Deli z drugimi

Kako svojim sodelavcem (in šefu) oznaniti zaroko?

Zaroka je zelo vznemirljiv dogodek, tako kot širjenje novic o tvojem velikem dnevu! Deljenje novic o tej prelomnici v tvojem življenju z družino in prijatelji je priložnost, da podoživiš ta poseben trenutek – le kdo se tega ne bi veselil? Ko prideš v službo, moraš novico povedati novi skupini ljudi – tvojim sodelavcem in šefu! Kako torej najbolje oznaniti zaroko? Beri dalje in izvedela boš, kaj menijo strokovnjaki.

Ko v službi oznaniš svojo zaroko, pazi, da ne boš preveč glasna …

Namesto da bi novico povedala v konferenčni sobi tik pred pomembnim sestankom, raje izberi trenutek, ko boš lahko s sodelavci klepetala, ne da bi s tem motila druge pri delu. To lahko storiš denimo zjutraj na poti v službeno kuhinjo ali ko se s sodelavci odpravljate na kosilo v bližnjo restavracijo. Seveda ne pozabi, da bodo najverjetneje opazili bleščeči obroček na tvojem prstu (ali videli vajino objavo na družbenih medijih!) preden boš sploh prišla do besede, zato poskrbi, da se zaročni prstan lepo blešči in lesketa!

Če sta si s šefom blizu, mu lahko novico sporočiš istočasno kot sodelavcem. Če je vajin odnos prej profesionalen kot oseben, mogoče ni slaba ideja, da se dogovorita za 5-minutni sestanek. Pripravi se na možna vprašanja, predvsem o tvojem delovnem času. Če si že razmišljala o datumu poroke, ga moraš šefu tudi sporočiti vnaprej. Tako si boš lažje vzela dopust za medene tedne ali poroko, saj bo šef lahko pravočasno prilagodil projekte in časovni načrt.

Potem, ko v službi oznaniš novico, poskušaj čim manj govoriti o poroki. Najverjetneje s partnerjem še nimata končnega seznama gostov in ne želita, da bi kdo pričakoval vabilo. Tako ne boš užalila nikogar, ki ne bo povabljen, saj mu nisi svojega obreda omenjala vsak dan.

Ko boš zaroko oznanila, te čaka naslednji korak: sestava seznama gostov. Preberi si članek, ki ti podrobno razloži, kako se izogibati stresnim situacijam in kako se odločiti kdo bo povabljen ter kdo ne.

oznaniti zaroko sluzba moz zena
Fotografija: Jon Asato