Deli z drugimi

Kaj storiti, če si na svoji poroki ne želiš družic?

Poroka nevesta v druzbi druzic prijateljice zabava porocni sopek

Popolnoma normalno je, če se bodoča nevesta odloči, da na poroki ne želi imeti družic. Morda imaš v življenju preveč prijateljic, s katerimi si si blizu in te skrbi, da boš katero od njih razočarala, če je ne izbereš za družico?

Tvoja pravila

Morda te skrbi, da bo tvoja najboljša prijateljica užaljena, če je ne izbereš, saj že od vrtca naprej govorita, da bosta druga drugi družica na ta veseli dan? Ne skrbi, to je popolnoma vredu. Ne glede na situacijo, odločitev je na koncu tvoja. Beri naprej in ugotovi, kako izpeljati poroko brez družic.

Nevesta pomoc druzic porocna obleka prijateljice porocni dan
Prijateljici pomagata z obleko

Vloga družic na poroki je spremljanje in pomoč nevesti (in ženinu). Pomagajo že pri pripravah na poroko, torej iskanje gostišča za slavje, svetovanje pri izbiri poročne obleke, makeupa in pričeske, iskanje cvetličarne za idelaen poročni šopek, izdelavo poročnega sedežnega reda, organiziranje poročnega potovanja in drugo.

V Sloveniji sicer ta tradicija še ni tako uveljavljena kot drugje, pa vseeno se kar nekaj nevest odloča za družice, katerih število je poljubno. Če si ena izmed tistih, ki si družic na poroki ne želijo, pa nič zato. Svoje prijateljice lahko v poroko vključiš tudi na drugačen način.

Povej jim iskreno mnenje

Seveda je pomembno, da si z njimi iskrena in jim na lep način poveš, da družice niso tvoj stil. Bodi iskrena in poskrbi, da bojo razumele in nebo nobena užaljena. Povej jim svoje želje, morda si želiš klasične poroke, kjer pred župnikom stojita zgolj ti in tvoj izbranec ter vajine priče

Morda tvoj izbranec ne želi, da bi bilo na fotografijah neko neravnovesje, v primeru da bi ti imela ob sebi še 5 prijateljic, on pa ne? Točno to povej svojim prijateljicam. Če so prave prijateljice te bojo razumele in nebo nobenih zamer. Poskrbi pa, da bojo vedele, da ne gre za nikakršno osebno zamero in da je to preprosto vajina odločitev.

Spomni jih, da bojo imele tako manj skrbi, saj ne bojo neprestano prejemale nadležnih e-sporočil in opozoril na novo sporočilo v skupnem pogovoru. Prihranile bojo ogromno denarja, saj ne bojo rabile kupiti obleke, ki bi jo tako ali tako po vsej verjetnosti oblekle zgolj enkrat in tako zmetale stran denar. Tako lahko več vložijo v čudovito oblekico, ki jo bojo poleg tvojega poročnega dne lahko oblekle še za kakšno obletnico kasneje.

Poroka zenin nevesta v druzbi druzic porocni sopek obleka
Poročni par z družicami

Pomoč družic pri organizaciji

Razumele bodo, če boš kljub temu kdaj potrebovala pomoč pri načrtovanju, zato naj te nebo strah vprašati in prositi za nasvete. Če so tvoje prijateljice ti bojo z veseljem priskočile na pomoč pri načrtovanju. Povabi jih, da grejo s teboj na lov za popolno poročno obleko ali pa jih pelji na degustacijo šampanjca. Vendar previdno, pazi da jih ne izkoristiš preveč.

Ne pozabi, da si se odločila, da nočeš družic, zato jih vseeno ne obremenjuj preveč. Zagotovi jim, da ti njihovo mnenje vseeno ogromno pomeni, zato jih želiš imeti blizu.

Verjetno bodo tvoje prijateljice vseeno vesele, če se odločiš za dekliščino. Tako bodo lahko vseeno zorganizirale velik del tvoje poroke in čaka vas odlična noč za obuditev spominov na dobre stare čase. Morda katera od tvojih prijateljic ne bo utegnila priti na poroko, zato je to odličen način, da se zberete vse na kupu in nazdravite tvoji prihodnosti.

Vključi jih na drugačen način

Odlična ideja za vključitev v poroko je tudi pomoč pri metanju cvetja. Punce so nore na cvetje in zagotovo bodo več kot vesele prevzeti to odgovornost. Povdari tudi, da če imajo željo, je dobrodošlo, da sestavijo kakšen krajši govor in tako izkažejo naklonjenost tebi.

Če te skrbi, da te nasveti niso dovolj, da bi potolažili tvoje prijateljice, ker jih nisi izbrala kot družice, potem lahko poskusiš še z enim predlogom. Zagotovi jim, da jih v tem primeru na poroki čaka veliko več zabave in definitivno manj stresa.

Na poroki bojo lahko popolnoma sproščene in se preprosto zgolj zabavale, kar pa je seveda prvotni namen in tvoja največja želja!

Porocno slavje druzic prijateljice zabava veselje pijaca
Poročno slavje