Deli z drugimi

Ko je mama preveč navdušena nad načrtovanjem poroke

planiranje poroke nevesta mama

Je tvoja mama sanjala o tvojem poročnem dnevu vse odkar si se rodila? Obstaja velika možnost, da ima že pripravljen koš poln idej in zamisli o tvoji poroki, polno škatlo izrezkov iz poročnih revij, kot tudi poročne knjige v svojem spletnem nakupovalnem vozičku, ki so pripravljene na trenutek, ko te bo tvoj partner zaročil?

Si želiš vključiti svojo mamo v proces planiranja poroke, vendar bi vseeno rada imela glavno besedo in delala po svoji idejni zamisli? Torej kaj narediš, če si tvoja mama res želi biti vključena v načrtovanje poroke, ti pa si želiš imeti proste roke in jo splanirati sama? Navajamo par nasvetov izkušenih ekspertov, ki ti bodo pomagali pri navigaciji te zelo emocionalne situacije.

Premisli, preden poveš svoji mami, da ne potrebuješ njene pomoči!

Najprej razmisli o neskončnem seznamu poročnih nalog. Tudi če si želiš, da veliki trenutki poroke ostanejo skrivnost (oziroma misliš, da se bo preveč vpletla v načrtovanje poroke in ti ne bo pustila imeti zadnje besede), ti lahko zagotovimo, da so na tvojem poročnem seznamu sigurno naloge, pri katerih si boš želela dodatne pomoči! Ali bo to sestavljanje sedežnega reda, iskanje in zbiranje naslovov svatov, ali pa lepljenje znamk na kuverte.

Ni vsak korak planiranja poroke zabaven, a na koncu dneva je vse potrebno narediti. In tu ti lahko pomaga tvoja mama, ki bi rada bila del tvojega poročnega organiziranja. Izkoristi njene močne lastnosti (še posebej, če je čarodejka na področju organiziranja ali pogajanja). Vse to ti lahko pomaga pri zaključevanju nekaterih bolj obsežnih ali zahtevnih nalog.

zaskrbljena nevesta planiranje poroke
Zaskrbljena nevesta

Povej ji, kako močno si želiš, da na tvoji poroki uživa tudi ona!

Ko prideš do bolj zabavnih poročnih nalog, kot je oblikovanje in izbor hrane, pusti mami vedeti, da si želiš, da bi lahko na tvoji poroki uživala kot gostja.  Povej ji, da se ji ni potrebno počutiti, kot da mora ona skrbeti za vsak korak poroke. Povej ji tudi, da si želiš presenetiti  in osupniti tudi njo, ko bo vstopila na recepcijo tvoje poroke.

Če se počutiš, kot da preveč prevzema vajeti v svoje roke ali se poskuša bolj vključiti v poroko, kot si si zamislila, se z njo odkrito (a nežno) pogovori. Povej ji, da hočeš splanirati poroko, ki si si jo zamislila in si jo želiš že tako zelo dolgo. Daj ji vedeti, da ceniš njeno vnemo, vendar bi vseeno rada večino organizacije izpeljala sama.

Redno jo obveščaj!

Vseeno poskrbi, da redno obveščaš svojo mamo o logistiki in času. Bolj kot se bo bližala tvoja poroka, več vprašanj bodo imeli svatje o tem, kje se bo spalo, o prevozu in kdaj morajo biti na specifični lokaciji. Informiranje poročnih ponudnikov in svatov na tvoji poroki lahko mirno prepustiš svoji mami. Poskrbela bo, da boš brezskrbno uživala poročno slavje. Nikoli ne veš, kdaj boš naletela na kakšen problem.

Zato je vedno dobro imeti nekoga, ki ima vse potrebne informacije in lahko hitro zgladi nepredvidljive zagate. Tako se izogneš, da te med potjo do oltarja zmoti kakšen poročni ponudnik z nepotrebnim vprašanjem! Na svoji poroki se lahko sprostiš, tvoja mama pa dobi pomembno vlogo, ki pripomore k uspešno izvedenem poročnem slavju.

nevesta mama porocna obleka poroka
Nevesta in mama