Deli z drugimi

Kako oblikovati popolne kartice za poročni meni

poroka porocni meni lesen znak

Tukaj je nekaj osnovnih nasvetov, kako izdelati popolne kartice za poročni meni za tvoj sprejem. Takrat, ko se končno odločiš za pravi poročni meni, se lahko posvetiš ustvarjanju kartončkov z jedilnim listom. Tip menijev je seveda odvisen od načina postrežbe, ki si si ga izbrala. Vse od postaj s hrano do večerje v družinskem slogu – tukaj ti bomo predstavili vse, kar moraš vključiti na svoje kartice s poročnimi jedilnimi listi. Profesionalni nasvet: ne glede na to, kakšen poročni meni si boš izbrala, je dobro, da je nekje na tvojem prireditvenem prostoru seznam vseh jedi, ki bodo na voljo na tvoj veliki dan. Te zanima oblikovanje lastnih vabil in tiskovin? Preberi si Pristopi in rešitve!

Tukaj si preberi, kako izdelati kartončke s poročnim menijem.

poroka porocni meni pribor

Klasična večerja

Meniji za klasično večerjo so preprosti za oblikovanje. Na kartončku le naštej po vrsti vse jedi na jedilniku. Tvoji gostje so si najverjetneje že v naprej izbrali, kaj bodo večerjali, tako da že natančno vedo, kaj lahko pričakujejo.

Samopostrežni bife

Če si si omislila samopostrežni bife, ni tako nujno, da je na vsaki mizi na ogled poročni meni, vendar je to vseeno lahko lep detajl. Lahko ima vsaka miza le en sam meni, ki si ga gostje podajajo med sabo preden si postrežejo. Če pa si lahko privoščiš razkošje, si omisli jedilnike, natisnjene za vsakega gosta posebej. Ti meniji naj imajo jedi razvrščene po vrstah – predjedi, glavne jedi in sladice – zato, da jih je na mizah lažje najti. Ne pozabi naročiti majhnih kartončkov, ki bodo na mizah s hrano – na njih naj bo označeno, kaj je v posamezni jedi (niso vsa presenečenja dobrodošla, še posebno ko gre za alergije).

poroka porocni meni

Postaje s hrano

Podobno kot pri samopostrežnem bifeju, je odločitev ali bodo pri postajah s hrano na mizah jedilniki, prepuščena le tebi. Če se odločiš za menije, jih razdeli po postajah in pri vsaki posebej naštej, katere jedi so na voljo pri posamezni postaji s hrano. Poleg tega boš pri vsaki postaji vsekakor potrebovala oznake z opisi ponudbe. Če želiš nekoliko znižati stroške, si lahko pri vsaki postaji omisliš kredno tablo na kateri lahko z elegantno pisavo našteješ vse jedi (to bo videti še posebej lepo na bolj rustikalnih porokah).

Družinski slog

Za večerje v družinskem slogu so značilne obilne porcije na pladnjih, s katerih si lahko gostje postrežejo sami. Če se boš odločila za ta način postrežbe, je dobro, da vsak gost dobi svoj poročni meni, kjer so po vrsti naštete vse jedi. Tako bodo vedeli, kaj lahko pričakujejo pri naslednjem hodu. Jedilni listi sami bodo videti podobno kot pri klasični večerji, vendar bodo vsebovali preprostejše jedi.

poroka porocni meni samopostrezba

Koktejl slog

Če boš namesto klasičnega obroka ponudila majhne prigrizke, poročni meni sploh ni nujen (čestitke! Si že prihranila nekaj dragocenih kovančkov!). Natakarji, ki skrbijo za prigrizke, bi morali znati povedati gostom, kaj strežejo, kar pomeni, da so jedilni listi pravzaprav nepotrebni. Da pa svoji družini in prijateljem kljub temu prihraniš ugibanje kaj bo prišlo iz kuhinje, lahko nekje pri vhodu na prireditveni prostor obesiš seznam vseh vrst majhnih prigrizkov, ki bodo na voljo skozi celoten večer.

Meniš, da potrebuješ še več informacij za boljše razumevanje? Skoči na Interni nasveti poročnega načrtovalca za poceni poroko.

via GIPHY