Deli z drugimi

Popolna jesenska poroka v petih korakih

jesenska poroka zenin nevesta

Jesen je že čisto blizu in me kar prikipevamo od vznemirjenja! Resnično, ali obstaja še kakšen bolj navdihujoč letni čas kaj bolj romantičnega kot je jesenska poroka? Jeseni imamo bogate barve, spreminjajoče se listje na drevju in neskončno novih možnosti za sezonsko poročno cvetje. To je popoln čas za izmenjavo poročnih zaobljub. Zakaj se torej več nevest ne odloči za poročni obred v tem času? Na to še vedno ne znamo odgovoriti, lahko pa navdihnemo vas, bodoče jesenske neveste, da kar najbolje izkoristite ta očarljiv del leta. Tukaj je 5 nasvetov, ki ti bodo pomagali pri organizaciji popolne jesenske poroke. Preberi si tudi članek o tem, zakaj je jesenska poroka najlepša.

jesenska poroka jesenske slascice torta

1.       Ne boj se vprašati

Glede na to da so poročni ponudniki najbolj zaposleni poleti, ko je vrh poročne sezone, ti bodo morda pripravljeni dati nekaj popusta. Vizažisti, pekarne in celo nekateri poročni prostori lahko znižajo cene, da ohranijo poln urnik tudi izven sezone, zato bodi pozorna na morebitne popuste in ne pozabi vprašati po raznih ugodnostih. Najhuje, kar se lahko zgodi je, da rečejo ne.

2.       Opozori svoje svate

Da bodo tvoji gostje zadovoljni, jih pravočasno obvesti o poročni lokaciji, da se lahko primerno oblečejo. Težko se je prepustiti pravljičnemu poročnemu vzdušju če zmrzuješ, zato poskrbi tudi za grelce, odeje in dežnike, če obstaja verjetnost, da se vreme pokvari. Ti dodatni koraki bodo poskrbeli, da bo pozornost gostov ostala pri tebi in ne pri slabemu načrtovanju. Da se temu izogneš si preberi 6 nasvetov za načrtovanje.

jesenska poroka porocna torta

3.       Tvoja jesenska poroka naj bo ena z naravo

Izkoristi lepote letnega časa tako, da uporabiš jesenske motive na svoji poroki. Premisli o dekoraciji iz vejic, listja, jabolk in ostalega sadja in jagodičevja na mizah, v šopku in na poročnih fotografijah. Ti elementi ne bodo le dali jesenski pridih tvoji poroki, ampak bodo dodali tudi bogate barve in teksture za zelo malo denarja!

4.       Igraj se z barvami

Nekaj, na kar veliko ljudi rado pozabi je, da obstaja veliko več jesenski barv kot sta oranžna in rjava. Menimo, da je to velika napaka zaradi obilja barv, ki jih ponuja jesenski letni čas. Za dekleta, ki imajo raje nevtralne barve, se nam zdi čudovita ideja poroke v rožnati, zlati in šampanjski barvi. Nevestam z okusom za bolj intenzivne odtenke pa priporočamo barvo brusnic, globoko zeleno in vijolično. Pri ustvarjanju svoje jesenske pravljice se ne omeji na vsakdanje. Razmišljaj izven okvirov, da bo tvoja jesenska poroka odsevala tvoj edinstveni značaj.

jesenska poroka namizna dekoracija

5.       Postrezi z jesensko hrano

Ta ideja je naša najljubša, kar je najbrž tako ali tako samoumevna. Da bo jesenska poroka popolna, je absolutno nujno, da na meni vključiš vse svoje najljubše jesenske poslastice, še posebej na desertni mizi! Najbolj nam je pri srcu ideja, da se postreže z bogatimi jesenskimi pitami, zavitki ter jabolčnikom.

Kaj imaš torej v mislih? Boš uporabila katerega izmed naših nasvetov?

Misliš, da te čaka jesenska zaroka? Preberi si kako se pripraviti nanjo!