – količina:

Za 12 ljudi

Sestavine poročne torte:

225g zmehčanega masla

225g sladkorja v prahu

4 velika jajca

225g domače presejane moke

nastrgana lupina limone

sok 1 limone

100ml bezgovega sirupa

30 ml oziroma 2 čajni žlički belega slakdorja

Priprava in postopek:

Pogrej pečico na 180*C (nastavitev s fenom). Globok kovinski obroč premera 20 cm premaži z mastjo za peko (vseeno kakšno), ter jo obloži s peki papirjem.

Maslo, sladkor in nastrgano limonino lupino položi v veliko skledo. Nato vklopi električni mešalnik ter stepi te tri sestavine, dokler ne bodo enotna svetla in puhasta masa. Postopoma dodaj jajca, ampak stalno mešaj. Tik po zadnjem jajcu dodaj še dve žlici moke, da se ne bo zmes zasirila.

Preostalo moko presej, nato jo nežno dodaj k zmesi skupaj z dvema žlicama vroče vode. Celotno zmes počasi prelij v pripravljeno kovinsko posodo – nikar je ne prekrij, ter jo pusti počivati v peči nadaljnjih 45-50 minut ali dokler ne boš videla, da se počasi pomika stran od roba posode (da se dobesedno krči sama vase). Če nisi prepričana ali je torta že spečena, v sredico zapiči tanko špilo za nabodala. Če, ko jo vzameš nazaj ven iz torte, špila nima sledi zmesi si torto uspešno pripeljala do cilja. Zdaj jo moraš le še pustiti nadaljnjih 5 minut, da se ohladi.

Medtem, ko čakaš da se torta ohladi lahko stisneš limono ter jo precediš, da ne boš ponesreči gostom ponudila limoninih koščic. Limoninemu soku dodaj še bezgov sirup in tvoja glazura je pripravljena. Sedaj lahko ponovno uporabiš špilo ter nežno prebodeš torto na raznih mestih – kje boš to storila je popolnoma tvoja odločitev! Zmes nežno prelij po površini tvoje torte, nato pa čez posuj še sladkor v prahu. Če si sledila vsem korakom, bi se morala glazura tako precediti v samo torto skozi nastale luknjice, vendar tudi ostati na površini torte, da je skorjica lepo hrustljava.

Alternativna glazura:

Če ti bezgov sirup ni všeč oziroma če ga slučajno nisi našla v svoji lokalni trgovini, lahko ustvariš alternativno glazuro – skupaj segreješ sladkor v prahu in limonin sok ter nato čez posuješ jedilne cvetlice.

Ko bo torta popolnoma hladna jo previdno vzemi iz kovinskega modelirja.

Pa dober tek!

Želiš videti, kako izgleda poročna torta Meghan Markle in princa Harryja?

Kraljeva poroka porocna torta cvetlice