Deli z drugimi

Kakšna poročna kravata je za mojo poroko najboljša

porocna kravata zenin obleka

Poroka je eden najbolj slovesnih dogodkov v življenju, zato je pomembno, da poskrbiš, da ne gre nič narobe. Med drugim je pomembna tudi urejenost in popoln videz, za del tega pa poskrbi tudi skrbno izbrana poročna kravata. Predstavljamo ti nekaj pomembnih korakov k odločitvi za pravo kravato.

Poročna kravata je prav tako pomembna kot drugi deli oblačil in dodatki, a na žalost se večina moških za pravo izbiro ne potrudi dovolj. Modni navdušenci pravijo, da je pri izbiri treba upoštevati več dejavnikov, ne le barve. Kaj vse je še potrebno vedeti za izbiro prave kravate, pa ti bomo zdaj predstavili.

porocna kravata zenin lila kravata
Poročna kravata
  1. Poročna kravata mora biti prave barve

Obstaja tisoče različnih barvnih odtenkov kravat. Pri odločanju moraš najprej vedeti, kakšna barva bo prevladovala na obleki in na podlagi tega izbereš barvo, ki se bo k obleki najbolje podala.

Navadna črna kravata ali metuljček je najboljši za črno obleko. Pomembno pa je tudi, kako se barva kravate ujema s poročnim vzdušjem. Če ima ženin svetlo srajco, se mu najbolj poda kravata s temnim odtenkom tiste barve, ki prevladuje v prostoru.

Nevtralne barve kot so siva in srebrna se podajo k vsem barvam, hkrati pa tudi ne izgledajo preveč kričeče. Če poroka ni ravno najbolj barvita, je torej najboljša barva za kravato nevtralna. Zapomni si, da je ob svetli barvi srajce najbolje nositi kravato s temnejšim odtenkom, da se jo bolje vidi.

Tople barve kot so rjava, rumena, oranžna in različni odtenki rdeče so najboljše za poletne in jesenske poroke. Prav tako so tople barve lepo ujamejo s suknjiči svetlejših barv. Hladne barve kot so zelena, modra, vijolična in vmesni odtenki so najbolj primerni za zimske in pomladne poroke. Ob hladnejšem vremenu bodo na poroki najboljše izgledale kravate svetlejših odtenkov teh barv.

  1. Izberi najprimernejši vzorec

Tako kot pri barvah je tudi izbira vzorcev na kravatah zelo velika. Preden kupiš kravato, je najbolje vedeti, kakšna poroka bo – če je formalna, je najbolje izbrati enobarvno kravato z manj izrazitimi vzorci.

Na kravatah najdemo veliko vzorcev, na primer kariraste, z diagonalnimi črtami in z različnimi motivi. Obstajajo različni motivi na kravatah, kot so na primer vzorci v obliki medaljonov, ki so razporejeni po enobarvni kravati.

Nekatere kravate imajo motive, ki se enakomerno izrisujejo na kravati, druge pa imajo geometrijske like. Vsaka od teh je primerna tudi za formalno poroko, če je vzorec enakomeren in ne preveč vpadljiv.

porocna kravata zenin vzorec
Kravata z vzorcem
  1. Poročna kravata s pravim stilom

Zahvaljujoč modnim trendom, imajo pestro izbiro modnih dodatkov tudi moški in eden od teh je tudi kravata. Obstajajo tradicionalne široke kravate, ki se najbolje podajo moškim s širšimi rameni. Vedno bolj popularne v zadnjem času pa so tanjše kravate, ki vedno raje uporabljajo mlajše generacije.

Poleg kravat pa obstajajo tudi metuljčki, na katere nikar ne pozabi. Morda bo ženin na tvoji poroki bolje izgledal z metuljčkom kot s kravato.