Deli z drugimi

Kako izbereš svojo sanjsko poročno obleko

nevesta-izbira-porocna-obleka

Lov za sanjsko poročno obleko zna biti na začetku težaven, saj je izbire ogromno. Najprej opusti idejo, da zate obstaja samo ena popolna poročna obleka. Med nakupovanjem bodi brez predsodkov in pomisli, kako se počutiš v določeni obleki. Navsezadnje je odločitev, katera je prava, povsem tvoja.

Obstaja cel kup čudovitih možnosti, zato si vzemi čas in z iskanjem začni že dovolj zgodaj. Naj bo nakupovanje zabavno in naj te ne bo strah poskusiti nečesa drugačnega in nepričakovanega. Med samim iskanjem boš dobila bolj jasno idejo o tem, kakšen stil obleke bi rada.

Z upoštevanjem spodnjih nasvetov bo lov na tvojo popolno poročno obleko veliko lažji.

Za poročno obleko izberi silhueto

Najprej moraš ugotoviti, katera silhueta bo najbolj pristajala tvojemu tipu telesa. Če to narediš še pred začetkom pomerjanja oblek, se lahko osredotočiš na en sam slog. Ko boš vstopila v poročni salon boš imela na voljo ogromno izbiro oblek, zato je odločitev za določeno silhueto dober začetek.

Izogni se oblekam, ki so ta hip v trendu, saj bodo te lahko zelo hitro postale starinske. V ospredju moraš biti seveda ti, zato izberi obleko, ki bo samo poudarila tvoje čudovite lastnosti.

kako kupiti poročno obleko družica nevesta

Razišči vse opcije

Obisk poročnega salona bo veliko manj stresen, če boš imela že prej v glavi nekaj favoritov. Preglej izbiro oblikovalcev in si shrani slike najljubših oblek. Pri izbiri ti bodo pomagale tudi preproste odločitve, kot na primer ali si želiš poročnon obleko brez naramnic ali s kratkimi rokavi? Ali boš nosila tančico?

Naj te v poročnem salonu ne bo strah postavljati vprašanj o svojih najljubših poročnih oblekah. Dobro je, da pred začetkom nakupovanja že veš, na kateri lokaciji bo poroka. Tako lažje izločiš določene dolžine in materiale oblek.

nevesta izbira poročna obleka detajli

Naredi veliko fotografij

Če se boš slikala v oblekah, ki si jih pomerila, boš veliko lažje sprejela končno odločitev. To je še posebej koristno, če boš obiskala več poročnih salonov. Včasih se je težko dokončno odločiti za nakup, še posebej pod časovnim pritiskom.

Če boš imela fotografijo poročne obleke, se lahko zanjo odločiš v miru in se izogneš impulznemu nakupu. Fotografije ti bodo pomagale tudi ugotoviti, kateri stili oblek ti najbolj pristajajo. Lahko jih pokažeš svetovalki v poročnem salonu, ki ti bo tako lažje znala pomagati.

Omeji svoje spremstvo

Kot pravi že star pregovor: »Preveč kuharjev pokvari juho.« To velja tudi pri nakupovanju obleke, saj bo imel vsak od spremljevalcev drugačno mnenje. S seboj pripelji največ tri do štiri osebe, ki jim zaupaš in katerih mnenje najbolj ceniš.

Med pomerjanjem poročnih oblek ti bodo znale dobro svetovati, medtem ko te bo preveliko število različnih mnenj samo zmedlo. Mogoče te bodo celo pripravili do tega, da si pomeriš obleke, ki jih ne maraš, ali pa se izogneš tistim, ki so ti všeč. Ne pozabi, da je na koncu izbira poročne obleke povsem tvoja odločitev. Tvoje mnenje je najpomembnejše, saj je poroka navsezadnje tvoj dan.

nevesta spremstvo izbor-za-poročno-obleko

Določi poročni proračun (in se ga drži)

Najbrž najpomembnejši nasvet je, da pred nakupom poznaš svoj proračun. Poskusi se izogniti skušnjavi in niti ne pomerjaj predragih oblek, da ne boš potem preveč razočarana. Predhodno določen proračun ti bo pomagal skrčiti izbiro in najti oblikovalce ter tip obleke s katerimi boš začela svoje iskanje.

Zapomni si, čudovito obleko lahko najdeš ne glede na to, kakšen je tvoj proračun. Preveri med poročnimi saloni v svoji okolici in se dogovori za prvo pomerjanje oblek že zdaj!