Deli z drugimi

Kaj storiti, ko poročni ponudnik zataji?

Naj se zgodi lep čas pred poroko ali na sam poročni dan, kaj storiti, če tvoj poročni ponudnik zataji? Za vaju imamo v tem primeru nekaj nasvetov.

Verjetno je za prav vsakega ženina in nevesto ena od najhujših nočnih mor prav ta, da bo poročni ponudnik zatajil ali se enostavno ne prikazal na poročni dan. Četudi je verjetnost za to majhna, je strah upravičen – le predstavljajta si poroko brez torte, sprejem brez glasbe in urejanje pred obredom brez naročenega mojstra ličenja in frizerja. Gre za srhljive misli in če se spremenijo v realnost, bosta potrebovala precej potrpljenja in spretnosti, da rešita težavo. Tu je nekaj nasvetov, ki jih je dobro vedeti, če se to zgodi prav vama.

Če poročni ponudnik zataji se oprita na skupnost

Ena od najlepših lastnosti poročne industrije je, da gre za neke vrste skupnost. Za priporočila zamenjave manjkajočega ponudnika lahko povprašata poročnega načrtovalca, upravitelja prizorišča, ponudnika katering storitev ali fotografa. Ob predpostavki, da imata le malo časa, bosta na tak način najhitreje našla profesionalca.

Preverita ali so poravnane vajine obveznosti

Med najpogostejše razloge za zatajitev poročnega ponudnika spada ta, da je prezaposlen in da se je zmotil pri datumu vajine poroke. Da bi to preprečila, shranjujta arhive vse pisne komunikacije, ki vsebuje pomembne datume, ure in dogovore, ki se tičejo financ med vama in ponudnikom. Če izvesta, da ponudnik ne more več sodelovati pri vajinem praznovanju, preverita shranjen arhiv – v primeru, da napaka ni bila storjena z vajine strani, bi vama moral biti ponudnik pripravljen pomagati najti drugo rešitev.

Porocni ponudnik zataji nevesta telefon
Fotografija: Alexa Suter

Če se katastrofa zgodi na vajin dan, določita nekoga, da poišče plan B

Če se na poročni dan ponudnik enostavno ne prikaže, bosta potrebovala pomoč. Sama namreč ne bosta zmogla organizirati vsega, saj bosta zaposlena z urejanjem. Če bosta imela načrtovalca porok, bo za to verjetno pristojen on – v tem primeru se nesrečne situacije morda niti ne bosta zavedala. V primeru, da načrtovalca ne bosta imela pa je pomembno, da sama določita nekoga, ki bo sposoben stvar speljati do konca. V pomoč naj vama v naslednjih urah priskoči prijatelj, ki mu zaupata, je potrpežljiv in sposoben reševati probleme.

Ohranita perspektivo

Nekoč se bosta zgodbi o tem le smejala. Bo čez pet let res pomembno, da sta morala še enkrat na preizkušanje tort, ker je pek v izbrani slaščičarni odpovedal mesec pred vajinim poročnim dnem? Ali da sta na poročno slavje prispela s taksijem, ker se voznik limuzine ni prikazal? Na koncu bo vse dobro – tam bosta vidva, vajina družina in prijatelji. V teh trenutkih ne izgubita širše perspektive – to vama bo pomagalo ohraniti mirno kri.

porocni ponudnik zataji nevesta steklo
Fotografija: Rawpixel, Unsplash

Poskusita razumeti njegov razlog

Obstaja velika razlika med tem, da se je vajin profesionalec prebukiral in tem, da se je v zadnjem trenutku zgodilo izredno stanje. Poizvedita, kaj se je zgodilo in ali je bil problem v komunikaciji. Če poročni ponudnik na vajin dogodek zamuja, je velika verjetnost, da gre le za nesrečo. Četudi je popolnoma neprofesionalno, da ne upravlja dobro s svojim časom, ne bo vajino napadanje v nikakršno pomoč. Najboljše je, da ostaneta sočutna, razumevajoča in trezna – to bo vajine misli ohranilo jasne, kar bosta potrebovala za reševanje problema in iskanje primerne rešitve.

Nadaljujta

Po poroki je pomembno, da se pozanimata, kaj točno je šlo narobe. Če se ponudnik enostavno ni prikazal, ga vprašajta kdaj lahko pričakujeta povračilo predplačila.

Vem, da je grozno, če ti poročni ponudnik zataji. Preberi si 7 načinov, kako pomiriti prenapete živce. Kljub temu, da se nekdo ni prikazal na tvojo poroko, še ne pomeni, da moraš zato ustaviti celoten dan. Globok vdih in izdih ter pot pod noge! Oltar te že čaka …