Deli z drugimi

Kraljeva poroka: Kraljevska torta

Kraljeva-poroka-kraljevska-torta-kraljevi-par

Kraljevska torta kot se šika! Če obožuješ peko tort in komaj čakaš na jutrišnjo kraljevo poroko, lahko medtem morda spečeš lastno kraljevsko torto. Le kdo ne bi z veseljem jedel enake torte kot jo bosta jedla princ Harry in Meghan Markle? Dodaten plus pa je, da boste ti in tvoje prijateljice to lahko storile kar v trenirkah in na domačem kavču!

V Kensingtonski palači so razkrili nekaj detajlov poteka izdelave poročne torte ter spisek sestavin, ki bodo na koncu pristale v tej gromozanski poročni torti.

Kraljevska torta: predpriprave in gora limon!

Kraljevi par je že Marca naznanil, da bo njuno poročno torto izdelala Claire Ptak, mojstrica slaščičarstva, ki trenutno živi v Londonu. Tam ima tudi svojo pekarno in slaščičarno – Violet Bakery. Princ Harry in Meghan sta prosila Claire, da za njun veliki dan izdela bezgovo ter limonino torto, ki bo vključevala lahkotne okuse pomladi. Torto bodo prekrivali maslena krema ter sveže nabrano cvetje iz vrtov graščine Windsor.

Danes so iz Kensingtonske palače sporočili bolj točne številke posameznih sestavin ter iz kje prihajajo: „200 Amalfi limon, 500 organskih jajc iz Suffolka, 20kg masla, 20kg moke, 20kg sladkorja ter 10 steklenic Sandringhamskega bezgovega sirupa“.

No, ko moraš nahraniti 600 lačnih gostov so takšne številke kar v mejah normale. Nikar pa sama iskati 200 limon naslednjič ko boš šla na tržnico! Ena sama limona bo popolnoma dovolj, da nasitiš tudi 12 ljudi.

Slaščičarska mojstrica je v posnetem videu demonstrirala koliko slojev vsebuje vsako nadstropje torte ter razložila zakaj se je odločila ravno za te dekoracije ter okuse. „Tako srečni smo, da lahko delamo tu, v Buckinghamski palači. Da lahko pripravimo torto ter glazuro brez zunanjih motenj.“ pravi Claire; „Torta je sestavljena iz limoninega testa, ki vsebuje bezgov sirup. Notri sem primesla tudi nastrgano limonino lupino ter stepeno masleno kremo z beljakovo peno in bezgovimi cvetovi.“ Dekoracije, kot so sveže bezgove cvetke bodo dodane čisto na koncu jutri zjutraj, ko bo torta že sestavljena v graščini Windsor.

Kraljevska torta ima res lahko recepturo. Če jo želiš speči tudi sama, si preberi spisek sestavin in recept.

Če pa te zanima koliko bi morala našparati za kraljevsko poroko, preberi Kraljeva poroka in njen proračun.

poroka kraljevska torta bezeg